Newsitamea.gr
AMEA news

21:57 Συλλόγου ΑΜΕΑ για την αναστολή λειτουργίας του κέντρου παιδιών με βαριά νοητική υστέρηση, αυτισμό και πολλαπλές αναπηρίες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK


Ανακοίνωση του Συλλόγου ΑΜΕΑ για την αναστολή λειτουργίας του κέντρου παιδιών με βαριά νοητική υστέρηση, αυτισμό και πολλαπλές αναπηρίες της Ιεράς
Μητρόπολης Κέρκυρας.
Αναλυτικά:
Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμεΑ Κέρκυρας εκφράζει την έκπληξη και την αγανάκτηση του για την αναστολή της λειτουργίας του κέντρου παιδιών με βαριά νοητική υστέρηση, αυτισμό και πολλαπλές αναπηρίες της Ιεράς Μητρόπολης Κέρκυρας.

Σε μία εποχή που η αναπηρική οικογένεια βαδίζει με ταχύτατους ρυθμούς προς την εξαθλίωση, τον κοινωνικό αποκλεισμό και την ανέχεια θα περίμενε κανείς να διαφυλαχτούν με κάθε τρόπο οι ήδη υπάρχουσες δομές και ει δυνατόν να ενδυναμωθούν.

Αντί αυτού η αιφνιδιαστική απόφαση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ. Νεκταρίου δημιουργεί μια πρωτοφανή εξέλιξη που οδηγεί παιδιά και οικογένειες στα πρόθυρα της απελπισίας.

Ο σύλλογος μας ζητά την άμεση συνάντηση των αναπηρικών συλλόγων Κέρκυρας με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη και με την παρουσία εκπροσώπων της περιφερειακής και δημοτικής αρχής για την εξεύρεση άμεσης και οριστικής λύσης.

Το ‘‘λουκέτο’’ σε δομές που εξυπηρετούν άτομα με αναπηρία δεν είναι επιλογή για εμάς και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν να το αποτρέψουμε.

http://www.corfupress.com

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika