Newsitamea.gr
AMEA news ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

21:50 Τέλος Οκτωβρίου η απόφαση για τις άδειες ταξί αμεα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Συνολικά 131 άδειες ταξί ζητήθηκαν από τις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής έως την περασμένη Παρασκευή οπότε έληξε η σχετική προθεσμία. Συγκεκριμένα, ζητήθηκαν 39 νέες άδειες για..

«κλασικό» ταξί, 67 νέες άδειες ειδικών μισθώσεων (για 6θέσια και 9θέσια ταξί), 12 νέες άδειες ειδικών μισθώσεων για άτομα με αναπηρία (ΑμΕΑ), εννέα άδειες από μετατροπή υφιστάμενης άδειας ΕΔΧ σε ειδικών μισθώσεων και τέσσερις άδειες από μετατροπή υφιστάμενης άδειας ΕΔΧ σε ειδικών μισθώσεων ΑμΕΑ.

Οπως ανακοινώθηκε από την Περιφέρεια, η διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τις 15 Οκτωβρίου, ενώ η απόφαση που θα ορίζει τον συνολικό αριθμό των επιτρεπόμενων ταξί αναμένεται να εκδοθεί έως τις 31 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται πάντως ότι για την Περιφέρεια Αττικής, ο μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός οχημάτων ΕΔΧ, σύμφωνα με τον μαθηματικό τύπο, είναι 11.525, ενώ ο αριθμός των οχημάτων που κυκλοφορούν σήμερα είναι 13.772. Ετσι, δεν αναμένεται να εγκριθούν νέες άδειες «κανονικών» ταξί, παρά μόνο για τα 6θέσια και 9θέσια ταξί, κατηγορία που καθιερώνεται για πρώτη φορά. Τα οχήματα αυτά δεν διαθέτουν ταξίμετρο και θα μπορούν να παραλαμβάνουν πελάτες μόνο έπειτα από ραντεβού και προσυμφωνημένο μίσθωμα. Τα ίδια ισχύουν και για τα οχήματα ειδικής μίσθωσης ΑμΕΑ, που επιπλέον διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την εξυπηρέτηση των αναγκών των επιβατών, όπως είναι ειδική ράμπα, σημεία στήριξης κ.λπ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα 6 σημάδια ότι τον ερωτεύεσαι επικίνδυνα

Γιώργος Newsitamea

«Αυτό δεν θα το κάνεις στα παιδιά μας!»: Ο αυστηρός κανόνας που επέβαλε ο Χάρι στη Μέγκαν και η απαγόρευση – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μόνο θαυμασμός: 19χρονος με σύνδρομο Down τερμάτισε με ρεκόρ τον μαραθώνιο και μας έκανε να δακρύσουμε – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika