Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

21:48 Καταγγέλλουν τον διοικητή του νοσοκομείου Βόλου

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Για “απαράδεκτη, αλαζονική, αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά” καταγγέλλουν τον Διοικητή του νοσοκομείου Βόλου Αριστείδη Ζαχαρόπουλο, καταγγέλλουν με επιστολή….

τους στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο .

Η καταγγελία έχει ως εξής
Ξεπερνώντας κάθε όριο αντοχής, ανοχής και υπομονής αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε την απαράδεκτη, αλαζονική, αυταρχική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ζαχαρόπουλου στη χθεσινή τακτική συνεδρίαση 29η /5.10.2012 του Διοικητικού Συμβουλίου του Γ.Ν.Βόλου σε βάρος της εκπροσώπου των εργαζομένων και αιρετό μέλος του Δ.Σ. κ. Τσιώμου.
Η συνήθης τακτική του κ. Ζαχαρόπουλου να προσπαθεί να επιβάλει  με κάθε τρόπο τις απόψεις στις τελικές αποφάσεις του συμβουλίου  καθώς και η προσπάθειά του στη χθεσινή συνεδρίαση να προσθέσει με δική του πρωτοβουλία  φωτογραφικές διατάξεις σε όρους διακήρυξης που συνέταξε αρμόδια επιτροπή προκάλεσε την δικαιολογημένη αντίδραση της εκπροσώπου των εργαζομένων που ζήτησε να τηρηθεί η νομιμότητα και να σταματήσουν οι μεθοδεύσεις από τη μεριά του Διοικητή.
Η αρχική αντίδραση του Διοικητή κατά της εκπροσώπου των εργαζομένων με καταφρονητικά και ειρωνικά σχόλια  (είναι αγράμματη, και επιπέδου δημοτικού και δεν μπορεί να εκπροσωπεί τους εργαζόμενους και να μην ξαναβάλει υποψηφιότητα κ.λ.π.) μετεξελίχθηκε σύντομα σε φραστική επίθεση εναντίον της με φωνές που τρομάζουν όλους τους παρευρισκόμενους αλλά και απειλές ότι θα βρει τρόπο και πρέπει να αποπεμφθεί  από το Δ.Σ. η εκπρόσωπος των εργαζομένων. Όπως ήταν φυσικό μετά από αυτή τη συμπεριφορά αποχώρησαν  από το Δ.Σ. και οι δύο εκπρόσωποι εργαζομένων σε ένδειξη διαμαρτυρίας με συνέπεια να διαλυθεί το συμβούλιο.
Δυστυχώς το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό  που θα μπορούσε ίσως και να δικαιολογηθεί από την ένταση που έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες.
Είναι ένα συχνό φαινόμενο που καταδεικνύει με  δραμματικό  τρόπο την βαθιά περιφρόνηση του διοικητή του νοσοκομείου Βόλου στον διάλογο, στις δημοκρατικές διαδικασίες και στους θεσμούς εκπροσώπησης των εργαζομένων.
Καλούμε τους αρμόδιους της 5ης ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας να σταματήσουν αυτό το νοσηρό κλίμα που προκαλεί η αντιδημοκρατική και εμπαθή συμπεριφορά του διοικητή και να τον επαναφέρουν άμεσα στη τάξη.
Πρέπει να αντιληφθεί πως η εποχή του αποφασίζουμε και διατάσουμε  έχει παρέλθει  ανεπιστρεπτί .
Επίσης καλούμε όλα τα διορισμένα μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο πρόβλημα, και πρωτοβουλίες που θα αποκαταστήσουν την αξιοπιστία και το κύρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου.
Γνωρίζουμε ότι όλα τα διορισμένα μέλη του Δ.Σ. έχουν και ήθος και κύρος και βαθιές δημοκρατικές καταβολές όμως η σιωπή και η ανοχή τους σε τέτοια φαινόμενα τους καθιστά  συνενόχους (στην αντιδημοκρατική εκτροπή της Διοίκησης).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea