Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

20:26 Μύθος τα οφέλη του κόκκινου κρασιού;

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Η ρεσβερατρόλη, η – μέχρι πρότινος αποκαλούμενη «θαυματουργή» – ουσία που περιέχεται στο κόκκινο κρασί και η οποία συνδέεται με την μείωση του κινδύνου για την καρδιά και με……
την επέκταση του προσδόκιμου ζωής, δεν φαίνεται να έχει ευεργετική δράση, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη, που δημιουργεί αμφιβολίες για το πόσο ωφέλιμη είναι η ουσία τελικά.

Σύμφωνα με το Foxnews, οι ερευνητές μελέτησαν επί 12 εβδομάδες 29 υγιείς γυναίκες μετά το στάδιο της εμμηνόπαυσης, από τις οποίες οι μισές έπαιρναν ένα συμπλήρωμα ρεσβερατρόλης και οι άλλες μισές ένα εικονικό χάπι δια της μεθόδου placebo.

Οι γυναίκες της πρώτης ομάδας έπαιρναν καθημερινά 75 mg ρεσβερατρόλης, την ίδια ποσότητα που θα λάμβαναν αν έπιναν κάθε μέρα μια πολύ μεγάλη ποσότητα (περίπου 8 λίτρα) κόκκινου κρασιού. Οι ερευνητές μέτρησαν την ανταπόκριση αυτών των γυναικών στην ινσουλίνη και το ρυθμό απορρόφησης γλυκόζης από τους μυς τους, ώστε να διαπιστωθεί η επίπτωση της ρεσβερατρόλης στον μεταβολισμό τους.

Η νέα έρευνα σε αντίθεση με άλλες μελέτες, δεν διαπίστωσε κάποια βελτίωση του μεταβολισμού σε όσες είχαν πάρει τα συμπληρώματα ρεσβερατρόλης, σε σχέση με όσες έπαιρναν τα χάπια placebo. Ακόμα, οι ερευνητές πήραν μικρά δείγματα από ιστό μυών και λίπους από το σώμα των γυναικών που έπαιρναν την ρεσβερατρόλη, αλλά δεν βρήκαν ευεργετικές μεταβολές στον μεταβολισμό των κυττάρων.

Παρ’ όλα αυτά, τα χάπια ρεσβερατρόλης εμφανίζουν συνεχή άνοδο, αφού τείνουν να γίνουν όλο και πιο δημοφιλή, χάρη στα διαφημιζόμενα οφέλη της εν λόγω ουσίας, καθώς απαλλάσσουν κάποιον από την ανάγκη να πιει πολύ κρασί. 
zougla.gr

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λατρεμένη ανιψούλα, πήγε τον vεκρό θείο της σε τράπεζα με το καροτσάκι για να υπογράψει δάνειο 3.000 ευρώ – BINTEO

Efi Nika

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika