Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

2 συνηθισμένες τροφές μάχονται την τριχόπτωση

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δύο συνηθισμένες τροφές μάχονται την τριχόπτωση

2 συνηθισμένες τροφές μάχονται την τριχόπτωση

Είναι γεγονός. Από τα 15 χρόνια και πάνω ο αγώνας για τη διατήρηση των μαλλιών είναι διαρκής και στόχος όλων είναι να διατηρηθούν όσο το δυνατόν περισσότερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στο κεφάλι αφού όσο περνάνε τα χρόνια χάνεται η λάμψη και η δύναμή τους.

 

Αν και οι αιτίες της τριχόπτωσης είναι πολλές – συμπεριλαμβανομένων της γενετικής προδιάθεσης, της ηλικίας, των ορμονών, της έλλειψης θρεπτικών συστατικών από την διατροφή, την τοξικότητα, τα φάρμακα και τα αυτοάνοσα – η αλλαγή της διατροφής μπορεί, σε πολλές περιπτώσεις, να είναι χρήσιμη για τη σωτηρία των μαλλιών.

 

Η σωστή διατροφή και τα συμπληρώματα μπορούν να επιβραδύνουν ή να αντιστρέψουν την απώλεια των μαλλιών κάνοντας τις τρίχες πιο χοντρές και πιο υγιείς, υποστηρίζουν οι δερματολόγοι.

 

Παρακάτω παραθέτουμε μερικές από τις τροφές που περιέχουν εκείνα τα θρεπτικά συστατικά που αποδεδειγμένα βοηθούν στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης:

 

Σπανάκι

Σε ορισμένες περιπτώσεις η έλλειψη μετάλλων είναι η βασική αιτία τριχόπτωσης. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε έλλειψη βιταμινών που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών, επισημαίνουν οι επιστήμονες και συνιστούν έλεγχο των επιπέδων της πρωτεΐνης, του σιδήρου, της φερριτίνης, της βιταμίνης D και μια σειρά άλλων στοιχείων…

 

Γιαούρτι

Παρατηρήστε καλά τα αρχαία ελληνικά αγάλματα και θα διαπιστώσετε ότι όλα είχαν πλούσια κώμη…

www.iatropedia.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς θα μειώσετε τη χοληστερίνη μέσω της διατροφής

newsitamea

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika