Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

2 υπερτροφές που ευδοκιμούν αυτή την εποχή!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δύο υπερτροφές που ευδοκιμούν αυτή την εποχή

2 υπερτροφές που ευδοκιμούν αυτή την εποχή!!!

Από τις αρχές του Δεκεμβρίου και για τις επόμενες εβδομάδες μέχρι και τον Φεβρουάριο, ευδοκιμούν ορισμένες τροφές, που λόγω της πληθώρας των ευεργετικών τους ιδιοτήτων για τον ανθρώπινο οργανισμό, έχουν χαρακτηριστεί και ως “υπερτροφές”.

Είναι, επομένως, η πιο κατάλληλη στιγμή να τα αναζητήσετε στην αγορά και να τα ενσωματώσετε στο διατροφικό σας πρόγραμμα για τις επόμενες εβδομάδες.

Μανιτάρια

Εκτός από έντονη γεύση και λίγες θερμίδες ανά γραμμάριο, πολλές ποικιλίες μανιταριών έχουν αντιικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ ενισχύουν σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Όλα αυτά είναι απαραίτητα για την καλύτερη θωράκιση του οργανισμού απέναντι στο κρυολόγημα και την εποχική γρίπη. Ορισμένα είδη μανιταριών, όπως τα μανιτάρια shiitake, μπορεί να μειώσουν τη χοληστερόλη και είναι γνωστό ότι συμβάλλουν στην καταπολέμηση του καρκίνου. Είναι επίσης πλούσια σε σελήνιο, ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει από τις καρδιακές παθήσεις και καθυστερεί τα σημάδια γήρανσης.

Μπρόκολο

Είναι τροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και βιταμίνη C, έχει πολύ λίγες θερμίδες και είναι ένα από τα λαχανικά με την υψηλότερη περιεκτικότητα αντιοξειδωτικών. Το μπρόκολο περιέχει επίσης ασβέστιο, σίδηρο, κάλιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, Ε και Κ, που συμβάλλουν στην προστασία από τον καρκίνο, τις καρδιακές παθήσεις, τα εγκεφαλικά επεισόδια, τα προβλήματα όρασης και την απώλεια οστικής μάζας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika