Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

2 δελτία τιμών φαρμάκων με διορθώσεις!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

999987

2 δελτία τιμών φαρμάκων με διορθώσεις!!!

 

Δύο νέα δελτία τιμών φαρμάκων εκδόθηκαν την Πέμπτη, τα οποία ήταν ωστόσο προγραμματισμένα, σύμφωνα με την γενική γραμματέα του υπουργείου Υγείας κυρία Χριστίνα Παπανικολάου, καθώς αφορούσαν διορθώσεις σε ενστάσεις που είχαν υποβάλλει οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις και είχαν συζητηθεί στην συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών στις 8 Μαίου.

Το πρώτο διορθωτικό δελτίο τιμών περιλαμβάνει 9.300 σκευάσματα περίπου, εκ των οποίων, διορθώνονται οι τιμές σε 60-70 ιδιοσκευάσματα ορφανών φαρμάκων, ενώ εντάσσονται περίπου 80 διορθώσεις που ήρθαν από τη δευτεροβάθμια επιτροπή ενστάσεων του ΕΟΦ και γίνονται διορθώσεις σε λάθη αριθμητικών πράξεων σε φάρμακα συνταγογραφούμενα και μη.

Στο δεύτερο δελτίο τιμών, γίνεται προσαρμογή τιμής στα 300 νέα φάρμακα – κυρίως καινοτόμα– τα οποία έλαβαν τιμή τον Φεβρουάριο και εντάχθηκαν στη θετική λίστα, στο μέσο όρο των τριών φθηνότερων τιμών της Ευρώπης.

Να σημειωθεί ότι οι νέες τιμές ισχύουν από την Πέμπτη 5 Ιουνίου για τη φαρμακοβιομηχανία, από τις 16 Ιουνίου για το χονδρεμπόριο (φαρμακαποθήκες – συνεταιρισμοί φαρμακοποιών) και από τις 30 Ιουνίου για τα φαρμακεία.

Η επόμενη ανακοστολόγηση αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανακοινώθηκε πριν λίγο: Ευχάριστα νέα για τους ανεμβολίαστους, σε πελάγη ευτυχίας εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες

Efi Nika

Με νόμο ο εμβολιασμός κατά της COVID-19 στα Φαρμακεία, με κόστος 5 ευρώ – Χρεώσεις 1 και 3 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Efi Nika

Τι να προσέχετε με τα φάρμακά σας μετά τα 50

Efi Nika