Newsitamea.gr
AMEA news

19χρονη πρώην κωφή σε συναυλία για πρώτη φορά!!!-BINTEO

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

20

Μία 19χρονη πρώην κωφή σε συναυλία για πρώτη φορά!!!

Η Vera γεννήθηκε σε έναν σιωπηλό κόσμο. Δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να απολαύσει τη μουσική. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας και ενός συνθέτη, στα 19 της πια χρόνια, η Vera είναι έτοιμη να παρακολουθήσει την πρώτη της ζωντανή συναυλία και να απολαύσει την κάθε νότα.

H Vera γεννήθηκε κωφή. Πριν από δυο χρόνια, με τη βοήθεια κοχλιακών εμφυτευμάτων, ξεκίνησε να ακούει τον κόσμο γύρω της. Στα 19 της χρόνια, μπορεί πλέον να ακούσει αρκετά καθαρά τους περισσότερους ήχους και να έχει κανονικές συνομιλίες με άλλους ανθρώπους.

Ωστόσο η ζωντανή μουσική είναι ένα κομμάτι ακόμα ανεξερεύνητο για τη Vera, αφού τα κοχλιακά εμφυτεύματα δεν είναι ικανά να πιάσουν πολλές από τις συχνότητες των μουσικών οργάνων.
Πρόσφατα, η Vodafone και ο Δανός συνθέτης Kyteman, συνεργάστηκαν για να δημιουργήσουν ένα κομμάτι που θα ήταν εντός του εύρους συχνοτήτων των εμφυτευμάτων της Vera, το οποίο θα έπαιζαν αργότερα και ζωντανά, σε μια συναυλία στα πλαίσια της καμπάνιας Vodafone Firsts.

Η επιλογή του τραγουδιού ήταν μια πρόκληση για τη Vera, αφού τα ακούσματα της μέχρι στιγμής ήταν αρκετά περιορισμένα. Τελικά, όπως έκανε πριν λίγο καιρό και ο κωφός σκηνοθέτης Austin Chapman, άφησε την επιλογή του τραγουδιού πάνω στη γνώμη των χρηστών των social media. Το κομμάτι που επέλεξαν ήταν το Stay With Me του Sam Smith.

Στη συνέχεια ο Kyteman έπρεπε να φέρει το κομμάτι στα μέτρα της. Για να το κάνει αυτό, ενορχήστρωσε όλο το τραγούδι από την αρχή, έτσι ώστε όλοι οι ήχοι να βρίσκονται μέσα στο εύρος συχνοτήτων που το εμφύτευμα μπορεί να πιάσει. Η Vera βρισκόταν στο πλάι του κατά τη διάρκεια της διασκευής, για να βοηθήσει τον συνθέτη να έχει μια καλή εικόνα των ακουστικών της ικανοτήτων.

Η συναυλία έγινε μπροστά σε ένα μικρό κοινό 400 περίπου ατόμων, και η Vera απόλαυσε για πρώτη φορά στη ζωή της ζωντανή μουσική, κομμένη και ραμμένη ειδικά για εκείνη. “Η νύχτα μου δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη”, είπε η Vera μετά το τέλος της συναυλίας. “Ο τρόπος που ο Kyteman διεύθυνε την ορχήστρα του δημιουργώντας τον πιο αγνό ήχο, με έκανε να ανατριχιάσω. Παρόλο που ξέρω ότι δεν θα μπορέσω ποτέ να ακούσω όπως όλοι οι άλλοι, απόψε ένιωσα ότι έφτασα πάρα πολύ κοντά.”

Αλλά και για τον ίδιο τον συνθέτη, η  ικανοποίηση ήταν τεράστια. “Ή ενορχήστρωση αυτού του κομματιού για τη Vera ήταν σίγουρα μια πρόκληση,” εξηγεί ο Kyteman, “αλλά όταν είδα πόσο πολύ απόλαυσε το τελικό αποτέλεσμα στη συναυλία, ήξερα ότι η αποστολή μου είχε ολοκληρωθεί.”

19χρονη πρώην κωφή σε συναυλία για πρώτη φορά!!!

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea