Newsitamea.gr
AMEA news ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

19:40 ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ: ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
 “ΧΡΥΣΟΣ… 40 ΚΑΡΑΤΙΩΝ!”
ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ
Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, στη 13.00, στους 103,7,
του Δευτέρου προγράμματος της ΕΡΤ που μεταδίδεται πανελλαδικά και
μέσω διαδικτύου στο site: http://www.ert.gr/deytero
40 μετάλλια σε ευρωπαϊκές, διεθνείς και παγκόσμιες διοργανώσεις!
Στην εντυπωσιακή αυτή συλλογή προστέθηκε πριν από λίγο καιρό και το Χρυσό Μετάλλιο της Παραολυμπιάδας του Λονδίνου….

Μιλάμε φυσικά για τον ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ που στην Μπότσια, το άθλημα για άτομα με βαριά κινητική αναπηρία, κατέκτησε την 1η θέση στον κόσμο αλλά και στην καρδιά μας !
Γι’αυτό, η εκπομπή αυτής της Κυριακής είναι αφιερωμένη στον χρυσό μας Παραολυμπιονίκη που αφιέρωσε με την σειρά του την επιτυχία του σε  «κάθε Έλληνα που παλεύει για το μετάλλιο της επιβίωσης».
Ένας αθλητής που με το χαμόγελο, την ευγένεια, την τεράστια ψυχική του δύναμη και αντοχή αποτελεί ένα φωτεινό  πρότυπο, μία πυξίδα που μας δείχνει τον δρόμο του αγώνα, της θέλησης, της επιμονής στον στόχο.
Πολλά τα κοινά σημεία με τα παιδιά της Ανοιχτής Θεραπευτικής Κοινότητας ΣΤΡΟΦΗ  που δίνουν κι εκείνα καθημερινά τον δικό τους αγώνα έχοντας βάλει σαν στόχο την απεξάρτηση από ουσίες και την δημιουργία μιας νέας ζωής καθαρής, φωτεινής.
Για μια ώρα, η Νατάσσα, ο Στέλιος και η Χριστίνα, οι οικοδεσπότες μας, θα συνομιλήσουν με τον ΓΡΗΓΟΡΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗ για το τι σημαίνει αναπηρία, πώς κατάφερε να ξεπεράσει ταμπού και προκαταλήψεις σε μία χώρα που δεν υπάρχει σχεδιασμός για την ισότιμη συμμετοχή  των  ατόμων με αναπηρία, ούτε πρόβλεψη για  ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο. Θα μας μιλήσει για αξιοπρέπεια, για αυτοσεβασμό, για τα όνειρά του, τους επόμενους στόχους του.
Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ σαν ένας σύγχρονος Οδυσσέας παλεύει στον δρόμο του για την Ιθάκη, με Κύκλωπες και Λαιστρυγόνες. Στο ταξίδι του αυτό σύντροφοι όλοι εμείς που πιστεύουμε στη δύναμη της ψυχής  και της καρδιάς του.
Για άλλη μια Κυριακή η ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΡΟΦΗ θα σας συναρπάσει !
Μην την χάσετε !

Παραγωγός : Γιάννα Τριανταφύλλη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika