Newsitamea.gr
ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

19 αλήθειες που θα ήθελαν οι άνθρωποι με αρθρίτιδα να καταλάβαιναν οι άλλοι!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

newsitamea-arthritida

19  αλήθειες που θα ήθελαν οι άνθρωποι με αρθρίτιδα να καταλάβαιναν οι άλλοι.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα είναι μια από τις πιο γνωστές μορφές φλεγμονώδους αρθρίτιδας κατά την οποία το σώμα αρχίζει να επιτίθεται στους ιστούς των αρθρώσεων αντί στα μικρόβια,τους ιούς και άλλες ξένες ουσίες, σύμφωνα με την Εταιρία Αρθρίτιδας.Αυτό οδηγεί στην καταστροφή των αρθρώσεων,σε πόνο και ακαμψία.

Η ρευματοειδής αρθρίτιδα συχνά έχει κάποια εξωτερικά,ορατά συμπτώματα που καθιστούν τη ζωή με τις προκλήσεις που τη συνοδεύουν ,δύσκολη για να την καταλάβουν οι άλλοι.Έτσι η ιστοσελίδα The Mighty συνεργάστηκε με την Εταιρία Αρθρίτιδας και ρώτησε ανθρώπους που πάσχουν από αρθρίτιδα  τι θα ήθελαν οι άλλοι άνθρωποι να κατανοούν γι’αυτήν την πάθηση.

Ακολουθούν αυτά που είχαν να πουν:

1.’’Ζεις τη στιγμή χωρίς να ξέρεις τι θα σου φέρει η επόμενη μέρα.’’Ζακλίν Σκοττ

2.’’Το να έχεις ρευματοειδή αρθρίτιδα είναι σαν να πηγαίνεις με τρενάκι του λούνα παρκ.Μέχρι να ξυπνήσεις το επόμενο πρωί,δεν γνωρίζεις,αν θα είναι στα πάνω ή στα κάτω η μέρα σου.Συνήθως σχεδίαζα τα πάντα στο πρόγραμμά μου ,μέχρι που έπαθα την  ασθένεια αυτή.Τώρα όλη μου η μέρα εξαρτάται από το πώς θα νιώθω ,μόλις ξυπνήσω.’’Λόρι Χάμμερ Μπάσιλ.

3.’’Το να έχεις αρθρίτιδα είναι μια ισόβια δέσμευση στη γνώση για το σώμα σου.Συνεργάζεσαι με τον οικογενειακό γιατρό σου,το ρευματολόγο σου και το φαρμακοποιό σου,ώστε να έχεις τον έλεγχο του σώματός σου.Πρέπει να μπορείς να συγχωρείς τον εαυτό σου κάποιες μέρες που δεν κάνεις τίποτα απολύτως,ενώ τις καλές μέρες  πετυχαίνεις πολλά.Ποτέ μην επιτρέπεις στην πάθησή σου να είσαι τόσο πολύ στις μαύρες σου,ώστε να δυσκολεύεσαι να πάρεις τα πόδια σου.Στήριξη,στήριξη,στήριξη είναι το κρίσιμο σημαίο τελικά’’.Βάιολετ Ρόμπερτς.

4.’’Πιέζω τον εαυτό μου κάθε μέρα και το πληρώνω ακριβά.Επειδή απλώς μπορώ μερικές φορές να ιππεύσω το άλογο μου ή να κάνω ποδήλατο ή να κολύμπήσω για μια ώρα,πάντα με τη βοήθεια της φαρμακευτικής αγωγής μου και με ισχυρή θέληση,δε συνεπάγεται ότι δεν θα κουτσαίνω αργότερα εξαιτίας της πάθησης αυτής.Αλλά ποτέ δεν με ακούσατε να παραπονιέμαι και,αν το έκανα ,θα είχα 100% πόνο,μολονότι ποτέ δεν θα το εικάζατε κρίνοντας από το στωικό μου πρόσωπο..’’Λορίν Μίντοους.

5.’’Έχω δει την οικογένειά μου και φίλους να με εγκαταλείπουν εξαιτίας της πάθησης.’’Γκράσι Σόλιγκο.

6.’’Είμαι τόσο ευγνώμων για τις μέρες που νιώθω καλά και απλώς με πειράζει ο εαυτός μου ,όταν νιώθω χάλια αλλά προσπαθώ να βρίσκω  κάτι που να με κάνει να χαμογελώ για όλα..’’Τζακίντα Ντόουλινγκ.

7.’’Από τότε που μου έγινε η διάγνωση,δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου.’’Λίζα Πάρκερ.

8.’’ Παρ’ότι είναι σε ύφεση,πονάω πολύ στο αστράγαλό μου,όταν  στέκομαι πολύ ώρα στα πόδια μου.Η αρθρίτιδα έχει φύγει για λίγο αλλά ωστόσο μου θυμίζει ότι μια μέρα θα επίστρέψει.Με  κάθε πόνο που έχω τώρα,ανησυχώ ότι θα γυρίσει η πάθηση.’’Αντριου Μπάνυστερ.

9.’’Είναι μια αληθινή κόλαση αλλά συνεχίζω τη ζωή μου για την οικογένειά μου.’’Κάρολ Λίρμανθ.

10.’’Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν πόσο οδυνηρή είναι η αρθρίτιδα.Επειδή δεν βλέπουν καμια πληγή,πιστεύουν ότι υπερβάλλεις  με τον πόνο που ζεις.’’Στίβεν Σκοττ.

11.’’Δεν είναι ασθένεια μόνο για ηλικιωμένους.Προσβάλλει και τα παιδιά .’’Ντεμπ Χάννα.

12.’’Μισώ αυτήν την πάθηση και πόσα μου έχει αφαιρέσει.Λίγοι άνθρωποι το κατανοούν αυτό και έχουν ιδέα πόσο υποφέρουμε.’’Λίντα Κλάρκ.

13.’’Δεν περιορίζεται σε μία άρθρωση ή στις αρθρώσεις γενικά.Οι πόνοι σε καταβάλλουν και είναι φρικτοί.Δεν βρίσκεται στον αντίχειρά μου.Βρίσκεται σε κάθε χιλιοστό της ύπαρξής μου μέχει μέσα στην ψυχή μου.’’Τάμμυ Λι.

14.Μακάρι να καταλάβαινε η οικογένειά μου πόσο δύσκολο και οδυνηρό είναι να κάνω τα καθημερινά μου καθήκοντα.’’Σέλλυ Σλακ.

15.’’Η ρευματοειδής αρθρίτιδα δεν είναι όμοια με την πρησμένη πατούσα ή την καταπονημένη σου πλάτη, επειδή το παράκανες με τις δουλειές.Η πάθηση αυτή σου αλλάζει τη ζωή.’’Σαβάννα Μπάντρά’ι’.

16.’’Η κόπωση και το θολωμένο μυαλό είναι για μένα τα πιο δύσκολά σημεία για να παλέψεις,παρ’όλα αυτά κανένας δεν ξέρει ότι υπάρχουν αυτά τα δύο.’’Εμιλυ Μπέρνι.

17.’’Η ασθένειά μου δεν με έχει καταβάλλει ούτε με καθορίζει.Έχω όμως τις κακές μου μέρες που νιώθω εξάντληση,κατάθλιψηκαι πόνο.Έχω μάθει να αντλώ  το καλύτερο από τις κακές μου μέρες και να συνεχίζω.Έχω μάθει ότι η άσκηση βοηθάει και ότι μπορώ να κάνω ό,τι βάλω στο μυαλό μου.Βάζω τα δυνατά μου να μην επιτρέψω στην ασθένειά μου να με εμποδίσει απ’ό,τι θέλω να κάνω.’’Μοντάνα Φάζι.

18.’’Είναι μοναχικη η ζωή αυτή.’’Ζακ Τέρνερ.

19.’’Ό,τι κι αν γίνει,εξακολουθώ να ζω τη ζωή μου και δεν αφήνω να με νικήσει γιατί θα ήταν εύκολο να είμαι δυστυχισμένη κια θέλω να είμαι χαρούμενη.’’Αμάντα Θάροου.

Μ.ΣΟΦΙΑ

 

Γ.Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea