Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ

19 συμβουλές, για να μεγαλώσετε μια ευτυχισμένη κόρη!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

3f712fca50e15bbb7555e967abca8d08

19 συμβουλές, για να μεγαλώσετε μια ευτυχισμένη κόρη!!!

 

Μπορεί να μην μεγαλώνω κορίτσι, καθώς είμαι μαμά ενός υπέροχου αγοριού, αλλά είμαι ένα κορίτσι που μεγάλωσε σε μια ελληνική οικογένεια… Και μπορώ να πώ ότι οι γονείς μου, με μεγάλωσαν -σε κάποιους τομείς- σαν να ήμουν αγόρι και τους ευχαριστώ πολύ γι’αυτό. Τί εννοώ; Εννοώ ότι δεν στάθηκαν ποτέ μόνο στην εξωτερική ομορφιά, αλλά έδωσαν βάση στο πώς θα γίνω ανεξάρτητη και ευτυχισμένη. 

Εσείς λοιπόν που μεγαλώνετε κορίτσια, να θυμάστε ότι μεγαλώνετε τις αυριανές γυναίκες του κόσμου, τις αυριανές συντρόφους, συζύγους, τις αυριανές μαμάδες και τις αυριανές γυναίκες καριέρας. Γιατί ένα κορίτσι μπορεί να γίνει όλα αυτά μαζί ή κάτι από αυτά. Αρκεί να είναι καλά με τον εαυτό της, να αισθάνεται όμορφα ως προσωπικότητα και να είναι ευτυχισμένη…

Πώς όμως θα γίνει αυτό; Αντιμετωπίζοντάς την όχι σαν πριγκήπισσα, αλλά ως άνθρωπο ικανό, με ευαισθησίες, αλλά και με πολλές δυνατότητες.

 1. Σταθείτε πλάι της. Να την ενθαρρύνετε σε ό,τι κάνει και να στηρίζετε τις επιλογές της. Οι γονείς πρέπει να είναι οι μεγαλύτεροι fans της κόρης τους. Μην ξεχνάτε να την επιβραβεύετε.

2. Να είστε μαζί της και να την στηρίζετε και στα δύσκολα. Μην υποτιμάτε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, ακόμα και αν σας φαίνονται αστείες. Για εκείνη είναι δύσκολο, ειδικά αν είναι στην εφηβεία της.

3. Να της λέτε ότι είναι όμορφη, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Καλή η ομορφιά, αλλά δεν είναι το παν. Να της λέτε ότι είναι και έξυπνη και δημιουργική. 

4. Να την αφήνετε να διαλέγει τα ρούχα που θα φορέσει μόνη της, αν θέλει, ακόμα και αν είναι μικρή. Να μάθει να έχει τον δικό της χαρακτήρα και να εμπιστεύεται τις επιλογές της. 

5. Να έχετε μεν υψηλές προσδοκίες από εκείνη, αλλά ταυτόχρονα να την ενθαρρύνετε και και να ασκείτε εποικοδομητική κριτική σε αυτά που κάνει. Μην την κρίνετε όμως, μην είστε “απέναντί” της, να είστε δίπλα της. 

6. Μάθετέ την να είναι δυνατή. Τα κορίτσια δεν είναι το ασθενές φύλο, ούτε είναι αδύναμα. Πρέπει να μάθει να είναι αυτόνομη.

7. Κάντε την να γνωρίσει και να αγαπήσει τα αθλήματα. Βοηθήστε την να επιλέξει αυτό που της ταιριάζει καλύτερα. Δεν είναι απαραίτητο να είναι μπαλέτο, αν δεν της αρέσει. 

8. Μάθετέ την να αγαπά τη μουσική και το χορό και να εκφράζεται μέσα από αυτά. 

9. Χαρίστε της όσες περισσότερες εικόνες μπορείτε, είτε είναι μωρό, είτε στην εφηβεία. Βγάλτε την από τη ρουτίνα και από το σπίτι. Και ακόμα καλύτερα, αν μπορείτε, ταξιδέψτε μαζί της.

10. Μάθετέ την να είναι ειλικρινής και τίμια.

11. Αφήστε την να κάνει λάθη, αλλά μάθετέ την να μαθαίνει μέσα από αυτά. 

12. Προστατεύστε την όσο και όπου μπορείτε, αλλά μη γίνεστε υπερπροστατευτικοί. 

12. Μην είστε πολύ αυστηροί μαζί της. Πρέπει να ζεί κάθε ηλικία της, όπως πρέπει. Μην ξεχνάτε ότι κάποτε ήσασταν και εσείς έφηβοι. 

13. Μην την μεγαλώνετε με τη νοοτροπία να βρεί έναν καλό γαμπρό, για να παντρευτεί. Δεν πρέπει να εξαρτάται από κανέναν ΠΟΤΕ’. 

14. Αφήστε την να κάνει τη ζωή της, τις σπουδές της, τα χόμπι της και να νιώθει ελεύθερη.

15. Γνωρίστε τις φίλες και τους φίλους της, για να γνωρίζετε ποιούς συναναστρέφεται, αλλά μη γίνεστε ενοχλητικοί και ακραία αδιάκριτοι. 

16. Μάθετέ την να είναι καχύποπτη με τυχόν περίεργες συμπεριφορές ορισμένων. Ο κόσμος δυστυχώς δεν είναι αγγελικά πλασμένος.

17. Να θυμάστε ότι αποτελείτε πρότυπο για εκείνη και ότι μια κόρη αντιγράφει και μιμείται πολύ την μητέρα της. Φροντίστε να μην την απογοτεύσετε. 

18. Να είστε ειλικρινείς μαζί της πάντα. Ακόμα και αν σας κάνει ερωτήσεις γύρω από το σεξ. Εξηγήστε της πως το σώμα της τής ανήκει και ότι μόνο εκείνη το ελέγχει. 

19. Τα κορίτσια ωριμάζουν πιο γρήγορα. Γι’ αυτό λοιπόν απολαύστε την ως το κοριτσάκι σας τωρα που μπορείτε (ακόμη)…




Τα φιλιά μου και την αγάπη μου!

Μαρία Φραγκάκη
mother.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Η 12χρονη κόρη μου είναι ανερχόμενη influencer, θα την σταματήσω από το σχολείο για να αφοσιωθεί στο TikTok – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Penni Syggrou