Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δύσκολες ώρες για τον 13χρονο μαθητή από την Πάτρα!

Δύσκολες ώρες για τον 13χρονο μαθητή από την Πάτρα
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δύσκολες ώρες για τον 13χρονο μαθητή από την Πάτρα

Ξεμπλόκαρε σύμφωνα με τις τελευταίες πλήροφορίες ο λογαριασμός που έχει ανοιχθεί στην Εθνική Τράπεζα προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα και να μεταφερθεί έτσι ο μαθητής της Γ’ τάξης του 11ου Γυμνασίου Πατρών στην Γερμανία για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, καθώς πάσχει από ινομύωμα στον εγκέφαλο.

Όπως αναφέρουν πηγές, μετά τις έντονες αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν, βρέθηκε λύση και έτσι τα χρήματα θα αποδεσμευθούν και θα δοθούν έτσι στον πατέρα του παιδιού προκειμένου να προχωρήσει στις ενέργειες που χρειάζονται για να γίνει άμεσα η μεταφορά του με ελικόπτερο στο εξωτερικό, αφού η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί. Στελέχη της Τράπεζας τις τελευταίες ώρες αναζήτησαν λύση όσον αφορά τους ερανικούς λογαριασμούς και τελικά, μάλλον έχει βρεθεί λύση για να πάνε τα χρήματα εκεί όπου πρέπει.

Απίστευτη εξέλιξη έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες στο θέμα της συγκέντρωσης των χρημάτων από πολίτες για να μεταφερθεί άμεσα ο νεαρός μαθητής του 11ου Γυμνασίου Πατρών σε νοσοκομείο της Γερμανίας, προκειμένου να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τις πληροφορίες του PatrasTimes, οι γονείς του παιδιού ενημερώθηκαν πως η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας «μπλοκάρει» ουσιαστικά το λογαριασμό στον οποίο ο κόσμος αυτές τις ημέρες κατέθετε χρήματα έτσι ώστε να μπορέσει ο ανήλικος την ερχόμενη εβδομάδα να μεταφερθεί στο εξωτερικό.

Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι του πιστωτικού ιδρύματος, τα χρήματα δεν μπορούν να τους δοθούν καθώς σύμφωνα με τα όσα ισχύουν από τη Νομοθεσία, θα πρέπει να ελεγχθούν από ποιους προήλθαν και ποιος είναι ο σκοπός για τον οποίον συγκεντρώνονται. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα λόγω της γραφειοκρατίας πρόκειται να καθυστερήσει πάρα πολύ. Η μεταφορά όμως του μικρού μαθητή να πρέπει να γίνει άμεσα, αφού η κατάσταση της υγείας του είναι κρίσιμη και άμεσα θα πρέπει να χειρουργηθεί.

Δυσάρεστη εξέλιξη στην υγεία του μαθητή της Γ’ τάξης Γυμνασίου της Πάτρας, ο οποίος πάσχει από ινομύωμα στον εγκέφαλο. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr από το οικογενειακό του περιβάλλον, με αποτέλεσμα η επέμβαση στο νοσοκομείο του Ανόβερο της Γερμανίας να χρειάζεται να γίνει άμεσα και όχι στις αρχές Μαΐου όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί.

Ήδη η ομιλία του παιδιού έχει επηρεαστεί και κάθε στιγμή που περνά είναι πολύτιμη. Ωστόσο προκύπτει εμπλοκή, καθώς όπως αναφέρουν οι πληροφορίες το νοσοκομείο ζητά προκαταβολικά τα χρήματα της επέμβασης που υπολογίζονται στις 80.000 ευρώ, ενώ η οικογένεια θα πρέπει επιπλέον να καταβάλει και 18.000 ευρώ, για το ειδικά επανδρωμένο με ιατρικό προσωπικό, αεροπλάνο που προτίθεται να στείλει το νοσοκομείο στον Άραξο, για τη μεταφορά του παιδιού στη Γερμανία, το οποίο θα διαθέτει και ειδικό θάλαμο αποσυμπίεσης, προκειμένου ο μαθητής να ταξιδέψει με ασφάλεια στην κατάσταση που βρίσκεται.

Η οικογένεια έχει ζητήσει ήδη από το νοσοκομείο να δεχτούν το παιδί προκαταβάλλοντας τα μισά χρήματα, δεδομένου ότι ακόμα δεν έχει συγκεντρωθεί όλο το απαιτούμενο ποσό. Φορείς, μαθητές, ιδιώτες, επιχειρήσεις αλλά και το Υπουργείο Υγείας έχουν κινητοποιηθεί για τη συγκέντρωση των χρημάτων, ωστόσο με το δεδομένο ότι η επέμβαση είχε προγραμματιστεί για αρχές Μαΐου, η οικογένεια δεν έχει στα χέρια της τα απαιτούμενα χρήματα.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες από το οικογενειακό περιβάλλον του παιδιού, το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να καλύψει μέρος των εξόδων της επέμβασης έχει ζητήσει από το νοσοκομείο ένα έγγραφο που να βεβαιώνει ότι αναλαμβάνει να χειρουργήσει το παιδί και να αναφέρει το κόστος. Το νοσοκομείο ακόμα δεν έχει στείλει το έγγραφο στο Υπουργείο.

Ωστόσο το παιδί χρειάζεται να φύγει άμεσα για τη Γερμανία, προκειμένου να υποβληθεί στην επέμβαση και αν το νοσηλευτικό ίδρυμα δεν κάνει δεκτό το αίτημα της οικογένειας να προκαταβάλει τα μισά χρήματα, θα ζητήσει την παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας προς αυτή την κατεύθυνση. Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες οι μαθητές του σχολείου των Δεμενίκων επιμένουν να δώσουν τα χρήματα που είχαν μαζέψει για την πενθήμερη εκδρομή τους, παρά το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης του coffee island προσφέρθηκε να καλύψει αυτός το αντίστοιχο ποσό.

Το περιβάλλον του μαθητή, συγκινημένο και από την κίνηση των μαθητών, αναγνωρίζοντας τη δύσκολη οικονομική κατάσταση δεν θέλησε να δεχτεί τα χρήματα, ωστόσο τα παιδιά επιμένουν και με χαρά συμβάλλουν στη συγκέντρωση του απαιτούμενου ποσού.

Όσοι μπορούν κι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να καταθέτουν χρήματα στον λογαριασμό 291/512058 – 60 στην Εθνική Τράπεζα.

 

 

Πηγή: thebest.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λατρεμένη ανιψούλα, πήγε τον vεκρό θείο της σε τράπεζα με το καροτσάκι για να υπογράψει δάνειο 3.000 ευρώ – BINTEO

Efi Nika

Μπαμπάς δίνει από μωρό στον γιο του βιβλία αντί για tablet, και να το αποτέλεσμα… – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Υποκλίθηκαν όλοι: 8χρονος με όγκο στον εγκέφαλο πήγε στο “Ταλέντο” και μάγεψε με το ταλέντο και τη δύναμη ψυχής του

Efi Nika