Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

18 συμβουλές για έναν ύπνο ονειρικό!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
18 συμβουλές για έναν ύπνο ονειρικό…

18 συμβουλές για έναν ύπνο ονειρικό!!!

 

Τα έχετε καταφέρει, και μπράβο σας, και τρώτε υγιεινό πρωινό, ακόμα και δεν είναι το αγαπημένο του ουρανίσκου σας, κάνετε γυμναστική πριν τη δουλειά και διαχειρίζεστε το άγχος πολύ καλύτερα από παλιότερα.

Ωστόσο – και δυστυχώς- τα καταφέρνετε καλά μέχρι που επιστρέφετε το βράδυ σπίτι και δεν έχετε τη δύναμη να συνεχίσετε την «υγιεινή ζωή» και πέφτετε με τα  μούτρα στο προφιτερόλ και κοιμάστε με ανοιχτή την τηλεόραση στον καναπέ, αφού σας έχουν κατακλύσει οι σκέψεις για την επόμενη μέρα.

Για να μην ακυρώνετε, λοιπόν, οι ίδιοι όλες τις προσπάθειές σας, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές και θα καταφέρετε μια υγιή νύχτα με έναν καλό και ποιοτικό ύπνο, που θα σας δώσει τη δύναμη για την επόμενη μέρα και το κουράγιο να ακολουθήσετε εκ νέου όλες τις συμβουλές για ένα σωστό τρόπο ζωής.

1. Ετοιμάστε ένα υγιεινό δείπνο

Το βραδινό σας γεύμα, αν και συχνά το δείπνο ταυτίζεται με κάτι γρήγορο και μάλλον ανθυγιεινό, φροντίστε να είναι η εξαίρεση αυτού του κανόνα και ετοιμάστε κάτι υγιεινό και ελαφρύ, όπως ένα σάντουιτς με υλικά με χαμηλά λιπαρά ή ένα περιποιημένο γιαούρτι με φρούτα και μέλι.

 

18 συμβουλές για έναν ύπνο ονειρικό…

2. Χαλαρώστε με τσάι από βότανα

Μια ζεστή κούπα τσάι χαλαρώνει πάντα, μετά από μια κουραστική και αγχωτική ημέρα. Το τσάι θα σας προετοιμάσει ιδανικά για το βραδινό σας ύπνο, για να κοιμηθείτε απαλλαγμένοι –στο βαθμό του εφικτού- από τις σκέψεις της ημέρας που μόλις πέρασε.

3. Ετοιμάστε το έδαφος για την πρωινή σας γυμναστική

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αποφύγετε τεχνηέντως την απαραίτητη πρωινή γυμναστική, γι’ αυτό βοηθήστε την κατάσταση και ετοιμάστε αποβραδίς την τσάντα για το γυμναστήριο ή, αν γυμνάζεστε σπίτι, ετοιμάστε από νωρίς το χώρο, για να γλιτώσετε έστω μια δικαιολογία, που θα σας κάνει να αναβάλλετε πάλι τα πρωινά τεντώματα.

4. Πιείτε ένα ποτηράκι

Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί κάθε βράδυ δεν κάνει καθόλου κακό, παρά μόνο καλό. Φροντίστε μόνο να μην ξεχαστείτε και το παρακάνετε. Μείνετε στο ένα ποτήρι και σε μια λογική ποσότητα.

 

18 συμβουλές για έναν ύπνο ονειρικό…

5. Φτιάξτε το πρόγραμμά σας

Φτιάξτε την ατζέντα σας και οργανώστε τις δουλειές σας αποβραδίς. Προετοιμαστείτε νοητικά για τα ραντεβού σας και το φόρτο εργασίας της επόμενης ημέρας. Ο στόχος φυσικά δεν είναι να αγχωθείτε περισσότερο αλλά να γλιτώσετε από την επόμενη μέρα πολύτιμο χρόνο από τις πιο παραγωγικές πρωινές σας ώρες, που θα χάνατε για να οργανώσετε το υπόλοιπο της ημέρας σας. Επιπλέον, ετοιμάστε τα ρούχα που θα φορέσετε και φροντίστε να έχει ήδη βενζίνη το αυτοκίνητο και γλιτώστε τον εαυτό σας από δυο παραπάνω έννοιες.

6. Τεντωθείτε

Αν και το stretching είναι πρωινή συνήθεια για τους περισσότερους, δοκιμάστε να τεντωθείτε πριν πέσετε για ύπνο. Θα βοηθήσετε τους μύες σας να χαλαρώσουν και το σώμα σας να ξεκουραστεί ακόμα καλύτερα.

 

18 συμβουλές για έναν ύπνο ονειρικό…

7. Δώστε έμφαση στον καλό ύπνο

Ο κακός ή ο ελλειμματικός ύπνος, εκτός από κούραση, μπορεί να προκαλέσει υψηλή αρτηριακή πίεση, αδύναμο ανοσοποιητικό και αύξηση του βάρους. Φροντίστε λοιπόν ο ύπνος σας να κλείνει τουλάχιστον 7ωρο.

8. Μην αγχώνεστε για πράγματα μικρά

Είτε παρασυρθήκατε και φάγατε λίγο παραπάνω γλυκό, είτε βαρεθήκατε και αντί  για 4 φορές, πήγατε 3 φορές στο γυμναστήριο, την εβδομάδα που μας πέρασε, δεν υπάρχει λόγος να συγχύζεστε. Μακάρι, αυτές μονάχα να’ ταν οι έννοιες σας…

 

18 συμβουλές για έναν ύπνο ονειρικό…

9. Αποσυνδεθείτε

Όταν έρχεται η ώρα του ύπνου, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τη σεβαστείτε και να γλιτώσετε τον οργανισμό σας από όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιείτε, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μην ξαπλώνετε αγκαλιά με το tablet και μην κοιμάστε με την τηλεόραση ανοιχτή.

10. Κάντε τον ύπνο ιεροτελεστία

Συγκεκριμένη ρουτίνα και αλληλουχία κινήσεων πριν τον ύπνο, βοηθάει το σώμα να προετοιμαστεί, ενώ η πιστή επανάληψη της ιεροτελεστίας, όποια και αν είναι αυτή, καταλήγει σε όλο και καλύτερη ποιότητα ύπνου.

11. Ικανοποιήστε τη βραδινή σας λιγούρα, υγιεινά

Η λιγούρα «χτυπάει» εκεί που δεν την περιμένετε, ακόμα και αν μόλις σηκωθήκατε από το βραδινό τραπέζι. Καλά θα κάνετε λοιπόν, να είστε προετοιμασμένοι και να την ικανοποιήσετε με μια υγιεινή, χαμηλών λιπαρών επιλογή και όχι κάτι παχυντικό που θα σας βαρύνει και χαλάσει τον ύπνο.

 

18 συμβουλές για έναν ύπνο ονειρικό…

12. Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό

Εαν ξεχαστήκατε και δεν ήπιατε πολύ νερό, κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναπληρώστε την ανάγκη του οργανισμού για ενυδάτωση, κατά τη διάρκεια του βραδινού. Φροντίστε να έχετε κάποια χρονική απόσταση από την ώρα που σκοπεύετε να κοιμηθείτε, για να μη διακόψετε το νυχτερινό σας ύπνο προκειμένου να επισκεφτείτε εσπευσμένως και μέσα στη νύχτα την τουαλέτα.

13. Ετοιμάστε το κολατσιό σας

Ετοιμάστε από την προηγούμενη, το αυριανό σας κολατσιό και μεσημεριανό. Γλιτώνετε λεφτά, έννοια για το τι θα φάτε και πολύτιμο χρόνο από τη μέρα σας.

14. Βρείτε το δικό σας τρόπο να χαλαρώσετε

Είτε αυτό είναι να δείτε λίγη τηλεόραση, να κάνετε διαλογισμό, είτε να ακούσετε λίγη χαλαρωτική μουσική, ό,τι και αν είναι αυτό που νιώθετε ότι σας χαλαρώνει, κάντε το, και θα πέσετε πιο «ελαφρείς» για ύπνο.

 

18 συμβουλές για έναν ύπνο ονειρικό…

15. Μην τρώτε επιδόρπιο

Οι γλυκές παρασπονδίες συγχωρούνται μέχρι το σημείο, που γίνονται συνήθεια. Δεν είναι αποδεκτό καθημερινά να πέφτετε στο ίδιο σφάλμα, γι’ αυτό φροντίστε, όταν έχετε λιγούρα για κάτι γλυκό, να ικανοποιείτε τη γεύση σας με λίγη μαύρη σοκολάτα ή μερικά φρούτα.

16. Κανακέψτε τον εαυτό σας

Φροντίστε να φέρεστε καλά στον οργανισμό σας για να σας ανταμείψει και να ανταποκριθεί κι εκείνος στις υποχρεώσεις του όταν έρθει η ώρα. Αφού φτιάχνετε το πρόγραμμά σας από το προηγούμενο βράδυ, με καθαρό μυαλό, θυμηθείτε να μην στριμώξετε τα ραντεβού μεταξύ τους, αλλά να δώσετε, πριν απο κάθε συνάντηση, στο σώμα και το πνεύμα σας το χρόνο να χαλαρώσει ελαφρώς και να προετοιμαστεί.

 

18 συμβουλές για έναν ύπνο ονειρικό…

17.  Συγχαρείτε τον εαυτό σας

Είτε τα καταφέρατε και ξυπνήσατε νωρίς το πρωί για τρέξιμο, είτε τα πήγατε καλά στην επαγγελματική παρουσίαση, πάντα υπάρχει κάποιος λόγος, μικρός είτε μεγάλος, για να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας και καλά θα κάνετε να μην το ξεχάσετε. Ανατρέξτε στην ημέρα που πέρασε και βρείτε το λόγο για τον οποίο αξίζετε συγχαρητήρια.

18. Γελάστε

Όσο κακή και να ήταν η μέρα σας, όσο απαίσια και να περάσατε στη δουλειά, μην ξεχνάτε να βρίσκετε ένα λόγο για να χαμογελάσετε. Δεν θα διαφωνήσει κανείς άλλωστε πως δεν υπάρχει καλύτερο φάρμακο από το γέλιο!

clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναιμία: Αυτά είναι τα «ένοχα» σημάδια

newsitamea

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Διαβάστε ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα

newsitamea

Κράμπες στα πόδια όταν κοιμάστε: Δείτε με ποιες ασθένειες συνδέονται

newsitamea