Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

17:16 Υποτροφίες σε «πρωτάκια» από OTE και COSMOTE

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο ΟΤΕ και η COSMOTE, προκηρύσσουν είκοσι (20) Υποτροφίες για πανεπιστημιακές σπουδές στην Ελλάδα οι οποίες θα απονεμηθούν σε αποφοίτους Λυκείου του σχολικού έτους 2011-2012, που έχουν

εισαχθεί σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (Α.Ε.Ι.), Πανεπιστημιακού Τομέα, στην Ελλάδα, ως πρωτοετείς φοιτητές.

Το Πρόγραμμα, συνεχίζει να στηρίζει με συνέπεια τους πρωτοετείς φοιτητές ΑΕΙ της ελληνικής περιφέρειας και για 1η φορά συμπεριλαμβάνει τους Νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης.
Συγκεκριμένα για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, o ΟΤΕ και η COSMOTE, θα απονείμουν είκοσι (20) Υποτροφίες ύψους δεκαπέντε χιλιάδων διακοσίων ογδόντα ευρώ (15.280€)* η καθεμία σε υποψηφίους που έχουν αποφοιτήσει κατά το τρέχον έτος 2012 από Γενικό Δημόσιο Λύκειο ενός εκ των νομών: Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κυκλάδων, Μαγνησίας, Ρεθύμνου, Σάμου, Σερρών, Φθιώτιδας. Πρωταρχικό κριτήριο για την αξιολόγηση και επιλογή των υποψηφίων Υποτρόφων, είναι η προσωπική και οικογενειακή τους κατάσταση (ΑμεΑ, πολύτεκνες οικογένειες, χαμηλό εισόδημα κλπ.)
Βασικές προϋποθέσεις χορήγησης των Υποτροφιών ορίζονται:
Οι υποψήφιοι υπότροφοι να έχουν αποφοιτήσει κατά το τρέχον έτος 2012 από Ελληνικό Δημόσιο Λύκειο ενός εκ των νομών: Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ημαθίας, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Κυκλάδων, Μαγνησίας, Ρεθύμνου, Σάμου, Σερρών, Φθιώτιδας και να είναι επιτυχόντες πρωτοετείς φοιτητές μέσω του συστήματος Πανελλήνιων εξετάσεων, σε Ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης (Α.Ε.Ι.) Πανεπιστημιακού Τομέα στην Ελλάδα (εξαιρούνται οι Στρατιωτικές Σχολές).
Η σχολή στην οποία ο υποψήφιος υπότροφος θα εγγραφεί και θα παρακολουθεί τα μαθήματα, να βρίσκεται σε διαφορετικό νομό από το νομό όπου βρίσκεται το Λύκειο αποφοίτησής του.
Για τους άνδρες η πιστοποίηση της αναβολής κατάταξής τους στον ελληνικό στρατό, που επαρκεί για την ολοκλήρωση των σπουδών τους ή η απαλλαγή τους από τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
Η ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων της Αναλυτικής προκήρυξης.
Η ηλεκτρονική υποβολή της σχετικής αίτησης και η προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους υποψηφίους υποτρόφους, εντός των χρονικών πλαισίων των καταληκτικών ημερομηνιών.
Σημειώνεται ότι πρόσθετα κοινωνικά κριτήρια θα ληφθούν υπόψη (άτομα με ειδικές ανάγκες, τέκνα πολύτεκνων οικογενειών κ.λπ.).
Επιπλέον, η COSMOTE ανάλογα με τον αριθμό και το επίπεδο των υποψηφιοτήτων, θα απονείμει και Τιμητικές Διακρίσεις, συνοδευόμενες από το ποσό των χιλίων πεντακοσίων είκοσι οχτώ ευρώ (1.528€)* η καθεμία.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμπλήρωση και την υποβολή της αίτησης στην ενότητα “Οδηγίες συμπλήρωσης της Αίτησης”.
Προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης είναι η 24/10/2012.
* Το συνολικό μικτό ποσό κάθε Υποτροφίας ανέρχεται σε είκοσι χιλιάδες ευρώ (20.000 €), το δε καθαρό ποσό, μετά την παρακράτηση του αναλογούντος φόρου και τέλους χαρτοσήμου ανέρχεται στο ποσό των δέκα πέντε χιλιάδων διακοσίων ογδόντα ευρώ (15.280€). Το ποσό αυτό θα καταβληθεί σε κάθε υπότροφο σε δυο (2) ισόποσες δόσεις.
* Το συνολικό μικτό ποσόν κάθε Τιμητικής Διάκρισης ανέρχεται σε δύο χιλιάδες ευρώ (2.000 €), το δε καθαρό ποσό, μετά την παρακράτηση του αναλογούντος φόρου και τέλους χαρτοσήμου, ανέρχεται στο ποσό των χιλίων πεντακοσίων είκοσι οκτώ ευρώ (1.528€) και θα καταβληθεί εφάπαξ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Της “κακομοίρας” σε κηδεία: Αυτό που είπε η σύζυγος του νεκρού σόκαρε τους συγγενείς του και έγινε ο κακός χαμός

Penni Syggrou