Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ

16χρονη πέθανε από έμφραγμα λόγω… δυσκοιλιότητας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Βρετανία: 16χρονη πέθανε από έμφραγμα λόγω… δυσκοιλιότητας

16χρονη πέθανε από έμφραγμα λόγω… δυσκοιλιότητας

Το νήμα της ζωής για τη 16χρονη Έμιλι Τίτερινγκτον από το Τρούρο της Κορνουάλης κόπηκε πρόωρα και ιδιαιτέρως τραγικά, καθώς η νεαρή αντιμετώπιζε μια τρομερή φοβία που τελικά την οδήγησε σε θανατηφόρο έμφραγμα.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, το έμφραγμα που οδήγησε την Έμιλι στο θάνατο ήταν αποτέλεσμα σοβαρής δυσκοιλιότητας.

Η Έμιλι αντιμετώπιζε έντονη φοβία να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα, με αποτέλεσμα να μην ενεργείται έως και για 2 μήνες. Πριν υποστεί το έμφραγμα, δεν είχε πάει στην τουαλέτα για 8 ολόκληρες εβδομάδες.

Το έντερό της διογκώθηκε τόσο που ασκούσε υπερβολική πίεση στο θώρακά της και είχε εκτοπίσει τα ζωτικά της όργανα από την κανονική τους θέση.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής έρευνας που διενεργήθηκε για τα ακριβή αίτια του θανάτου της 16χρονης, η ζωή της θα μπορούσε να έχει σωθεί με σωστή θεραπεία, όμως η Έμιλι είχε επανειλημμένα αρνηθεί να εξεταστεί από τους γιατρούς.

Όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph, η συμπεριφορά της Έμιλι και τα συμπτώματα που εκδήλωνε συνάδουν με ένα φαινόμενο που αποκαλείται «άρνηση αφόδευσης» (stool withholding), το οποίο απαντάται συχνότερα σε μικρά παιδιά παρά σε ενήλικες.

Η Έμιλι έπασχε από ήπιας μορφής αυτισμό και αντιμετώπιζε προβλήματα με τη γαστρεντερική της λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της, όμως οι γιατροί αδυνατούσαν να διαπιστώσουν το γιατί.

Η μητέρα της Έμιλι πάσχιζε μάταια να πείσει την κόρη της να πάει στο γιατρό τις τελευταίες εβδομάδες πριν το θάνατό της. Ο γιατρός της οικογένειας δήλωσε πως είχε συνταγογραφήσει καθαρτικό χωρίς όμως να έχει εξετάσει το κορίτσι. Ο γιατρός παραδέχεται ότι αν είχε εξετάσει το κορίτσι ο θάνατός της θα είχε αποφευχθεί, καθώς θα είχε δοθεί εγκαίρως η απαραίτητη θεραπεία.

Η ιστορία της Έμιλι δόθηκε προσφάτως στη δημοσιότητα, αν και το κορίτσι έχασε τη ζωή του στις 8 Φεβρουαρίου του 2013. Οι διασώστες που κατέφθασαν στο σπίτι της οικογένειας Τίτερινγκτον αφού η Έμιλι είχε ήδη καταρρεύσει προσπάθησαν να την επαναφέρουν στη ζωή, όμως ο θάνατός της διαπιστώθηκε επισήμως μόλις έφτασε στο νοσοκομείο.

 

 

 

 

 

πηγή: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρπαξε τον σταυρό και την χτύπησε: Χαμός σε κηδεία πάνω από τον τάφο του νεκρού, ο αδερφός τσακώθηκε με τη νύφη – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πελώριο, πιο μεγάλο και από ΙΚΕΑ: Αυτό είναι το νέο υπερκατάστημα των ZARA που ανοίγει άμεσα στην Αθήνα

Efi Nika

Κακά μαντάτα για όσους έχουν Πειραιώς, Εθνική και Alpha Bank: Όποιος μπαίνει στην τράπεζα… πληρώνει – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika