Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

16:45 Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις για τους μαθητές όλων των βαθμίδων

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις θα έχουν οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα σχολεία τους από….. τον επόμενο μήνα.

Ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου υπέγραψε την Πέμπτη σχετική συμφωνία συνεργασίας με τον πρόεδρο του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Προαγωγής Υγείας, δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη. Το πλαίσιο συνεργασίας προβλέπει καρδιολογικές, οφθαλμολογικές, οδοντιατρικές, ορθοπεδικές κ.ά. εξετάσεις των μαθητών. Γιατροί του Δικτύου, αλλά και όλα τα απαραίτητα μηχανήματα θα πηγαίνουν στα σχολεία σε μέρες και ώρες που θα έχουν προσυμφωνηθεί, προκειμένου να υποβληθούν οι μαθητές στις σχετικές εξετάσεις.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός, η συνεργασία με τους γονείς θα είναι απολύτως απαραίτητη, καθώς οι εξετάσεις θα γίνονται κατόπιν συνεννόησης με αυτούς, ενώ το ίδιο θα ισχύει και όσον αφορά την έκδοση της «καρτέλας υγείας» του μαθητή.

Το δίκτυο περιλαμβάνει 160 καλλικρατικούς δήμους και απ’ αυτούς θα επιλεγούν τα πρώτα σχολεία που θα μπουν στο πρόγραμμα, το οποίο θα αρχίσει να εφαρμόζεται αρχικά σε πιλοτική βάση, με στόχο να γενικευθεί σε όλα τα σχολεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νεκροί και οι δύο, την ίδια ώρα, σε άλλο μέρος: Η μοίρα χτύπησε αλύπητα δύο οικογένειες – Στα μαύρα τα Χανιά – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Τύχη βουνό: Αγόρασε στο παζάρι «μαϊμού» Rolex με 45 ευρώ κι όταν το πήγε για φτιάξιμο έπαθε σοκ με την αξία του

Efi Nika

Πάγωσαν οι συγγενείς του νεκρού: Τους είπαν ότι πέθανε από καρκίνο, τον ξέθαψαν & τελικά αποδείχθηκε δολοφονία

Efi Nika