Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

16:33 Συμμαχία γιατρών & φαρμακευτικών επιχειρήσεων

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Τις δυνάμεις τους ενώνουν ο  Ιατρικός  Σύλλογος Αθηνών και ο Σύνδεσμος  Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος για τη στήριξη των ανασφάλιστων και..

αναξιοπαθούντων ασθενών.

Στο πλαίσιο κοινής Συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, σήμερα,  ο πρόεδρος του ΙΣΑ,  Γιώργος Πατούλης  και ο πρόεδρος του  ΣΦΕΕ, Κωνσταντίνος Φρουζής αναφέρθηκαν στο κοινωνικό έργο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και προσδιόρισαν το κοινό πλαίσιο δράσεων για την στήριξή του.
Παράλληλα ανακοίνωσαν του νέους ορίζοντες και τις προοπτικές συνεργασίας στην ίδρυση και στη στήριξη των  Κοινωνικών Φαρμακείων στους Δήμους όλης της χώρας.
Ο ΙΣΑ ξεκίνησε με το Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ, το Φεβρουάριο 2012  τη λειτουργία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής για την πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων πολιτών.Το Ιατρείο συμπληρώνει εννέα μήνες λειτουργίας με 256 εθελοντές γιατρούς 23 ειδικοτήτων. Στο διάστημα αυτό έχουν γίνει 13.645 ιατρικές επισκέψεις και έχουν εξεταστεί 5.400 ασθενείς.
Από την πρώτη στιγμή, ο ΣΦΕΕ ήταν αρωγός στη στήριξη του Ιατρείου. Συνολικά από τις φαρμακευτικές εταιρείες  μέλη του συγκεντρώθηκαν 9.000 φάρμακα, τα οποία και διοχετεύτηκαν τόσο για τις ανάγκες των ασθενών που επισκέφθηκαν το Ιατρείο όσο και για τις υγειονομικές ανάγκες της άγονης γραμμής.
Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης ανέφερε ότι :
«O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δείχνει μέσα από κάθε δράση του τον επιστημονικό, τον συνδικαλιστικό αλλά και τον κοινωνικό του ρόλο. Μέσα από το ιατρείο κοινωνικής Αποστολής, στους 9 μήνες έχουμε ήδη βοηθήσει 5.400 ανασφάλιστους πολίτες που η αρρώστια τους χτύπησε την πόρτα και αυτοί χτύπησαν τη δική μας πόρτα Αυτή την περίοδο που το κράτος είναι αδύναμο, ο ιδιωτικός τομέας, που εκφράζεται σήμερα μέσω του ΣΦΕΕ και ενώνει όλες τις Φαρμακοβιομηχανίες,  συμπράττει μαζί με το μεγαλύτερο επιστημονικό σύλλογο της χώρας, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, του οποίου οι εθελοντές επιστήμονες έχουν εξετάσει χιλιάδες ασθενείς δωρεάν και τους έχουν δώσει λύση. ΙΣΑ και ΣΦΕΕ ενώνουν λοιπόν τις δυνάμεις τους, βάζοντας κανόνες και αρχές αυτήν την ένωση. Πρώτος κανόνας είναι η διαφύλαξη του φαρμάκου και η χορήγηση του προς τον ανασφάλιστο ασθενή που το έχει ανάγκη, εντελώς δωρεάν και χωρίς να υπάρχει  οποιαδήποτε υπόνοια διακίνησης, κέρδους ή οποιασδήποτε άλλης διακίνησης. Για αυτό το λόγο, στα φάρμακα που συγκεντρώνουμε από τους ίδιους τους πολίτες, βάζουμε ένα διακριτικό ακυρωτικό σημάδι χ με μαύρο μαρκαδόρο πάνω στο κάθε κουπόνι, ώστε αυτά τα κουπόνια να μη μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε οικονομικό όφελος. Έτσι, το κάθε ιδιοσκεύασμα έρχεται στα χέρια του ανασφάλιστου ασθενή εντελώς δωρεάν μέσα από την επιστημονική σφραγίδα του ΙΣΑ.
Έχουμε ήδη ανοιχτή συνεργασία του κοινωνικού μας φαρμακείου με το φαρμακείο του ΓΝΑ ΣΩΤΗΡΙΑ και τους διοχετεύουμε όσα φάρμακα διαθέτουμε για ογκολογικούς ασθενείς και κρίνονται απαραίτητα, στα πλαίσια της συνεργασίας που έχει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής με το νοσοκομείο ΣΩΤΗΡΙΑ για τη δευτεροβάθμια χημειοθεραπευτική αγωγή και νοσηλεία των ανασφάλιστων καρκινοπαθών. Στη σπουδαία αυτή προσπάθεια συγκέντρωσης αυτού του ΥΛΙΚΟΥ ΖΩΗΣ, έχουμε αρωγό τον ΣΦΕΕ, ώστε να μπορούμε πιο συστηματικά να βρίσκουμε και να διαθέτουμε στο μέτρο του εφικτού, τα ογκολογικά φάρμακα και τα απαραίτητα φάρμακα των χρόνιων πασχόντων που απαιτούνται για να διατηρηθούν στη ζωή. Εδώ πραγματικά, κάθε χάπι μπορεί να κοστίζει μία ζωή…και σήμερα είναι κάποιου συνανθρώπου μας, αύριο μπορεί να είναι η δική μας.»
 enikos.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

10 φαινομενικά αθώες φράσεις που, στην πραγματικότητα, είναι προσβλητικές

Efi Nika

Επιληψία: Σημαντική ανακάλυψη ανοίγει τον δρόμο για αποτελεσματική αντιμετώπιση σε δύσκολες περιπτώσεις

newsitamea

Αποτοξίνωση ντοπαμίνης: Τι είναι και πως λειτουργεί – Τι πρέπει να κάνετε αν θέλετε να τη δοκιμάσετε

Γιώργος Newsitamea