Newsitamea.gr
AMEA news

16:00 Ένα νέο αναπηρικό αμαξίδιο που κατασκευάστηκε από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Chiba ανεβαίνει σκαλοπάτια

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πέρα από τους αισθητήρες, η ανίχνευση μπορεί να πραγματοποιηθεί και από τους ίδιους τους τροχούς, επιτρέποντας στο αμαξίδιο να
αναγνωρίζει σκαλοπάτια και εμπόδια με μεγάλο βαθμό αξιοπιστίας.

Ο επικεφαλής της ερευνητικής διαδικασίας εξήγησε στο Digitized Information, πως οι τροχοί του,

μπορούν να λειτουργήσουν σαν ανθρώπινα πόδια, αφού έχουν ακόμα και την δυνατότητα να ανεβαίνουν σκαλοπάτια, ένας τροχός την φορά. Σε αυτήν την περίπτωση, οι πίσω τροχοί χρησιμοποιούνται ως στήριγμα, ενώ οι μπροστινοί σηκώνονται στιγμιαία και υπό γωνία προκειμένου να ανεβάσουν ή να κατεβάσουν τον χρήστη με ασφάλεια.

Δεν ενδείκνυται βέβαια για χρήση σε σκάλες, κυρίως λόγω του όγκου του, αλλά έστω και έτσι μπορεί να αποβεί εξαιρετικά χρήσιμο στον δρόμο, ιδίως σε σημεία όπου δεν υπάρχουν ειδικές ράμπες.

Οι αισθητήρες μπορούν ακόμα να ανιχνεύσουν οτιδήποτε στο έδαφος και να προσαρμόσουν την γωνία του καθίσματος, ώστε το σώμα του χρήστη να παραμείνει επίπεδο, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα στροφής 180 μοιρών χρησιμοποιώντας βοηθητικούς σταθεροποιητές. 

Προς το παρόν το αμαξίδιο αυτό παραμένει ως πρωτότυπο, με το σύστημα κίνησης όμως να έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Σύντομα θα προχωρήσει στο στάδιο της δοκιμής, προκειμένου να τελειοποιηθεί.   www.real.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea