Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

15:51 Γυναικομαστία: θέμα ταμπού για τους άντρες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ο όρος χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια ασυνήθιστη ανάπτυξη του ανδρικού μαζικού αδένα σε σημείο που να προσομοιάζει με το μαστό της γυναίκας. Πρόκειται για μια καλοήθη κατάσταση που….

προκαλείται από ορμονικές αλλαγές κυρίως στη εφηβεία. Παρουσιάζεται περίπου στο 75% των αγοριών κατά την εφηβεία και το 75% εξ’ αυτών εξαφανίζεται μετά από λίγα χρόνια.
Η γυναικομαστία αποτελεί ένα πρόβλημα για τους έφηβους όσων αφορά τις διαπροσωπικές τους σχέσεις και είναι αιτία μεγάλης ανασφάλειας.


Η θεραπεία είναι χειρουργική και συνίσταται στην αφαίρεση λίπους και μαζικού αδένα και σε μερικές περιπτώσεις ακόμα και δέρματος. Οι τομές της επέμβασης είναι πολύ διακριτικές και σε μικρό διάστημα δεν είναι ιδιαίτερα ορατές.
Αν η εφηβεία είναι η αιτία, είναι καλύτερα για το άτομο να περιμένει περίπου 2 χρόνια μήπως και ανασταλεί η υπερτροφική ανάπτυξη του αδένα. Κι αυτό γιατί είναι προτιμότερο να έχει ολοκληρωθεί η φάση ανάπτυξης του μαζικού αδένα πριν υποβληθεί κάποιος σε χειρουργική επέμβαση.
Ο ασθενής υποβάλλεται σε αναισθησία για την επέμβαση που διαρκεί περίπου 1 ώρα. Μετά από λίγες ώρες μπορεί να επιστρέψει και να διανυκτερεύσει στο σπίτι του. Από την επόμενη ημέρα μπορεί να γυρίσει στις καθημερινές του δραστηριότητες απαγορεύοντας τη γυμναστική για 2 εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό κρίνεται σκόπιμο η εφαρμογή ενός ελαστικού γιλέκου που θα βοηθήσει στη μείωση του οιδήματος με την πιεστική συγκράτηση των ιστών.
Τα αποτελέσματα της επέμβασης είναι εντυπωσιακά χαρίζοντας στον ασθενή τη χαμένη του αυτοπεποίθηση. Αριστείδης Σπίρτος – Πλαστικός Χειρουργός ( http://www.nowdoctor.gr/spirtosa )

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιατί τσακωνόμαστε περισσότερο με αυτούς που αγαπάμε

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika

Σκούρες γραμμές στα νύχια: Αιμάτωμα ή καρκίνος; – Πως να τα ξεχωρίσετε – Τι πρέπει να προσέξετε

Newsitamea@