Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

15:50 Έπαθε γάγγραινα μετά τη λιποαναρρόφηση – Κατηγορείται ομογενής γιατρός

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

 

Μια σπάνιας μορφής γάγγραινα, μετά τη χειρουργική επέμβαση για να αφαιρεθεί λίπος από το στομάχι και τους μηρούς, κόστισε…. τη ζωή σε 28χρονη γυναίκα από την Αδελαΐδα της Αυστραλίας. 

Η Λόρεν Μισέλ Έντγκαρ πέθανε πέντε μέρες μετά την επέμβαση η οποία έγινε στην Αδελαΐδα το 2008. Για το θάνατο της κατηγορείται ο Έλληνας ομογενής, αισθητικός πλαστικός χειρουργός, Τζορτζ Κερί.

Ο ιατροδικαστής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μικρόβιο που προκάλεσε τη θανατηφόρο ασθένεια παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια της επέμβασης και οφείλεται στο γεγονός ότι τα χειρουργικά εργαλεία δεν ήταν επαρκώς αποστειρωμένα.

«Η έρευνα έδειξε ότι η γάγγραινα είναι μία σπάνια ασθένεια, η οποία, εντούτοις, έχει παρατηρηθεί σε περιπτώσεις λιποαναρρόφησης. Μόλις το μικρόβιο εισέλθει στον οργανισμό, τα επακόλουθα είναι ταχύρρυθμα και επώδυνα. Γι’ αυτό, απαιτείται σχολαστική αποστείρωση των εργαλείων, του δέρματος του ατόμου στο οποίο γίνεται η επέμβαση και γενικά του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται.

Σε περίπτωση μόλυνσης, είναι απολύτως κρίσιμο, να ληφθούν μέτρα όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Το γεγονός ότι η ασθενής υπέφερε από αβάσταχτους πόνους και ζητούσε επίμονα να της αφαιρεθεί ο κορσές και να της δοθούν δυνατά αναλγητικά, έπρεπε να θορυβήσει τον γιατρό, Κέρι, και να δώσει εντολή να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο. Αντ’ αυτού, της έδωσε αναλγητικά».

Μετά την τραγωδία, ο ιατροδικαστής πρότεινε να ληφθούν σοβαρά μέτρα σε όλες τις περιπτώσεις επεμβάσεων αισθητικής, ιδιαίτερα όσον αφορά τα προσόντα των γιατρών που αναλαμβάνουν αυτού του είδους τις επεμβάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

Αναιμία: Αυτά είναι τα «ένοχα» σημάδια

newsitamea

Καρκίνος του παχέος εντέρου: Διαβάστε ποια είναι τα ύποπτα συμπτώματα

newsitamea