Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

15:19 Μουσικοθεραπεία στα Τρίκαλα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα θα υλοποιηθεί πρόγραμμα μουσικοθεραπείας των περιθαλπόμενων στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων, όπως ανακοινώθηκε σήμερα το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικάλων….

Πρόκειται, όπως ανέφερε ο διοικητής της νοσοκομειακής μονάδας, Νίκος Ευθυμιάδης, για συνεργασία του Θεραπευτηρίου με την έδρα Μουσικολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υλοποιείται, σύμφωνα με τον ίδιο μια τέτοια συνεργασία με στόχο όχι μόνο τη βελτίωση της υγείας των περιθαλπόμενων του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων αλλά και τη μείωση των φαρμακευτικών δαπανών.
Ποσοτική έρευνα έδειξε, διευκρίνισε στη συνέχεια, ότι η μουσικοθεραπεία συμβάλλει στη βελτίωση της ψυχοσωματικής κατάστασης του ανθρώπου ανεξάρτητα από την παθολογία του ή και την συμμετοχή του σε άλλες θεραπείες, και ότι όσο πιο βαριά είναι η αρχική κατάσταση του ανθρώπου τόσο μεγαλύτερη φαίνεται να είναι η βελτίωση μέσα από τη μουσικοθεραπεία.
Η μουσικοθεραπεία, μια καινοτόμος θεραπεία, στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο ανοίγει επίσης, σύμφωνα ακόμα με τον κ. Ευθυμιάδη, δρόμους για περαιτέρω επιστημονική και κλινική έρευνα, καθώς και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια με απώτερο σκοπό την ουσιαστική συμβολή στην εξέλιξη επαγγελμάτων υγείας σε παγκόσμιο επίπεδο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea