Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

15 αισιόδοξες αλήθειες που πρέπει να θυμάστε όταν έχετε τις μαύρες σας.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

15 αισιόδοξες αλήθειες που πρέπει να θυμάστε όταν έχετε τις μαύρες σας.

Κάποιες μέρες η ζωή μας φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη: Οικονομικά προβλήματα, προβλήματα στις σχέσεις μας με τον άντρα μας ή με τους γύρω μας, ασθένειες, δυσκολίες στη δουλειά… η λίστα θα μπορούσε να συνεχίζεται για πολύ ακόμα.

Ακριβώς εκείνες τις μέρες είναι που πρέπει να θυμόμαστε την άλλη πλευρά του νομίσματος: όλα αυτά που μας δίνουν χαρά, ελπίδα, γέλιο.

Όλοι ξέρουμε πως υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος… απλά στις δύσκολες στιγμές το ξεχνάμε. Συγκεντρώσαμε, λοιπόν, τις 15 σπουδαιότερες αισιόδοξες αλήθειες της ζωής για να ανατρέχετε σε αυτές κάθε φορά που σας πιάνουν οι «μαύρες» σας:

1. Συνειδητοποιήστε ότι το «τώρα» είναι απλά μια στιγμή μέσα στον άπειρο χρόνο και ότι μέχρι αύριο, το σήμερα που σας φαντάζει δυσβάσταχτο θα έχει τελειώσει.

2. Σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι υπάρχουν που είναι πρόθυμοι να απλώσουν το χέρι τους και να σας βοηθήσουν να βγείτε από μία δύσκολη κατάσταση –αποδεχθείτε τη βοήθειά τους με ευγνωμοσύνη.

3. Πριν από την ανατολή κυριαρχεί πάντα το απόλυτο σκοτάδι: Αυτός ο νόμος της φύσης ισχύει πάντα και ισχύει ακόμα και για την ίδια μας τη ζωή. Να μην ξεχνάτε ποτέ ότι ο ήλιος είναι πάντα εκεί –σταθερός για να φωτίσει και να δώσει ζωή.

4. Σκεφτείτε πόσα έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα! Πόσα έχετε δημιουργήσει! Τα παιδιά σας, μια οικογένεια, ένα σπίτι, μια καριέρα… Αναγνωρίστε πόσο σημαντικά είναι όλα αυτά.

5. Η ζωή θα φέρνει πάντα δύσκολες καταστάσεις, θα σας οδηγεί στο να πάρετε δύσκολες αποφάσεις. Μην ξεχνάτε ποτέ τη δύναμη που έχει η φωνή σας!

6. Θυμηθείτε τις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίσατε στο παρελθόν. Αυτές που νομίζατε πως δεν θα τελειώσουν ποτέ, κι όμως τελείωσαν χάριν σ’εσάς. Γιατί θα μπορούσατε να είχατε επιλέξει «εγκαταλείπω», όμως εσείς επιλέξατε «συνεχίζω».

7. Η αγάπη και το μίσος είναι δύο θηρία που όλοι κρύβουμε μέσα μας: Αυτό που θα μεγαλώσει είναι αυτό που θα ταΐσουμε. Επιλέξτε ποιο θα ταΐσετε με σοφία.

8. Να έχετε πίστη στη δύναμη της ζωής. Όσο μικρά χορταράκια καταφέρνουν να ξεφυτρώνουν μέσα από τις χαραγματιές του τσιμέντου… τα πάντα είναι πιθανά!

9. Φυλάξτε τις όμορφες μέρες της ζωής σας σαν πολύτιμο φυλαχτό, ώστε να ανατρέχετε σε αυτές όταν σας φαίνονται όλα μαύρα. Πάντα υπάρχουν όμορφες μέρες.

10. Ένα χαμόγελο είναι αρκετό για να φτιάξει τη μέρα κάποιου –χαρίστε το απλόχερα, χωρίς δεύτερη σκέψη!

11. Κάθε εφιάλτης έχει αρχή, αλλά έχει και τέλος. Κάνετε υπομονή και αυτό αργά ή γρήγορα θα έρθει.

12. Να νιώθετε ευλογημένοι για τους ανθρώπους που έχετε δίπλα σας! Ακόμα κι όταν νιώθετε μόνοι, πάντα υπάρχει κάποιος που είναι εκεί για εσάς, απλά ίσως να μην το βλέπετε. Ανοίξτε την καρδιά σας και αφήστε τον να μπει μέσα.

Όλοι μας χρειαζόμαστε κάποιον.

13. Ανοίξτε τα αυτιά σας και τα μάτια σας μπροστά σε αυτούς που έχουν βρεθεί στην ίδια δύσκολη κατάσταση στην οποία μπορεί να βρίσκεστε εσείς τώρα, όμως τα κατάφεραν και γύρισαν από αυτή –και μάλιστα ακόμα πιο δυνατοί από πριν.

14. Η δική σας δύσκολη μέρα σε κάποιους άλλους ανθρώπους θα φάνταζε… ευλογία. Σίγουρα μπορείτε να σκεφτείτε πολλούς…

15. Ηρεμήστε. Πάρτε μια βαθιά ανάσα. Ανοίξτε τη σφιγμένη γροθιά σας και χαλαρώστε τα δάχτυλά σας. Αφήστε να κυλήσουν ανάμεσά τους ο αέρας, το νερό. Είστε εδώ. Μπορείτε να κάνετε τα πάντα

ΠΗΓΗ: www.mama365.gr 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5 σημάδια που δείχνουν ότι δεν είμαστε πλέον έρμαιο των συναισθημάτων μας

Efi Nika

Καρκίνος στομάχου: ”Αθόρυβη” αλλά επικίνδυνη νόσος – 7 κύρια συμπτώματα

Γιώργος Newsitamea

Κόψτε το κάπνισμα και το… τζάκι: 12 συμβουλές για να διατηρήσετε τους πνεύμονές σας υγιείς μια ζωή

Efi Nika