Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

15 ενδείξεις που αποδεικνύουν ότι έχεις έλλειψη μαγνησίου!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

magnesio

15 ενδείξεις που αποδεικνύουν ότι έχεις έλλειψη μαγνησίου.

Παρόλο που το μαγνήσιο παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας, πολλοί είναι αυτοί που δεν γνωρίζουν ποια είναι η συνεισφορά του ή τι θα μπορούσε να συμβεί εάν η κατανάλωσή του δεν είναι επαρκής.

Το μαγνήσιο χρησιμεύει ποικιλοτρόπως. Ρυθμίζει τη μυϊκή και τη νευρική λειτουργία, το επίπεδο του σακχάρου  και της πίεσης του αίματος όπως και τη δομή των πρωτεϊνών, των οστών και του DNA. Επίσης, συμβάλλει στη διεξαγωγή των μεταβολικών διαδικασιών στον οργανισμό μας, που είναι πάνω από 300 στον αριθμό.

Επομένως, μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε ότι η έλλειψή του μπορεί να συμβάλει στην εξασθένιση του ανοσοποιητικού συστήματος και, επακολούθως, σε πολλά ακόμη προβλήματα υγείας.

Για μία ακόμη φορά, θα μπορούσαμε να τονίσουμε τη σημαντικότητα του μαγνησίου και να αναφέρουμε τους λόγους για τους οποίους είναι τόσο σημαντική η κατανάλωσή του σε καθημερινή βάση. Το μαγνήσιο βρίσκεται στη χλωροφύλλη, μία χρωστική ουσία των φυτών, η οποία είναι απαραίτητη για τη διαδικασία της φωτοσύνθεσης.

Είναι εκείνο το μεταλλικό στοιχείο που δίνει στα φυτά αυτό το πράσινο χρώμα που είναι απαραίτητο για τη φωτοσύνθεση, της οποίας τα τελικά προϊόντα είναι το σάκχαρο και το οξυγόνο. Συνειδητοποιούμε, λοιπόν, πως μέσω της κατανάλωσης φρούτων και λαχανικών, καταναλώνουμε και μαγνήσιο που βοηθάει στην πέψη, στην ενεργοποίηση 300 ενζύμων, στη διεξαγωγή των μεταβολικών διαδικασιών, όπως προαναφέρθηκε, στην ενδυνάμωση των οστών και των δοντιών όπως και στις κινήσεις των μυών και στην παραγωγή ενέργειας.

Θα πρέπει να γνωρίζετε τα συμπτώματα που αποδεικνύουν ότι υπάρχει έλλειψη μαγνησίου:

  • κράμπες στα πόδια

  • υψηλή πίεση του αίματος

  • αϋπνία

  • άγχος

  • διαβήτης τύπου ΙΙ

  • κόπωση

  • οστεοπόρωση

  • πόνος στους μύες ή ινομυαλγίες

  • συνεχείς ημικρανίες

Όμως, εάν αγνοηθούν αυτά τα συμπτώματα, η κατάσταση ίσως χειροτερέψει όπως και τα συμπτώματα που θα εμφανιστούν:

  • σπασμοί στεφανιαίων αγγείων

  • επιληψία

  • καρδιακές αρρυθμίες

  • μούδιασμα και μυρμήγκιασμα

  • συσπάσεις και κράμπες των μυών

  • διαταραχές της προσωπικότητας

Το ερώτημα είναι το εξής: Τι πρέπει να κάνουμε εάν υποφέρουμε από έλλειψη μαγνησίου και το καταλαβαίνουμε αυτό αφού αναγνωρίζουμε κάποια από τα συμπτώματα;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξουμε είναι η διατροφή μας. Επομένως, πρέπει να καταναλώνουμε περισσότερα τρόφιμα που να περιέχουν μεγαλύτερη ποσότητα μαγνησίου, όπως ψάρια, ξηρούς καρπούς, σπόρους, μαύρη σοκολάτα, δημητριακά, σκουρόχρωμα φυλλώδη λαχανικά, φρούτα, μπανάνες, αβοκάντο, αποξηραμένα φρούτα και φασόλια. Δεν χρειάζεται να τα καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση, όμως θα πρέπει να τα βάλουμε στο πρόγραμμα και να τα συνηθίσουμε για να αποφευχθούν τα προβλήματα που θα προκύψουν εάν δεν το κάνουμε αυτό.

Εάν δεν βοηθήσει αυτό, θα πρέπει να αρχίσετε να καταναλώνετε συμπληρώματα μαγνησίου για να αυξηθεί η ποσότητά του στον οργανισμό σας. Αρχικά, θα πρέπει να συζητήσετε με το γιατρό σας και να καθορίσετε τη δοσολογία. Είναι πιθανό να προκληθεί σοκ στον οργανισμό σας εάν καταναλώσετε πολύ μεγάλη ποσότητα εξ αρχής.

Η γενική καθημερινή δοσολογία που συνιστάται από τους γιατρούς είναι τα 300 – 400 χιλιοστόγραμμα. Τα συμπληρώματα μαγνησίου έχουν πολύ χαμηλό ποσοστό τοξικότητας και τελευταία οι γιατροί τα συνιστούν στους ενήλικες έτσι ώστε να τα καταναλώνουν τακτικά προς αποφυγή διαφόρων διαταραχών. Τα συμπληρώματα επίσης λειτουργούν και ως καθαρτικό. Γι’ αυτό μην απορήσετε εάν αρχίσετε να πηγαίνετε στην τουαλέτα πιο τακτικά.

Παρόλο που η έλλειψη μαγνησίου δεν θεωρείται τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας όπως άλλα, τα συμπτώματα και τα αποτελέσματα που επιφέρει είναι ορατά και δεν θα πρέπει να τα αγνοούμε. Θα πρέπει να τα παρεμποδίσουμε και να παρέμβουμε εγκαίρως για να μην εμφανίσουμε τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που έχουμε ήδη αναφέρει.

Επιμέλεια κειμένου : Σωτηριάδου Χριστίνα

 

Γ.Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea

Καούρες: Ποιες τροφές τις επιδεινώνουν και ποιες ανακουφίζουν – Μία διαιτολόγος συμβουλεύει

Efi Nika

Μπορεί ένα ακτινίδιο να βελτιώσει τον ύπνο; Ναι, μαζί με άλλα τρία τρόφιμα που υπόσχονται «όνειρα γλυκά»

Δημήτρης