Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

15 τρόποι για να έχετε μια υγιή καρδιά!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
15 τρόποι για να έχετε μια υγιή καρδιά

15 τρόποι για να έχετε μια υγιή καρδιά!!!

 

Αν λοιπόν, δεν θέλετε να αντιμετωπίζετε μικρά ή μεγάλα προβλήματα με την καρδιά σας και επιθυμείτε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να ζήσετε μέχρι τα  βαθιά γεράματα, ακολουθήστε κάποιες από τις παρακάτω συμβουλές και μπορεί να πατήσετε και τα εκατό!

Δεν αναμένεται φυσικά να εξασκήσετε και τους παρακάτω 15 τρόπους, αλλά καλό θα ήταν να πειραματιστείτε με τους περισσότερους από αυτούς και να επιμείνετε σε όσους ταιριάζουν με τον τρόπο ζωής σας και με αυτούς που εσείς κρίνετε πως θα σας κάνουν το μεγαλύτερο καλό.

1. Κάντε σεξ

Οι άντρες που κάνουν σεξ μια φορά το μήνα ή λιγότερο έχουν κατά 45% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα στην καρδιά, από εκείνους που εξασκούν το άθλημα δυο με τρεις φορές την εβδομάδα. Το σεξ, έχει τις ίδιες περίπου θετικές επιδράσεις στην καρδιά, όπως η καθημερινή άσκηση. Αναμενόμενο.

2. Εισπνέετε καθαρό αέρα

Η εισπνοή του μολυσμένου αέρα της πόλης, επιβαρύνει τα  τοιχώματα της καρωτιδικής αρτηρίας, δημιουργώντας έτσι τις συνθήκες για καρδιακό επεισόδιο. Αποφεύγετε, στο μέτρο του δυνατού, να εισπνέετε τον αέρα της πόλης, ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες του χειμώνα που τα επίπεδα μολυσμένου αέρα είναι ιδιαιτέρως ανεβασμένα.

 

15 τρόποι για να έχετε μια υγιή καρδιά

3. Όσπρια και πάλι όσπρια

Προσπεράστε τις πατάτες στο σούπερ μάρκετ και κατευθυνθείτε με γοργά βήματα στο διάδρομο με τα όσπρια. Σχετική έρευνα έδειξε πως τα άτομα που κανατάλωναν όσπρια τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα, έριξαν κατά 22% τις πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα στην καρδιά τους στο μέλλον, από όσους έτρωγαν μόνο μια φορά την εβδομάδα.

4. Μη φοβάστε τα αυγά

Μην αγχώνεστε για τη χοληστερίνη που θα σας προκαλέσει η κατανάλωση μερικών αυγών, αλλά λάβετε υπόψη σας τα αποτελέσματα έρευνας Βραζιλιάνων επιστημόνων, σύμφωμα με τα οποία βρέθηκε σύνδεση μεταξύ των αυγών και μιας καθαρής στεφανιαίας αρτηρίας. Αυτή η σύνδεση πιθανώς να οφείλεται στον κρόκο που περιέχει σωρεία βιταμινών Ε, Β12 και φολικό οξύ. Φροντίστε μονάχα να μην υπερβαίνετε τα 4 αυγά την ημέρα, για να μην έχετε μετά να ανησυχείτε για τις θερμίδες.

 

15 τρόποι για να έχετε μια υγιή καρδιά

5. Κρατάτε ημερολόγιο των παλμών σας

Εσείς είστε ο καλύτερος γιατρός του εαυτού σας γι’ αυτό εσείς πρώτα πρέπει να παρατηρήσετε αν συμβαίνει κάτι περίεργο με τους παλμούς σας. Επιλέξτε ένα συγκεκριμένο τρόπο γυμναστικής και μετρήστε τους παλμούς σας σε βάθος χρόνου και αν παρατηρήσετε κάτι ασυνήθιστο, όπως αν η ίδια άσκηση στο παρελθόν σας έφτανε σε λιγότερους παλμούς απ΄ ότι τώρα, τότε καλύτερα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για παν ενδεχόμενο.

6. Γυμναστείτε παρά τις αντίξοες συνθήκες

Μην αφήσετε τη δουλειά σας να σας εξαντλήσει και να σας στερήσει από τη διάθεση να γυμναστείτε, καθώς η υπερκόπωση που οφείλεται στο άγχος της δουλειάς ανεβάζει το ρίσκο προβλημάτων στην καρδιά. Βάλτε στο πρόγραμμά σας, όσο φορτωμένο και να είναι, αεροβικές ασκήσεις που θα ρίξουν μέχρι και 60% τα συμπτώματα τυχόν προβλημάτων στην καρδιά.

 

15 τρόποι για να έχετε μια υγιή καρδιά

7. Κοιμηθείτε καλά

Όσοι πάσχουν από αϋπνίες, αυξάνουν τις πιθανότητες να πάθουν έμφραγμα κατά το εντυπωσιακό ποσοστό του 45%! Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα να σας πάρει ο ύπνος, εντάξτε στο πρόγραμμά σας μισάωρη γυμναστική, τρεις φορές την εβδομάδα και θα βοηθηθείτε σημαντικά σε βάθος χρόνου.

8. Αλλά μην το παρακάνετε (με τον ύπνο)

Είναι καλό και επιθυμητό να απολαμβάνετε τον ύπνο σας, αλλά χωρίς να το παρακάνετε. Όσοι κοιμούνται περισσότερο από 10 ώρες τη νύχτα έχουν αυξημένες πιθανότητες να εμφανίσουν προβλήματα στην καρδιά, κυρίως επειδή ο πολύς ύπνος σχετίζεται με την αύξηση του βάρους και την κακή ψυχολογία. Προσπαθείτε να μην ξεπερνάτε τις 8 ώρες νυχτερινού ύπνου.

9. Ρίχτε το στο κάλιο

Έρευνα έχει συνδέσει την επιπλέον κατανάλωση καλίου σε καθημερινή βάση με τη  μείωση της συστολικής υπέρτασης. Τρώτε λοιπόν, πολλές μπανάνες, γλυκοπατάτες και μπόλικο τόνο και εκτός από το πλήθος θρεπτικών στοιχείων που περιέχουν θα έχετε και υγιέστερη καρδιά.

 

15 τρόποι για να έχετε μια υγιή καρδιά

10. Βγείτε στον ήλιο

Σκωτσέζοι επιστήμονες συνέδεσαν την έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία με την αυξημένη παραγωγή στον οργανισμό του νιτρικού οξειδίου, το οποίο με τη σειρά του ρίχνει την αρτηριακή πίεση. Κάντε λοιπόν, τη βόλτα στον ήλιο εβδομαδιαία συνήθεια, προσέχοντας την ιδια στιγμή και τη δερματολογική σας υγεία σχετικά με την έκθεσή σας στον ήλιο.

11. Επιδιώξτε την ησυχία

Για κάθε 10 ντεσιμπέλ θορύβου από την κυκλοφορία του δρόμου, έξω από το σπίτι σας, αυξάνεται το ρίσκο εμφράγματος κατά 12%. Γι’ αυτό αν δεν μπορείτε να μετακομίσετε άμεσα, αγοράστε μερικά καλά ζευγάρια ωτοασπίδες.

 

15 τρόποι για να έχετε μια υγιή καρδιά

12. Τρώτε πάντα πρωινό

Μαζί με τα άλλα πλεονεκτήματα του να τρώτε πρωινό, προσθέστε και την καλύτερη λειτουργία της καρδιάς. Πιο συγεκριμένα έρευνες έδειξαν πως όσοι αμελούσαν να φάνε πρωινό, είχαν 27% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν στεφανιαία νόσο, καθώς παρουσιάζαν μεγαλύτερες διακυμάνσεις στα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα τους, από εκείνους που ακολουθούσαν σωστές διατροφικές συνήθειες.

13. Κάντε βαθιά καθίσματα

Είναι γνωστό πως οι ασκήσεις ενδυνάμωσης ενισχύουν την καλή χοληστερίνη, ενώ, έχετε υπόψη σας, πως τα βαθιά καθίσματα ή squats καταφέρνουν διπλά αποτελέσματα γιατί γυμνάζουν τους μεγαλύτερους μύες του σώματος.

 

15 τρόποι για να έχετε μια υγιή καρδιά

14. Ζευγαρώστε

Φινλανδοί επιστήμονες κατέληξαν πως ένας εργένης έχει 168% (!) περισσότερες πιθανότητες να πεθάνει από καρδιά από έναν παντρεμένο που μένει με τη σύντροφό του. Σε συνδυασμό με το νούμερο 1 της λίστας, αρχίστε την αναζήτηση συντρόφου άμεσα, αν δεν την έχετε ήδη βρει.

15. Δώστε χρώμα στη ζωή σας

Όσο περισσότερο βήτα-καροτένιο έχετε στο αίμα σας τόσο το καλύτερο για την καρδιά σας. Φινλανδέζικη έρευνα έδειξε πως οι άντρες με τα χαμηλότερα ποσοστά βήτα-καροτενίου στο αίμα τους είχαν τις τριπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, εν αντιθέσει με αυτούς που είχαν υψηλότερα επίπεδα. Εντάξτε, λοιπόν όλα τα πορτοκαλί λαχανικά στη ζωή σας και δεν θα χάσετε.

clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika