Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

14:31 Στο μικροσκόπιο η έλλειψη στεντ στην Καρδιολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Με διαταγή του προϊσταμένου Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελου Μαδεμλή, διεξάγεται προκαταρκτική εξέταση, μετά από αναφορά ότι…..
στην Ά Καρδιολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ υπάρχει έλλειψη στεντ, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να κινδυνεύουν.

Την καταγγελία κατέθεσε χθες ο καθηγητής Καρδιολογίας και διευθυντής της Α΄ Καρδιολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, Ιωάννης Στυλιάδης, τονίζοντας ότι η έλλειψη αυτή οφείλεται στην καθυστέρηση της προμήθειας για διαδικαστικούς λόγους.

«Αυτή τη στιγμή στην Α΄ Καρδιολογική Κλινική του ΑΧΕΠΑ, η οποία εξυπηρετεί περιστατικά από όλη τη Βόρεια Ελλάδα και η ο οποία εφημερεύει 8 φορές το μήνα και δύο φορές επιπλέον ως Αιμοδυναμικό Κέντρο, έχουμε μόνο 45 στεντ και δεν γνωρίζουμε αν φτάνουν για να καλύψουμε τις ανάγκες των ασθενών μέχρι το τέλος του μήνα. Στις εφημερίες έρχονται βαριά περιστατικά και υπάρχουν καρδιοπαθείς των οποίων ανά πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει η κατάσταση και να βρεθούν αντιμέτωποι με το θάνατο. Θα αναγκαστούμε να επιλέξουμε τα βαρύτερα από τα βαριά περιστατικά γιατί έχουμε ελάχιστα υλικά που σε λίγες ημέρες θα εξαντληθούν. Εκτός από έλλειψη στεντ υπάρχει ανεπάρκεια απινιδωτών καθώς και απλών και αμφικοιλιακών βηματοδοτών. Η διοίκηση του Νοσοκομείου έχει ένα ποσό 600.000-700.000 για να καλύψει τις ανάγκες μέχρι το τέλος του χρόνου.

Καταλαβαίνω ότι υπάρχει οικονομική δυσχέρεια, γιατί όμως δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα στο «Παπανικολάου» και στα νοσοκομεία των Αθηνών, της Κρήτης και των Πατρών και υπάρχει στο ΑΧΕΠΑ;» ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο κ Στυλιάδης. 

Η καθυστέρηση προμήθειας των στεντ οφείλεται στο γεγονός ότι η προμηθεύτρια εταιρεία για διαδικαστικούς λόγους υπέβαλε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων η οποία θα εκδικαστεί στις 31 Οκτωβρίου 2012.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika

Η αθώα συνήθεια το βράδυ που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Efi Nika

Πότε ξεκινά η τρίτη ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη για την αντίληψη του κόσμου

Efi Nika