Newsitamea.gr
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΙΑ

14:28 Απογραφή συνταξιούχων του ΟΑΕΕ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών ενημερώνει τους συνταξιούχους του Οργανισμού, ότι η απογραφή των συνταξιούχων, με υποχρεωτική φυσική παρουσία, θα

πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα από τις 12 Νοεμβρίου του 2012 έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2012.

«Η απογραφή είναι υποχρεωτική και απαιτείται η αυτοπρόσωπη  παρουσία στο Πιστωτικό Ίδρυμα  (Τράπεζα) ή ΕΛΤΑ, όπου τηρείται  ο λογαριασμός του συνταξιούχου, προσκομίζοντας υποχρεωτικά τα παρακάτω δικαιολογητικά:
 1. Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).
 2. Ενημερωτικό σημείωμα συντάξεων του 3ου τριμήνου 2012.
 3. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος (ή βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ).
4. Οποιοδήποτε έγγραφο στοιχείο, από το οποίο προκύπτει ο ΑΜΚΑ, (κάρτα  κοινωνικής ασφάλισης ή βιβλιάριο υγείας ή επίδειξη γνωστοποίησης).
Συστήνεται ο συνταξιούχος κατά την προσέλευση του στο Πιστωτικό Ίδρυμα ή ΕΛΤΑ, να γνωρίζει τον αριθμό λογαριασμού του, που πιστώνεται η μηνιαία σύνταξή του.
 Η απογραφή θα γίνει χωριστά για κάθε παροχή που χορηγεί ο Οργανισμός (κύρια σύνταξη, εξωϊδρυματικό επίδομα κ.λ.π).
Τονίζεται ιδιαίτερα ότι σε περίπτωση που ο συνταξιούχος δεν διαθέτει ΑΦΜ, πρέπει να απευθυνθεί στην ΔΟΥ που υπάγεται για να λάβει βεβαίωση απόδοσης ΑΦΜ. Ομοίως στην περίπτωση που δεν διαθέτει ΑΜΚΑ, πρέπει να φροντίσει πρώτα για την έκδοσή του και στη συνέχεια να προσέλθει προσκομίζοντάς το.
Εξαιρούνται από τη διαδικασία προσέλευσης στα Πιστωτικά Ιδρύματα ή στα ΕΛΤΑ, οι συνταξιούχοι που, λόγω αδυναμίας μετακίνησης, δεν μπορούν να προσέλθουν, ανήλικα  τέκνα κάτω των 14 ετών, συνταξιούχοι που πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου, όπως συνταξιούχοι κάτοικοι  εξωτερικού ή συνταξιούχοι που τελούν σε κατάσταση μόνιμης ανικανότητας  για δικαιοπραξία, η απογραφή των οποίων θα γίνει από εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους, στα κατά τόπους  Περιφερειακά Τμήματα του Οργανισμού, με την προσκόμιση, πλην των παραπάνω αναφερομένων, και των επιπλέον ανά κατηγορία δικαιολογητικών, που ορίζονται στην επιστολή που θα αποσταλεί προς όλους τους συνταξιούχους.
 Ο Ο.Α.Ε.Ε  ζητά από τους συνταξιούχους του να προβούν στην απογραφή το αργότερο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2012, δεδομένου ότι παράλειψη απογραφής, συνεπάγεται αναστολή καταβολής της σύνταξης».  

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα «πάνω κάτω» σε παροχές ασθένειας, μητρότητας κι έξοδα κηδείας

Efi Nika

Ευκαιρία σύνταξης ακόμα και με λιγότερα από 4.500 ένσημα

Efi Nika

«Τέλος το πέναλτι 30%»: Διευκρινίσεις από τον υφυπουργό Εργασίας για τους εργαζόμενους συνταξιούχους

Penni Syggrou