Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

13:31 Η κρίση προκαλεί… εγκεφαλικά

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι κινδυνεύουν από εγκεφαλικό λόγω του σύγχρονου τρόπου ζωής, σύμφωνα με μια νέα….

αμερικανική έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε… δύο αμερικανικές πολιτείες. Τα συμπεράσματα των επιστημόνων δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Neurology και όπως προκύπτει, διαπίστωσαν ότι το ποσοστό των εγκεφαλικών ανάμεσα σε ανθρώπους κάτω των 55 ετών διπλασιάστηκαν. Μεταξύ των λευκών ηλικίας 20 με 54 ετών, το ποσοστό αυξήθηκε από 26 εγκεφαλικά για κάθε 100.000 ανθρώπους σε 48.

«Στην Ελλάδα δεν έχει πραγματοποιηθεί στατιστική μελέτη ώστε να μπορούμε να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα», δήλωσε ο νευρολόγος, Αριστείδης Κάζης.
Και συνέχισε λέγοντας «οι προφανείς παράγοντες οι οποίοι λειτουργούν επιβαρυντικά στην υγεία και ευνοούν την εμφάνιση εγκεφαλικών επεισοδίων είναι η παχυσαρκία, το ζάχαρο, η αρτηριακή υπέρταση».
Ο κ. Κάζης μίλησε και για το πόσο η οικονομική κρίση επηρεάζει την υγεία μας «η οικονομική κρίση αποτελεί επιβαρυντικό παράγοντα, καθώς αυξάνει το στρες και την αρτηριακή πίεση. Η πίεση που ασκείται από την καθημερινότητα αυξάνεται συνεχώς, αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργείται μία διαρκής υπερδιέγερση με αποτέλεσμα την αύξηση τόσο της αρτηριακής πίεσης όσο και των καρδιακών παλμών. Όλα αυτά είναι μία αλυσίδα και το ένα επηρεάζει το άλλο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Έρπης ζωστήρας: Πώς μεταδίδεται, οι επιπλοκές, η προστασία (και από τις υποτροπές)

Efi Nika

Απόρριψη: Όταν πονάει η ψυχή μας

Efi Nika