Newsitamea.gr
AMEA news

13:29 Επιτέλους να δοθεί λύση στη βαρβαρότητα των ΚΕΠΑ!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Την εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί πλέον στα Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕΠΑ) περιγράφει η ΕΣΑμεΑ με επιστολή της στον υπουργό Εργασίας Ι. Βρούτση, ζητώντας παράλληλα νομοθετική ρύθμιση μέσω της οποίας θα …
επαναχορηγείται η σύνταξη/επίδομα αναπηρίας έως την επανεξέταση των αιτούντων ΑμεΑ στα ΚΕΠΑ.

Δεκάδες χιλιάδες άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσε

ις βρίσκονται στις λίστες αναμονής αυτών. Σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των κυριολεκτικά «φυλακισμένων» ατόμων με αναπηρία και χρονίως πασχόντων στα ΚΕΠΑ έχει ανασταλεί, επί μακρό χρονικό διάστημα, η σύνταξη ή το προνοιακό τους επίδομα, έως ότου επανεξετασθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική Γνωμάτευση Αναπηρίας τους. Για την τραγική όμως αυτή κατάσταση που οδηγεί σε μία πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση δεν ευθύνονται οι δικαιούχοι αλλά η ίδια η Πολιτεία, η οποία πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, η ΕΣΑμεΑ αιτείται νομοθετική ρύθμιση:

α) Χορήγηση της σύνταξης ή του προνοιακού, επιδόματος αναδρομικά για όσους μήνες βρίσκονται σε αναμονή και έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία επανεξέτασης τους,

β) Για όσους καταθέτουν αίτηση επανεξέτασης για τη συνέχιση καταβολής προνοιακού επιδόματος ή σύνταξης αναπηρίας να οριστεί η αυτόματη ανανέωση της Γνωμάτευσης που έχει λήξει έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία επανεξέτασης τους από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η τελική Γνωμάτευση.

Αυτή τη στιγμή τα ΚΕΠΑ αντί να αποτελούν ένα σύγχρονο εργαλείο πιστοποίησης και αξιολόγησης της αναπηρίας, έχουν εξελιχθεί σε ένα τόπο βασανιστηρίου και ένα σύγχρονο οικονομικό δήμιο για τα άτομα με αναπηρία & χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea