Newsitamea.gr
AMEA news

13:08 Σ.Κ.Π. ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ   ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΑΣΧΟΥΝ ΑΠΟ Σ.Κ.Π.      ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ!!!      https://www.facebook.com/groups/173586456083911/                                                                                                      

                                                                                                                                                     ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΥΝΑΣΘΕΝΗ ΜΑΣ!!! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ=ΤΟ ΗΘΙΚΟΝ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ!!!ΝΑ ΠΩ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΥΝΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ,Π.Χ ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΕΝΑΣ ΚΑΦΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Η ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ Η ΦΙΛΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΘΑΥΜΑΤΑ,ΙΣΩΣ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΣΘΕΝΗΣ ΝΑ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΟΥΝ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΠΟΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ,ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!ΑΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΣΘΕΝΗ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ!!!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΝΜ!!ΚΙ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!!ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ!!!!                       
                       Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι γνωστή από πολύ παλιά, η πρώτη όμως ολοκληρωμένη περιγραφή της γίνεται για πρώτη φορά τη δεκαετία του 1860 από την ομάδα του καθηγητού Charcot στο Νοσοκομείο Salpetriere στο Παρίσι. Έκτοτε για πάρα πολλά χρόνια αποτελούσε μια αινιγματική, αθεράπευτη και εκφυλιστική κατάσταση, που βαθμιαία θα οδηγούσε στην αναπηρία και τον θάνατο.  

                   

Τέσσερις μορφές

Αυτή η πορεία της νόσου με εξάρσεις και υφέσεις αποτελεί και τη χρυσή σταθερά για την διάγνωση, συνδυαζόμενη με τον εργαστηριακό έλεγχο (μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου).

Ένα μέρος από τους ασθενείς με την υποτροπιάζουσα μορφή (RRMS) εμφανίζουν, έπειτα από κάποια χρόνια εμφάνισης υποτροπών, βαθμιαία επιδείνωση, οπότε και η νόσος χαρακτηρίζεται ως δευτερογενώς προϊούσα μορφή (SPMS).

Μια πολύ μικρή ομάδα περιπτώσεων εμφανίζει από την αρχή προοδευτική επιδείνωση χωρίς υποτροπές – σε τέτοιες περιπτώσεις, μιλάμε για την πρωτογενώς προϊούσα μορφή (PPMS).

Τέλος, σε ελάχιστες περιπτώσεις η νόσος έχει προοδευτική πορεία επιδείνωσης και κατά διαστήματα εμφανίζονται υποτροπές. Πρόκειται για την προϊούσα υποτροπιάζουσα μορφή της νόσου (PRMS).

Στην υποτροπιάζουσα μορφή, ο ασθενής μπορεί να καθορίζει με ακρίβεια πότε παρουσίασε τα συμπτώματά του για πρώτη φορά και πότε στη συνέχεια βελτιώθηκε ή εμφάνισε νέα συμπτώματα (υποτροπή). Αντίθετα, στην προϊούσα μορφή, ο ασθενής δεν μπορεί να καθορίσει την εμφάνιση συμπτωμάτων και τον ρυθμό με τον οποίο επιδεινώνεται η νόσος του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΣΑμεΑ: Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των ατόμων με αναπηρία από το «Τουρισμός για όλους»

Efi Nika

Έχω παιδί με Αναπηρία που περπατά το δικό του, μοναχικό μονοπάτι στη ζωή

Efi Nika

Βγήκε μόνο vεκρός: Πέθανε ο άνθρωπος με τον «σιδερένιο πνεύμονα» – Έζησε 72 χρόνια μέσα στο σωλήνα και σπούδασε νομική

Penni Syggrou