Newsitamea.gr
AMEA news

12:05 Δελτίο τύπου Σωματείου ΑμεΑ Ν. Λακωνία.

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το Σάββατο 27-10-2012, πραγματοποιήθηκε η γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Σωματείου μας.
Για τα αποτελέσματα των αρχιαιρεσιών θα σας ενημερώσουμε αμέσως μετά τη συγκρότηση του Δ.Σ. σε σώμα η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 05-11-2012. 
…Πέραν των λοιπών θεμάτων που συζητήθηκαν ελήφθει ομόφωνα μια σημαντική απόφαση για αγωνιστική κινητοποίηση μας η οποία αφορά τα πολλά και μεγάλα

προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σε σχέση με τη λειτουργία του ΚΕΠΑ Ν. Λακωνίας.

…Η Γενική συνέλευση του Σωματείου μας ομόφωνα αποφάσισε την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας έξω από το χώρο όπου στεγάζεται το ΚΕΠΑ (Γκορτσολόγου 137) κάθε πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα στις 12:00.
…Για αυτό το μήνα η πρώτη Δευτέρα είναι η Δευτέρα 05-11-2012.
…Καλούμε όλα τα μέλη μας, τις οικογένειές τους, τα αρωγά μέλη και τους φίλους του Σωματείου μας να στηρίξουν τη διαμαρτυρία μας για τις μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση των πιστοποιητικών αναπηρίας.
…Δευτέρα 05-11-2012 στις 12:00.  Πληροφορίες στο γραφείο του Σωματείου ΑμεΑ Ν. Λακωνίας Κλεομβρότου 50 κάθε Πέμπτη και Σάββατο 10:00 έως 13:00 και στο τηλέφωνο 27310-83335.
…Ακολουθεί το κείμενο του εγγράφου της ΕΣΑΜΕΑ.
    “Η Ε.Σ.Α.μεΑ. έως και σήμερα έχει καταβάλλει υπεράνθρωπες και συνεχείς προσπάθειες, προκειμένου η οργάνωση και λειτουργία των ΚΕΠΑ να στηριχτεί στις αρχές της αξιοπρέπειας και του σεβασμού στα αναφαίρετα θεμελιώδη δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους….

Πλήθος επιστολών με εμπεριστατωμένες προτάσεις έχουν κατατεθεί από την Ε.Σ.Α.μεΑ. προς αρμόδιους φορείς όπως το Υπουργείο Εργασίας και το ΙΚΑ – φορέας ο οποίος θεσμικά έχει αναλάβει την εφαρμογή του νέου συστήματος πιστοποίησης αναπηρίας.

Η πραγματικότητα είναι πλέον αμείλικτη: Στην παρούσα στιγμή δεκάδες χιλιάδες άτομα με αναπηρία βρίσκονται
στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ. Σε ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των κυριολεκτικά «φυλακισμένων» ατόμων με αναπηρία και χρονίως πασχόντων στα ΚΕΠΑ έχει ανασταλεί, επί μακρό χρονικό διάστημα, η σύνταξη ή το επίδομα
αναπηρίας, έως ότου επανεξετασθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές και εκδοθεί η σχετική Γνωμάτευσή.

Για την τραγική όμως αυτή κατάσταση, η οποία αποτελεί κεντρική συνιστώσα που οδηγεί σε μία πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση ευθύνεται αποκλειστικά η Πολιτεία, η οποία πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν… Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε κάθε αρμόδιο φορέα και σε κάθε αρμόδιο παράγοντα ότι τα άτομα με αναπηρία μάχονται για την αξιοπρέπειά τους. Επιτέλους να μπει φραγμός σε πολιτικές και νοοτροπίες που έχουν μετατρέψει το νέο σύστημα πιστοποίησης αναπηρίας σε τόπο βασανιστηρίου και εργαλείο δημοσιονομικού ελέγχου και περικοπής δαπανών για την ευπαθή ομάδα των ατόμων με αναπηρία..

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απάνθρωποι πριν τις Άγιες μέρες: 40χρονος έκλεψε μπαταρία από αναπηρικό αμαξίδιο στη Θεσσαλονίκη

Efi Nika

Απαράδεκτος, Ελληναράς πάρκαρε τα αμάξι επάνω στη νησίδα για να να πιει χαλαρός το καφεδάκι του – ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ανάπηρος άνδρας περπάτησε ξανά με τη βοήθεια βλαστοκυττάρων

newsitamea