Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

12 εκπληκτικά οφέλη των αγγουριών στην υγεία

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει και πλησιάζει η εποχή των αγγουριών, ίσως ετοιμάζεστε να προμηθευτείτε αυτό το εύγευστο και χρήσιμο λαχανικό. Είναι πολύ καλή ιδέα. Τα αγγούρια είναι πολύ αναζωογονητικά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν με εκπληκτικά πολλούς τρόπους. Ξεφλουδίστε τα σε λεπτές λωρίδες για να φτιάξετε μακαρόνια με λαχανικά, κόψτε τα σε κομματάκια και χρησιμοποιήστε τα με κρεμμύδια και ντομάτες για να φτιάξετε μία δροσιστική σαλάτα ή ψιλοκόψτε τα και βάλτε τα σε μία κανάτα με νερό για θεραπεία σπα.

Γιατί τρελαινόμαστε για τα αγγούρια; Γιατί είναι πάρα πολύ ωφέλιμα! Παρακάτω, αναφέρουμε 12 εκπληκτικές χρήσεις των αγγουριών:

  1. Σας ενυδατώνουν. Όταν πάτε για πικνίκ μία ζεστή καλοκαιρινή μέρα, πάρτε μαζί σας αγγούρια. Θα σας κρατήσουν ενυδατωμένους. Τα αγγούρια αποτελούνται από νερό κατά 95,2%.
  2. Μειώνουν την πίεση του αίματος. Τα αγγούρια είναι πάρα πολύ πλούσια σε κάλιο. Όταν τα καταναλώνετε τακτικά, μειώνεται η πίεση του αίματος και συνεπώς ο κίνδυνος εμφάνισης εγκεφαλικού και καρδιαγγειακών ασθενειών.
  3. Ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Τα αγγούρια περιέχουν μία ισχυρή αντιφλεγμονώδη ουσία που είναι γνωστή ως φισετίνη. Αυτή η σύνθετη ουσία μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση της νοητικής λειτουργίας σε άτομα που πάσχουν από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
  4. Παρεμποδίζουν τον καρκίνο. Η λιγνίνη και η κουκουρμπιτασίνη που περιέχονται στο αγγούρι είναι σημαντικές καθώς μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Μειώνουν τις λοιμώξεις και μπλοκάρουν τις ουσίες που χρειάζονται τα καρκινικά κύτταρα για να επιβιώσουν.
  5. Μειώνουν τα οιδήματα. Δεν θα πρέπει να γελάτε με τις παλιές εικόνες αστέρων του σινεμά που ξάπλωναν στα σαλόνια και έβαζαν αγγούρια στα μάτια τους. Το αγγούρι στ’ αλήθεια μειώνει τα οιδήματα. Και αυτό επειδή περιέχει ασκορβικό και καφεϊκό οξύ που μειώνουν την κατακράτηση υγρών και μειώνουν τα οιδήματα.
  6. Απορροφούν τη ζέστη. Οι δροσιστικές ιδιότητες του αγγουριού το καθιστούν ως εκπληκτική θεραπεία ενάντια στο κάψιμο. Απλώς, τοποθετήστε ψιλοκομμένο ή πολτοποιημένο αγγούρι πάνω στα καψίματα. Χαλαρώστε μέχρι να υποχωρήσει ο πόνος και το κάψιμο.
  7. Παράγουν κολλαγόνο. Οι φυτοχημικές ουσίες που περιέχονται στο αγγούρι ενισχύουν την παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό. Για να μειώσετε την κυτταρίτιδα, φτιάξτε μάσκα από χυμό αγγουριού, αλεσμένο καφέ και ακατέργαστο μέλι. Εφαρμόστε αυτή τη χειροποίητη μάσκα στην πάσχουσα περιοχή και τυλίξτε την με ένα ύφασμα από μουσελίνα. Χαλαρώστε για 30 λεπτά πριν κάνετε απολέπιση για να αφαιρέσετε τη μάσκα.
  8. Ενισχύουν τη λάμψη των μαλλιών. Ενισχύστε την υγεία των μαλλιών σας ξεπλένοντάς τα με χυμό αγγουριού. Η χειροποίητη αυτή θεραπεία είναι αποτελεσματική καθώς το αγγούρι είναι πλούσιο σε πυριτία που προσφέρει λάμψη.
  9. Βελτιώνουν την πέψη. Οι σπόροι αγγουριού μπορούν να συμβάλουν θετικά σε όλες τις πεπτικές διαταραχές, από το έλκος μέχρι τη δυσπεψία. Και αυτό επειδή οι σπόροι αγγουριού είναι γεμάτοι νερό, ίνες και μεταλλικά στοιχεία.
  10. Βελτιώνουν τη στοματική υγεία. Βελτιώστε τη συνολική σας στοματική υγεία καταναλώνοντας αγγούρι. Οι φωτοχημικές ουσίες που περιέχονται στο αγγούρι συμβάλουν στην απομάκρυνση των βακτηριδίων που προκαλούν την πλάκα από το στόμα και έτσι παρεμποδίζονται τα σφραγίσματα και η άσχημη αναπνοή.
  11. Ενδυναμώνουν τα νύχια. Η πυριτία που περιέχεται στο αγγούρι μπορεί να κάνει θαύματα στα νύχια σας. Τα κάνει ανθεκτικότερα και μειώνει τα σπασίματα.
  12. Βελτιώνουν την κατάσταση των αρθρώσεων. Η ίδια η πυριτία που ενδυναμώνει τα νύχια ενισχύει και το συνδετικό ιστό και βελτιώνει την κατάσταση των αρθρώσεων.

Επιμέλεια κειμένου  Σωτηριάδου Χριστίνα

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου

Efi Nika

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά … 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Γιώργος Newsitamea

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

newsitamea