Newsitamea.gr
AMEA news ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΥΓΕΙΑ

11:06 Κατ’οίκον Φροντίδα Ηλικιωμένων και ΑμεΑ 78 κ άνω

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Σε όσους δικαιούχους καταστεί απαραίτητο, η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΖΩΗΣ προσφέρει
δωρεάν την Υπηρεσία Τηλεειδοποίησης (κουμπί έκτακτης ανάγκης) και τον
συνοδευτικό εξοπλισμό ώστε οι δικαιούχοι να αισθάνονται ασφαλείς και να έχουν άμεση εξυπηρέτηση 24 ώρες το 24ωρο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι ανοικτή. Για αναλυτικές πληροφορίες και βοήθεια στη συμπλήρωση της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα πρόσωπα επικοινωνίας που έχει ορίσει η Φροντίδα Ζωής ως δυνητικός πάροχος του προγράμματος.Η Φροντίδα Ζωής Ε.Ε. η πρώτη ελληνική ιδιωτική δομή στο χώρο της κατ’οίκον φροντίδας Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία, που έχει σκοπό τη στήριξη και φροντίδα τους, καλεί τους δικαιούχους (ωφελούμενους)  του Προγράμματος «Κατ’ Οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» να υποβάλλουν αίτηση στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΙΚΑ ΕΤΑΜπροκειμένου να επωφεληθούν  δωρεάν σημαντικών υπηρεσιών.

 Η Φροντίδα Ζωής Ε.Ε. η πρώτη ελληνική ιδιωτική δομή στο χώρο της κατ’οίκον φροντίδας Ηλικιωμένων και Ατόμων με Αναπηρία, που έχει σκοπό τη στήριξη και φροντίδα τους, καλεί τους δικαιούχους (ωφελούμενους)  του Προγράμματος «Κατ’ Οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων» να υποβάλλουν αίτηση στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΙΚΑ ΕΤΑΜπροκειμένου να επωφεληθούν  δωρεάν σημαντικών υπηρεσιών.
Σκοπός του Προγράμματος:

Η κατοχύρωση συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία, ώστε να εξασφαλιστεί η παραμονή τους στο σπίτι τους.

Στους δικαιούχους θα παρέχονται 2 φορές την εβδομάδα από εξειδικευμένο προσωπικό (κοινωνικός λειτουργός, νοσηλευτής, οικογενειακός βοηθός, φυσικοθεραπευτής)  οι ακόλουθες (ενδεικτικά) δωρεάν υπηρεσίες:

·         υπηρεσίες οικογενειακής βοηθού: διατήρηση της υγιεινής και καθαριότητας της οικίας, φροντίδα ατομικής υγιεινής του ηλικιωμένου ατόμου, προετοιμασία γευμάτων, πληρωμή λογαριασμών, αγορά τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης,

·         υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας: μέτρηση ζωτικών σημείων ήτοι αιμοληψία, μέτρηση πίεσης, μέτρηση σακχάρου, μέτρηση σφυγμών, αλλαγή και τοποθέτηση ουροκαθετήρα, περιποίηση τραυμάτων, αιμοληψία/μεταφορά αίματος και ούρων στο νοσοκομείο, ενεσοθεραπεία, πρόληψη και περιποίηση κατακλίσεων, παρακολούθηση και τήρηση φαρμακευτικής αγωγής, χορήγηση φαρμάκων, συνταγογράφηση φαρμάκων και άλλες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν,

υπηρεσίες κοινωνικής στήριξης: ατομική κοινωνική στήριξη, υποστήριξη της επαφής τους με τις αρμόδιες υπηρεσίες ασφάλισης, υγείας και κοινωνικής προστασίας. Δικαιούχοι του Προγράμματος

Ø  Οι συνταξιούχοι με αναπηρία 67% και άνω

(Για συνταξιούχους ηλικίας 78 ετών και άνω αναμένεται προκήρυξη στο επόμενο τρίμηνο.)

Κριτήρια Υπαγωγής στο Πρόγραμμα

·         Το συνολικό ετήσιο ατομικό εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των 7.715 € ή το ποσό των 15.430 € σε περίπτωση οικογενειακού εισοδήματος.

·         Να μην λαμβάνουν επίδομα απολύτου αναπηρίας ή εξωϊδρυματικό επίδομα ή οποιοδήποτε άλλο επίδομα συμπαράστασης από τον ασφαλιστικό τους Φορέα.

·         Να μην διαβιούν σε μονάδες κλειστής φροντίδας κάθε νομικής μορφής.

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά για την υπαγωγή στο Πρόγραμμα

1. Αντίγραφο ταυτότητας ή διαβατηρίου.

2. Εκκαθαριστικό σημείωμα δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του έτους 2011 ή Υπεύθυνη Δήλωση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής, ότι νομίμως δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση.

3. Βιβλιάριο υγείας του οικείου ασφαλιστικού φορέα

4. Απόφαση συνταξιοδότησης ή πρόσφατο εκκαθαριστικό πληρωμής συντάξεων.

5. Πιστοποιητικό αναπηρίας σε ισχύ.

6. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1985 στην οποία ο αιτών αναφέρει ότι διαβιώνει μόνος/η ή με άλλο πρόσωπο το οποίο επίσης πληροί τις προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα.

Οι Υπεύθυνες Δηλώσεις (2 και 6) υποβάλλονται με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής εφόσον δεν προσέρχεται ο ίδιος για την υποβολή της αίτησης ενώ τα  λοιπά δικαιολογητικά υποβάλλονται πρωτότυπα ή σε θεωρημένα αντίγραφα.

 Πάτρα (Κεντρικά γραφεία):
Υπεύθυνος Προγράμματος: Θεοδωρόπουλος Δημήτρης, Κοινωνικός Λειτουργός Πατρών-Πύργου 115, Τ.Κ. 25002

τηλ.: +30 2610222612, fax: +30 2610240243, κιν.: 6972469778

www.frontidazois.gr,   e-mail: dtheodoropoulos@frontidazois.gr 

Αθήνα:

Υπεύθυνη Προγράμματος: Μυλωνοπούλου Όλγα, Κοινωνική Λειτουργός

τηλ.:2114084301 κιν.: 6975735312  E-mail: olgamylon@frontidazois.gr          

https://docs.google.com/file/d/1qW0KtNTkw5tyX33IroHmH1APPAx3cVq-CToHO9NUs_K7xatImUNk1i-fJhFX/edit

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γι’αυτό θέλουν όλοι να γίνουν Ευρωβουλευτές: Το παχυλό “μηνιάτικο” και οι έξτρα παροχές που το εκτινάσσουν στα ύψη

Efi Nika

Ο τυχεράκιας της χρονιάς: Αγόρασε στο παζάρι «μαϊμού» Rolex με 45 ευρώ το πήγε για φτιάξιμο & έμαθε τη πραγματική του αξία

Efi Nika

10 φαινομενικά αθώες φράσεις που, στην πραγματικότητα, είναι προσβλητικές

Efi Nika