Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

11 εκπληκτικοί τρόποι χρήσης του παιδικού ταλκ!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

11 εκπληκτικοί τρόποι χρήσης του παιδικού ταλκ.

Τι είναι αυτή η παράξενη άσπρη σκόνη που ονομάζεται παιδικό ταλκ;

Το παιδικό ταλκ είναι σκόνη φτιαγμένη από τάλκη που χρησιμοποιείται συνήθως για την παρεμπόδιση των συγκαμάτων αλλά και ως αποσμητικό. Το όνομά του δείχνει πως συνήθως χρησιμοποιείται για παιδιά. Ωστόσο, ακόμη και εάν δεν έχετε παιδιά στο σπίτι, πάντα θα πρέπει να έχετε ταλκ στο σπίτι σας.

Το παιδικό ταλκ έχει πολλές επιπλέον χρήσεις και δεν χρησιμοποιείται μόνο σε παιδιά. Παρακάτω, αναφέρουμε 11 εκπληκτικούς λόγους γι’ αυτό.

  1. Ξηρό σαμπουάν. Φτιάξετε ένα μείγμα με ¼ του φλιτζανιού ταλκ και ¼ του φλιτζανιού μαγειρική σόδα για να διώξετε τη λίγδα από τα μαλλιά. Κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας με αυτό το χειροποίητο μείγμα και αφήστε το να εμποτιστεί για λίγα λεπτά. Βάλετε αρκετή ποσότητα για να έχετε και αποτέλεσμα.
  1. Αποσμητικό. Αντικαταστήστε το κανονικό σας αποσμητικό με παιδικό ταλκ. Η σκόνη απορροφά τον ιδρώτα και παρεμποδίζει τη δυσοσμία. Επίσης, χρησιμοποιείται για την παρεμπόδιση της δυσάρεστης οσμής από τα παπούτσια. Γεμίστε τα αθλητικά παπούτσια με ταλκ και αφήστε το να παραμείνει όλο το βράδυ. Καθαρίστε τα παπούτσια το πρωί και φορέστε τα εκ νέου.  
  1. Απωθεί τα μυρμήγκια. Αντιμετωπίζετε πρόβλημα με τα μυρμήγκια; Πασπαλίστε ταλκ γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες για να παρεμποδίσετε τα μυρμήγκια από το να μπουν στο σπίτι.
  1. Ξεμπέρδεμα κοσμημάτων. Λίγα πράγματα είναι τόσο ενοχλητικά όσο το ξεμπέρδεμα των κοσμημάτων. Ευτυχώς υπάρχει ο τρόπος. Απλώς πασπαλίστε παιδικό ταλκ πάνω στον κόμπο έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να χαλαρώσει και να ξελυθεί.
  1. Απομακρύνει την άμμο. Όταν πάτε στην παραλία, διασκεδάζετε μόνο όσο βρίσκεστε εκεί. Παρεμποδίστε τη μεταφορά άμμου πασπαλίζοντας τα πόδια σας όπως και άλλα σημεία που χρειάζεται, με ταλκ. Όταν τα ξανακαθαρίσετε, η άμμος θα πέσει μαζί με το ταλκ.
  1. Δροσίζει τα καλοκαιρινά σεντόνια. Το καλοκαίρι αυτό, πασπαλίστε τα σεντόνια σας με ταλκ για να τα διατηρήσετε δροσερά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Με αυτό το τρικ, θα απορροφηθεί και ο ιδρώτας και δεν θα ξυπνάτε μουσκεμένοι.
  1. «Δροσιστικό» καρτών. Κάποιες φορές, όταν παίζετε χαρτιά, οι κάρτες δίνουν την αίσθηση πως είναι πολύ βρώμικες στην αφή. Μπορείτε να τις βάλετε σε μία πλαστική σακούλα με ταλκ, την οποία θα ανακινήσετε. Στη συνέχεια, θα βγάλετε τις κάρτες. Θα εκπλαγείτε όταν καταλάβετε πως οι κάρτες είναι μαλακές στην αφή.
  1. Λευκαντικό λαστιχένιων γαντιών. Για να καθαρίσετε ευκολότερα τα λαστιχένια γάντια, πασπαλίστε τα χέρια σας με ταλκ.
  1. Προστατευτικό λουλουδιών. Οι κηπουροί θα πρέπει να το γνωρίζουν αυτό. Πασπαλίστε τους βολβούς και τις ρίζες των λουλουδιών με ταλκ πριν τα φυτέψετε. Έτσι δεν θα σαπίσουν τα λουλούδια. Επίσης, το ταλκ χρησιμεύει και ως αποτελεσματικό, πλήρως φυσικό εντομοκτόνο.
  1. Αφαιρεί τα λίπη. Μία από τις αποτελεσματικότερες μεθόδους για την αφαίρεση των λιπών είναι να πασπαλίσετε τις κηλίδες με ταλκ και στη συνέχεια να πιέσετε ελαφρά την περιοχή με μία μπατονέτα. Συνεχίστε να πιέζετε ελαφρά μέχρι να εξαφανιστεί η κηλίδα.
  1. Προστασία πριν την αποτρίχωση με κερί. Για να αποφύγετε τον πόνο ενώ κάνετε αποτρίχωση, πρώτα πασπαλίστε την περιοχή με τάλκ. Έτσι, δημιουργείτε ένα προστατευτικό στρώμα που μειώνει τον πόνο και τους ερεθισμούς.

Επιμέλεια κειμένου  Σωτηριάδου Χριστίνα

Πηγή κειμένου και εικόνας remedydaily.com

 

Γ.Δ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πράσινο φως» για την πρώτη ιδιωτική Ιατρική Σχολή στην Ελλάδα – Ποιος επιχειρηματικός όμιλος είναι από πίσω

Efi Nika

Η αθώα συνήθεια το βράδυ που αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου

Efi Nika

Πότε ξεκινά η τρίτη ηλικία; Τι δείχνει νέα μελέτη για την αντίληψη του κόσμου

Efi Nika