Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

108 θάνατοι από την γρίπη – 60 νέα κρούσματα σε νοσοκομεία σε μόλις μία ημέρα

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

108 θάνατοι από την γρίπη - 60 νέα κρούσματα σε νοσοκομεία σε μόλις μία ημέρα

108 θάνατοι από την γρίπη – 60 νέα κρούσματα σε νοσοκομεία σε μόλις μία ημέρα

Οκτώ νεκρούς μέσα σε ένα μόλις 24ωρο καταγράφει το ΚΕΕΛΠΝΟ από επιπλοκές της γρίπης, ανεβάζοντας τον αριθμό σε 108.

Συνολικά σε ΜΕΘ σήμερα νοσηλεύονται 107 άνθρωποι και από την ώρα που ξέσπασε το κύμα της γρίπης έχουν νοσηλευθεί σε Εντατικές, 332.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στους θανάτους συγκαταλλέγονται 5 παιδιά, ενώ συνολικά 20 παιδιά νοσούν σήμερα από τον ιό της γρίπης. Η επιθετικότητα του ιού πάντως, αποτυπώνεται και από το γεγονός ότι μόλις σε μία ημέρα, έχουμε 60 νέα κρούσματα σε νοσοκομεία, εκ των οποίων τα 7 αφορούν παιδιά.

Να θυμίσουμε, ότι για την κατάσταση της γρίπης και κυρίως των κλειστών ΜΕΘ οι οποίες επιβαρύνουν δραματικά το σύστημα την ώρα που κινδυνεύουν και οι ασθενείς με τις λίστες αναμονής, μίλησαν την Τρίτη και οι εκπρόσωποι της Ν. Δημοκρατίας σε συνέντευξη τύπου για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.

«Τόσο καιρό δεν μιλάμε, διότι δεν θέλαμε να σπείρουμε τον πανικό, αλλά το πρόβλημα με τις κλειστές κλίνες ΜΕΘ, την περίοδο που η γρίπη είναι σε έξαρση, είναι τεράστιο. Εχουμε 94 νεκρούς (στοιχεία της Δευτέρας) από επιπλοκές της γρίπης. Παρά ταύτα, κλίνες εντατικής θεραπείας παραμένουν κλειστές, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε ενημερωθεί εγκαίρως για τη λήξη των συμβάσεων γιατρών και νοσηλευτών. Εντούτοις αδιαφόρησαν. Η προκήρυξη βγήκε τώρα, με καθυστέρηση τεσσάρων μηνών και θα χρειαστεί τουλάχιστον 1 ½ μήνας μέχρι να διοριστούν», τόνισαν οι επικεφαλής της Ν. Δημοκρατίας για την υγεία.

 

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea