Newsitamea.gr
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

10:06 Σε νέες κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Συμμετοχή στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις που θα οργανωθούν από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, την ημέρα ψήφισης των μέτρων στη Βουλή, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο

του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που συνεδρίασε με τη συμμετοχή των προεδρείων των μεγαλύτερων φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας.

Οπως αναφέρουν οι φαρμακοποιοί, «οι επιπτώσεις από το τρίτο Μνημόνιο είναι βαρύτατες τόσο για τα φαρμακεία όσο και για όλο τον ελληνικό λαό».
Επίσης, αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση με συμμετοχή των προέδρων όλων των συλλόγων το πρώτο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου, προκειμένου να εξεταστεί η πορεία του χρονοδιαγράμματος πληρωμών και οι υπόλοιπες εξελίξεις που αφορούν των κλάδο.
Σχετικά με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών οι φαρμακοποιοί έχουν ήδη εισπράξει 115 εκατ. ευρώ, αύριο και μεθαύριο θα είναι διαθέσιμα 50 εκατ. ευρώ στους λογαριασμούς τους και το υπολειπόμενο ποσό θα είναι διαθέσιμο σε δύο δόσεις, η πρώτη έως 5 Νοεμβρίου και η δεύτερη έως 15 του ίδιου μήνα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.
Οπως αναφέρουν, εφόσον ο προγραμματισμός αυτός τηρηθεί, εξοφλούνται οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος.
Πάντως, κατά τη συνεδρίαση έγινε σαφές ότι οποιαδήποτε παραβίαση του χρονοδιαγράμματος εξόφλησης οφειλών του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) «αποτελεί απειλή ζωής για τα φαρμακεία και συνεπώς θα οδηγήσει σε πανελλαδική κινητοποίηση».
ΑΠΟ   http://www.enikos.gr    Πηγή:ethnos.gr 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πελώριο, πιο μεγάλο και από ΙΚΕΑ: Αυτό είναι το νέο υπερκατάστημα των ZARA που ανοίγει άμεσα στην Αθήνα

Efi Nika

Κακά μαντάτα για όσους έχουν Πειραιώς, Εθνική και Alpha Bank: Όποιος μπαίνει στην τράπεζα… πληρώνει – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Πήγαν εκδρομή και πέθαναν: 18 νεκροί Έλληνες μέσα σε μία ημέρα, το πασχαλινό ταξίδι που κατέληξε σε τραγωδία – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika