Newsitamea.gr
ΠΑΙΔΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

10 Σπουδαίες Αλήθειες που η Μεγάλη σου Αδερφή ποτέ ΔΕΝ θα σου Αποκαλύψει. Η 8η θα σε κάνει να Δακρύσεις!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

5

10 Σπουδαίες Αλήθειες που η Μεγάλη σου Αδερφή ποτέ ΔΕΝ θα σου Αποκαλύψει. Η 8η θα σε κάνει να Δακρύσεις.

Όταν είσαι το μικρότερο παιδί στην οικογένεια πρέπει να ακούς όχι μόνο τι λένε οι γονείς, αλλά και τα μεγαλύτερα αδέρφια σου. Μερικές φορές νιώθεις λες και οι άλλοι κάνουν κουμάντο σε σένα. Αυτό προκαλεί πικρία, παράπονα και διαμαρτυρίες. Υπάρχει όμως άλλος τρόπος να δεις την κατάσταση;

Υπάρχουν πολλά πράγματα που αντιμετώπισε η μεγαλύτερη αδερφή σου, αλλά δεν στα είπε ποτέ. Αποφασίσαμε να σου αποκαλύψουμε μερικά από αυτά τα μυστικά και να σου δώσουμε μια ευκαιρία να δεις την αδερφή σου με άλλα μάτια και να κατανοήσεις την συμπεριφορά της.

1. Την μεγάλωσαν με πιο αυστηρούς κανόνες: Για κάμποσο καιρό ήταν το μόνο παιδί της οικογένειας και οι γονείς σας είχαν μόλις αρχίσει να μαθαίνουν πώς να είναι γονείς. Δεν ήξεραν ακριβώς τι έκαναν και φοβούνταν τα λάθη. Γι’αυτό και έβαζαν πιο αυστηρούς κανόνες σε εκείνη. Όταν σε απέκτησαν, είχαν ήδη μάθει και ήταν πιο επιεικείς.

2. Οι γονείς σου της υπενθυμίζουν συχνά ότι είναι η μεγαλύτερη: Σαν μεγαλύτερη αδερφή πρέπει να είναι έξυπνη, αν και θέλει να κάνει αταξίες. Πρέπει να είναι η υπεύθυνη, αν και δεν θέλει. Έχει μάθει πώς να είναι υπεύθυνη για το μικρό (εσένα) και να σε βοηθά όποτε αντιμετωπίζεις δυσκολίες με τα καινούρια πράγματα στην ζωή σου.

3. Προσπάθησε να είναι καλό πρότυπο για σένα: Δεν μπορούσε να είναι τρελή σαν τις φίλες της. Έπρεπε να μάθει να σκέφτεται προσεκτικά τις αποφάσεις της και να δρα σαν ενήλικη. Ήξερε ότι την θαύμαζες. Φυσικά είχε επίδραση στον τρόπο που μεγάλωσες. Αλλά κι εσύ την επηρέασες, ήσουν ένα κίνητρο για να γίνεται καλύτερη κάθε μέρα.

4. Μερικές φορές ήσουν πραγματική καταστροφή για εκείνη: Είχε να αντιμετωπίσει τόσες δύσκολες καταστάσεις, όπως την σχέση της με τους γονείς σας, τα προβλήματα στο σχολείο, καβγάδες με φίλους, όλα μόνη της. Ήθελε να σε βοηθήσει, γι’αυτό μοιραζόταν τις εμπειρίες της. Αλλά για σένα ήταν βαρετή και ενοχλητική. Παρ’όλα αυτά, εκείνη προσπαθούσε να μην δίνει σημασία στην συμπεριφορά σου και συνέχιζε να σε προσέχει και να σε βοηθά.

5. Ήξερε ότι θα κάνεις λάθη: Μοιραζόταν τις εμπειρίες και τις συμβουλές της, αλλά ήξερε ότι έπρεπε να αντιμετωπίσεις κάποια πράγματα μόνη. Σε μερικές περιπτώσεις σε έβλεπε να κάνεις λάθη και το άφηνε. Αλλά πάντα σε στήριζε, ήταν ένας ώμος για να κλάψεις και να νιώσεις παρηγοριά.

6. Βοήθησε τους γονείς σου να σε καταλάβουν: Μερικές φορές έκανε τον μεσάζοντα. Ακόμα και όταν δεν είχες δίκιο, η μεγάλη σου αδερφή έπαιρνε το μέρος σου και προσπαθούσε να εξηγεί στους γονείς σας τους λόγους για την άσχημη συμπεριφορά σου.

7. Ανησυχούσε όταν μεγάλωσες και άρχισες τα ραντεβού: Όταν μπήκες στην εφηβεία, η μεγάλη σου αδερφή σε συμβούλευε για τα αγόρια, το μακιγιάζ και τα ρούχα. Απαντούσε ερωτήσεις που ντρεπόσουν να κάνεις στους γονείς σας. Από την μία ήταν χαρούμενη που σε έβλεπε ερωτευμένη. Από την άλλη ανησυχούσε μην σε πληγώσει κάποιος.

8. Έπρεπε να είναι αυστηρή μαζί σου: Μερικές φορές ένιωθες ότι δεν νοιαζόταν για σένα και τα προβλήματα σου. Νόμιζες ότι σε πείραζε για πλάκα. Στην πραγματικότητα προσπαθούσε να σε κινητοποιήσει και να σε κάνει να συγκεντρωθείς. Η στρατηγική αυτή ήταν καλύτερη από την λύπηση και τα καλοπιάσματα.

9. Μερικές φορές ήταν πολύ μπερδεμένη: Η μεγαλύτερη αδερφή σου δοκίμασε διάφορους ρόλους. Έπρεπε να είναι δασκάλα, φίλη και φύλακας. Αλλά τις περισσότερες φορές δεν ήξερε τι έκανε. Παρ’όλα αυτά, τα κατάφερε.

10. Είναι πάντα πρόθυμη να σε βοηθήσει: Είναι το πρώτο άτομο που θα καλέσεις σε περίπτωση ανάγκης. Θα σε βοηθήσει ανιδιοτελώς και θα προσπαθήσει να λύσει το πρόβλημα σου σαν να είναι δικό της.

Είχε μεγάλη επιρροή στον τρόπο που μεγάλωσες και αναπτύχθηκες σαν προσωπικότητα. Σε αγαπάει όπως κανείς άλλος στον κόσμο. Δεν είστε απλά αδερφές. Δεν είστε απλά φίλες. Είστε και τα δύο. Για πάντα. Δείξε ευγνωμοσύνη στην μεγάλη σου αδερφή!

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το κατασπάραξαν τα σκυλιά: Μωρό 1 έτους είχε τον πιο Tpαγικό θάνατο μέσα στο σπίτι του, σε σοκ οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Ρίξε μαύρη πέτρα πίσω σου και πίστεψε στο θαύμα της ζωής

Efi Nika

Μπαμπάς βούτηξε στη θάλασσα και έσωσε την κόρη του που την παρέσυραν τα κύματα – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika