Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τη σοκολάτα!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9626737644264257979

10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τη σοκολάτα.

 

Λευκή ή μαύρη, με ξηρούς καρπούς ή χωρίς είναι το αγαπημένο γλυκών μικρών και μεγάλων. Αν και όλοι την απολαμβάνουμε δεν γνωρίζουμε όμως τόσα πολλά γι αυτήν και τα οφέλη της.

  1. Το 1875 ήταν μια χρονιά σταθμός για τη σοκολάτα. Ο Ελβετός Daniel Peter αντικατέστησε το νερό, που χρησιμοποιούσαν μέχρι τότε για να φτιάξουν σοκολάτα με συμπυκνωμένο γάλα. Αυτό βελτίωσε τη γεύση της και έτσι προέκυψε η σοκολάτα γάλακτος.
  2. Η σοκολάτα αποτελεί πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες. Το αμερικανικό συγκρότημα Hot Chocolate την επέλεξε για όνομα,ενώ ο τραγουδοποιός Elvis Costello για τίτλο ενός από τους δίσκους του, το “Blood and Chocolate”.
  3. Πολλοί είναι και οι συγγραφείς που εμπνεύστηκαν από τη σοκολάτα όπως η Τζόαν Χάρις με το βιβλίο “Καυτή σοκολάτα” που μεταφέρθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες με πρωταγωνιστές την Ζυλιέτ Μπινός και τον Τζόνι Ντεπ.
  4. Η σοκολάτα, πριν πάρει τη γνωστή μορφή της προηγούνται  διάφορα στάδια επεξεργασίας. Οι καρποί του κακαόδεντρου ζυμώνονται και αφού αποξηρανθούν αλέθονται και γίνονται σκόνη (κακαοπολτός). Από αυτό το υλικό φτιάχνεται η σοκολάτα.
  5. Η σοκολάτα θεωρούνταν αφροδισιακό από την εποχή των Αζτέκων και τότε ήταν διαθέσιμη μόνο για τους πολύ πλούσιους λόγω του κόστους της.
    10 πράγματα που δεν γνωρίζαμε για τη σοκολάτα
    Δεν είναι μόνο λαχταριστή αλλά και υγιεινή

     

  6. Η μαύρη σοκολάτα αποτελεί άριστο φυσικό αντικαταθλιπτικό αφού σύμφωνα με τους ειδικούς συμβάλει στην αύξηση της σεροτονίνης στον εγκέφαλο. Η κατανάλωση 40 γρ. μαύρης σοκολάτας, σε καθημερινή βάση για 15 ημέρες έχει βρεθεί ότι  βοηθάει στη βελτίωση της διάθεσης ατόμων που έχουν έντονο στρες.
  7. Όσοι καταναλώνουν σοκολάτα συχνά είναι συνήθως πιο αδύνατοι, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί. Σύμφωνα με αμερικανική έρευνα, όσοι τρώνε πέντε μερίδες σοκολάτας την εβδομάδα έχουν 2 έως 3 κιλά μικρότερο βάρος, σε σχέση με όσους δεν έτρωγαν καθόλου.
  8. Σύμφωνα με δημοσκόπηση, από το βρετανικό οργανισμό Cancer Research UK, η πλειοψηφία των γυναικών θα προτιμούσαν να ζήσουν χωρίς σεξ παρά χωρίς σοκολάτες. Οι ειδικοί προτού καταλήξουν στο παραπάνω συμπέρασμα ρώτησαν 2.000 εθελοντές και ανακάλυψαν ότι αν αναγκαζόμασταν να στερηθούμε τις χαρές της ζωής για 30 ημέρες, ο ένας στους πέντε άντρες θα δυσκολευόταν πολύ να ζήσει χωρίς σεξ, ενώ για τις περισσότερες γυναίκες η χειρότερη στέρηση που θα μπορούσαν να βιώσουν θα ήταν να μην φάνε σοκολάτα για ένα μήνα! Το 22% ανέφερε, μάλιστα, ότι οι σοκολάτες είναι το τελευταίο αγαθό που θα μπορούσαν να στερηθούν αν υπήρχε σοβαρός λόγος.
  9. Σύμφωνα με τους επιστήμονες η σοκολάτα έχει την ιδιότητα να διεγείρει τα μονοπάτια ευχαρίστησης του εγκεφάλου μας και μπορεί να προκαλέσει την απελευθέρωση ενδορφινών στον οργανισμό μας. Αυτός είναι και ο λόγος που νιώθουμε καλά όταν την τρώμε.
  10. Η κατανάλωση της μπορεί να δυναμώσει τη δύναμη του εγκεφάλου ενισχύοντας, τη ροή του αίματος προς εκείνον. Η αυξημένη ροή του αίματος βοηθά στη συγκέντρωση και αυξάνει τις δυνατότητες μάθησης.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Γιώργος Newsitamea

6 τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδράργυρο που θα ήταν καλό να αποφεύγεις

Efi Nika

5 τρόποι να ξανακάνουμε το φαγητό απόλαυση

newsitamea