Newsitamea.gr
ΙΣΤΟΡΙΕΣ

10 μυστηριώδεις φωτογραφίες που μέχρι σήμερα παραμένουν ανεξήγητες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

10 μυστηριώδεις φωτογραφίες που μέχρι σήμερα παραμένουν ανεξήγητες

Το μυστήριο εξιτάρει τους ανθρώπους, κεντρίζει το ενδιαφέρον και γίνεται θέμα συζήτησης. Δίνει λαβές για θεωρίες και σενάρια, ιδίως στις περιπτώσεις που όσες προσπάθειες κι αν έγιναν, όσα χρόνια κι αν πέρασαν, κανείς ποτέ δεν μπόρεσε να δώσει μια πειστική λύση.

Οι 10 φωτογραφίες που ακολουθούν, παρουσιάζουν μερικές από αυτές τις άλυτες περιπτώσεις.

10. Μήπως η «Babushka Lady» έχει σχέση με την δολοφονία του Κένεντι;

10 μυστηριώδεις φωτογραφίες που μέχρι σήμερα παραμένουν ανεξήγητες

Ένα μεγάλο μυστήριο εξακολουθεί μέχρι σήμερα να καλύπτει τη δολοφονία του Τζον Κένεντι που έγινε το 1963. Ένα μέρος του μυστηρίου είναι και αυτή η γυναίκα στη φωτογραφία, η Babushka Lady, όπως ονομάστηκε εξαιτίας του μαντιλιού και του τρόπου με τον οποίο το είχε δέσει στο κεφάλι της.

Η ηλικιωμένη γυναίκα, που έχει καταγραφεί σε φωτογραφίες και βίντεο να βρίσκεται μπροστά στη σκηνή του πυροβολισμού και να καταγράφει τα πάντα με μια κάμερα, αναζητήθηκε από την αστυνομία για να καταθέσει και να παραδώσει το υλικό της, αλλά μάταια. Δεν μπόρεσε ποτέ να εντοπιστεί.

Το 1970 εμφανίστηκε στο προσκήνιο μια γυναίκα, η Beverly Oliver, που υποστήριξε ότι αυτή είναι η γυναίκα της φωτογραφίας. Είπε επίσης ότι ειδικοί πράκτορες του FBI την είχαν πλησιάσει χρόνια πριν και της ζήτησαν να τους παραδώσει το υλικό της κάμερας. Οι ισχυρισμοί της Oliver όμως γρήγορα απαξιώθηκαν γιατί κατά τον έλεγχο της ιστορίας της φάνηκε πως έπεφτε σε πολλές αντιφάσεις και αναντιστοιχίες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ιστορία της ήταν ότι, την εποχή της φωτογραφίας η Oliver ήταν μόλις 17 ετών ενώ η Babushka Lady φαίνεται καθαρά ότι είναι μια γυναίκα μεγαλύτερης ηλικίας. Το 1994 η Oliver έγραψε ένα βιβλίο στο οποίο καταγράφει τις αναμνήσεις της από την ημέρα της δολοφονίας με τίτλο «Εφιάλτης Στο Ντάλας».

Η πραγματική ταυτότητα της Babushka Lady μέχρι σήμερα παραμένει άγνωστη.

2. Τα φώτα Hessdalen: Εξωγήινοι ή Φυσική μπαταρία;

10 μυστηριώδεις φωτογραφίες που μέχρι σήμερα παραμένουν ανεξήγητες

Τα φώτα Hessdalen είναι η εντυπωσιακή, αλλά ανεξήγητη εμφάνιση έγχρωμων φώτων στον ουρανό της Νορβηγίας, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές κατά την διάρκεια του έτους. Το παράξενο φαινόμενο ήταν πολύ πιο έντονο από το 1981 μέχρι και το 1984. Αυτή την περίοδο άνθρωποι από όλο τον κόσμο ταξίδεψαν στη Νορβηγία και κατασκήνωσαν στην ύπαιθρο για να απολαύσουν από κοντά τα φώτα που ήταν ορατά 15 με 20 φορές την εβδομάδα. Σήμερα τα φώτα εμφανίζονται μόλις 15 με 20 φορές το χρόνο.

Η επιστημονική εξήγηση που δόθηκε για την εμφάνιση του παράξενου φαινομένου δεν μπορούσε να αποδειχθεί, γεγονός που οδήγησε πολλούς να υποθέτουν ότι πίσω από τα φώτα κρύβονται εξωγήινα διαστημόπλοια.

Ωστόσο τον Μάιο του 2014, μια νέα θεωρία ήρθε στο προσκήνιο. Μερικοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι τα μεταλλεύματα στα βουνά, σε συνδυασμό με τις μεγάλες ποσότητες θείου στο ποτάμι, έχουν δημιουργήσει μια φυσική μπαταρία. Όταν δημιουργείται από τις αναθυμιάσεις ιονισμένο αέριο, τα φώτα εμφανίζονται. Η θεωρία αυτή δεν έχει ακόμη αποδειχθεί και έτσι το μυστήριο συνεχίζει να παραμένει μυστήριο.

3. Το μυστήριο του θαλάσσιου τέρατος στο νησί Χούκ

10 μυστηριώδεις φωτογραφίες που μέχρι σήμερα παραμένουν ανεξήγητες

Αν αυτές οι φωτογραφίες που απεικονίζουν ένα θαλάσσιο τέρας στο νησί Χουκ είχαν ληφθεί σήμερα, οι περισσότεροι θα υποστήριζαν ότι πρόκειται για φωτογραφίες επεξεργασμένες  με το Photoshop.

Ωστόσο, αυτές οι φωτογραφίες λήφθηκαν πολλά χρόνια πριν το Photoshop εμφανιστεί και μπει για τα καλά στις ζωές μας, τον Δεκέμβριο του 1964 και από τότε έχουν γίνει διάσημες.

Ο Robert Le Serrec μαζί με την σύζυγό του βρίσκονταν ανοικτά των ακτών του Stonehaven Bay, στο νησί Χουκ, όταν η σύζυγός του εντόπισε μια τεράστια σκιά ενός ψαριού που έπλεε κοντά τους. Το τρομοκρατημένο ζευγάρι τράβηξε πολλές φωτογραφίες από το πλάσμα που όπως είπαν έμοιαζε με γυρίνο μήκους 20 με 24 μέτρων. Το υποτιθέμενο πλάσμα παρέμεινε για αρκετή ώρα ακίνητο, δίνοντας την εντύπωση στο ζευγάρι ότι ήταν νεκρό. Όταν όμως το πλησίασαν περισσότερο, ξύπνησε, άνοιξε για λίγο το στόμα του και στη συνέχεια κολύμπησε μέχρι που εξαφανίστηκε για πάντα.

4. Το μυστήριο του άντρα με την λευκή στολή

10 μυστηριώδεις φωτογραφίες που μέχρι σήμερα παραμένουν ανεξήγητες

Όταν ο Jim Templeton φωτογράφιζε την σύζυγο και τη κόρη του, μια καλοκαιρινή ηλιόλουστη μέρα του 1964 στο Cumbria, στην Αγγλία, δεν θα μπορούσε ποτέ να περιμένει ότι οι φωτογραφίες του θα γίνουν το μόνιμο θέμα συζήτησης μεταξύ των συνωμοσιολόγων σε όλο τον κόσμο.

Αυτό ακριβώς συνέβη όταν ο Templeton έδωσε το φιλμ για εμφάνιση και παίρνοντας τις φωτογραφίες στα χέρια του, παρατήρησε μια περίεργη λευκή φιγούρα να στέκεται πίσω ακριβώς από την κόρη του, αν και υπήρχε κανείς άλλος στην περιοχή εκείνη την μέρα.

Όταν πήγε τις φωτογραφίες στην αστυνομία, τον καθησύχασαν λέγοντας του ότι δεν πρόκειται για κάτι ύποπτο και να μην ανησυχεί. Στη συνέχεια όμως ο Templeton τις έδωσε σε μια τοπική εφημερίδα η οποία και τις δημοσίευσε. Το αποτέλεσμα ήταν η φωτογραφία της κόρης του πολύ σύντομα να ταξιδέψει και να γίνει διάσημη σε όλο τον κόσμο.

Πολλοί άνθρωποι προσπάθησαν να διαψεύσουν τον ισχυρισμό ότι πρόκειται για κάποιον εξωγήινο υποστηρίζοντας ότι το πλάσμα στο βάθος είναι η μητέρα του κοριτσιού αλλοιωμένη από το φως και τη σκιά. Άλλοι πάλι είναι βέβαιοι ότι πρόκειται για κάποιον εξωγήινο συσχετίζοντας την φωτογραφία, με την είδηση της ματαίωσης εκτόξευσης ενός πυραύλου στην ίδια περιοχή. Ο μύθος έλεγε ότι η εκτόξευση του πυραύλου ματαιώθηκε γιατί κάποιοι είδαν δυο άντρες με τις ίδιες στολές να τριγυρίζουν στην περιοχή.

5. Τα πρόσωπα των δυο νεκρών ναυτικών

10 μυστηριώδεις φωτογραφίες που μέχρι σήμερα παραμένουν ανεξήγητες

Το 1924 ο James Courtney και ο Michael Meehan καθάριζαν μια δεξαμενή στο εμπορικό πλοίο «SS Watertown» στο οποίο εργάζονταν, όταν δηλητηριάστηκαν από τις έντονες αναθυμιάσεις και πέθαναν. Όπως συνηθίζονταν εκείνη την εποχή το υπόλοιπο πλήρωμα μετά από μια σύντομη τελετή πέταξε τα πτώματα τους στη θάλασσα.  Αλλά για μέρες μετά από την θαλάσσια ταφή τους, οι αντανακλάσεις από τα πρόσωπα τους φαίνονταν στο νερό.

Όταν το πλοίο έφτασε στη Νέα Ορλεάνη, ο καπετάνιος του σκάφους, Keith Tracy, ανέφερε το παράξενο γεγονός στους εργοδότες του, οι οποίοι του πρότειναν να προσπαθήσει να φωτογραφίσει τα «μυστηριώδη πρόσωπα». Ο καπετάνιος αγόρασε για τον σκοπό αυτό μια φωτογραφική μηχανή. Όταν τα πρόσωπα εμφανίστηκαν πάλι στο νερό, ο καπετάνιος τράβηξε έξι φωτογραφίες των προσώπων και κατόπιν κλείδωσε τη φωτογραφική μηχανή και το φιλμ στο χρηματοκιβώτιο του σκάφους. Όταν το φιλμ εμφανίστηκε, στις πέντε από τις φωτογραφίες δεν υπήρχε τίποτα άλλο, μόνο ο αφρός της θάλασσας.

Η έκτη φωτογραφία παρουσίασε τα πρόσωπα των νεκρών ναυτικών. Το αρνητικό ελέγχθηκε για απάτη από το Burns Detective Agency, χωρίς να μπορέσουν να αποδείξουν «επέμβαση» στο φιλμ. Οι εμφανίσεις σταμάτησαν από την στιγμή που άλλαξε όλο το πλήρωμα του πλοίου.

6. Υπάρχει ένας εξωγήινος δορυφόρος που παρακολουθεί τη Γη;

10 μυστηριώδεις φωτογραφίες που μέχρι σήμερα παραμένουν ανεξήγητες

Θα μπορούσε ενδεχομένως να υπάρχει ένας δορυφόρος,  σε τροχιά γύρω από τη γη για τα τελευταία 13.000 χρόνια, και να τοποθετήθηκε εκεί από εξωγήινους;

Αν πιστεύετε στις θεωρίες συνωμοσίας και στους εξωγήινους, τότε η απάντηση είναι ναι. Κάποιοι έχουν συσχετίσει την «μακρά καθυστερημένη ηχώ» με το ραδιοσήμα που έλαβε ο Nikola Tesla το 1899, και το οποίο πίστευε ότι προέρχονταν από το διάστημα.

Οι φήμες ότι το σήμα προέρχονταν από δορυφόρο, έκαναν την εμφάνιση τους τη δεκαετία του 1950, όταν σε άρθρο του σε εφημερίδα ο ερευνητής Donald Keyhoe υποστήριξε ότι η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ είχε φωτογραφίσει δύο δορυφόρους σε τροχιά γύρω από τη Γη, σε σημείο που όμως σύμφωνα με την κυβέρνηση, δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένας.

7. Ο απρόσκλητος επισκέπτης για δείπνο της οικογένειας Κούπερ

10 μυστηριώδεις φωτογραφίες που μέχρι σήμερα παραμένουν ανεξήγητες

Ο μύθος λέει ότι αυτή είναι η φωτογραφία της οικογένειας Κούπερ στο νέο τους σπίτι. Όταν το φιλμ εμφανίστηκε, τα εμβρόντητα  μέλη της οικογένειας είδαν στο πλάνο της φωτογραφίας ένα σώμα να πέφτει από το ταβάνι. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη φωτογραφία δεν υπάρχουν, ούτε για το πότε λήφθηκε αλλά ούτε και για την αντίδραση της οικογένειας όταν την είδε.

8. Υπάρχουν Πυραμίδες στην σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού;

10 μυστηριώδεις φωτογραφίες που μέχρι σήμερα παραμένουν ανεξήγητες

Τι ακριβώς κρύβεται στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού; Αν πιστεύετε τις θεωρίες συνωμοσίας, υπάρχουν πολλά περισσότερα από όσα η ΝΑΣΑ θέλει να μας πείσει ότι υπάρχουν. Και αυτή η φωτογραφία το αποδεικνύει.

Είναι μια φωτογραφία που λήφθηκε κατά τη διάρκεια αποστολής στο φεγγάρι από το Απόλλων 17, το 1972. Αρχικά θεωρήθηκε ως μια πολύ κακή φωτογραφία που στη πραγματικότητα δεν έδειχνε τίποτα εξαιτίας του έντονου φωτός που έπεσε στο φακό.

Η φωτογραφία πήρε τον κωδικό αριθμό AS17-136-20680 και καταχωρήθηκε στις κακές φωτογραφίες της αποστολής. Όμως μετά από επεξεργασία της φωτογραφίας με νέες τεχνικές αντιστροφής του κοντράστ αποκαλύφθηκε κάτι που εξέπληξε τους πάντες και προκάλεσε νέα σεναριολογία.

Αυτό που εμφανίζεται στη φωτογραφία μοιάζει με ένα σχηματισμό βράχων, ένα βουνό ή μια πυραμίδα. Από τότε ορισμένοι πιστεύουν ότι υπάρχουν μεγάλες πυραμίδες, καθώς και κάστρα στο φεγγάρι αλλά η ΝΑΣΑ κάνει ότι μπορεί για να τα κρύψει και ότι αυτή η φωτογραφία αποκαλύπτει την αλήθεια.

2. Η φωτογραφία του νεκρού Freddy Jackson

10 μυστηριώδεις φωτογραφίες που μέχρι σήμερα παραμένουν ανεξήγητες

Το 1919, ο Freddy Jackson, μηχανικός της βρετανικής αεροπορίας, σκοτώθηκε κατά λάθος όταν χτυπήθηκε από τον έλικα ενός αεροπλάνου. Δύο ημέρες αργότερα, οι άντρες που υπηρετούσαν μαζί με τον αδικοχαμένο μηχανικό αεροσκαφών, έβγαλαν μια αναμνηστική φωτογραφία όλοι μαζί. Αυτό που παρατήρησαν αργότερα όταν εμφανίστηκε η φωτογραφία, ήταν κάτι που κανείς τους δεν μπορούσε να εξηγήσει.

Στην αναμνηστική φωτογραφία υπήρχε και ο νεκρός Freddy Jackson αν και είχε πεθάνει δυο ημέρες πριν. Η ιστορία της φωτογραφίας γίνεται ακόμη πιο ανατριχιαστική αν λάβουμε υπόψιν μας ότι η κηδεία του Jackson έγινε την ίδια μέρα που η ομάδα του έβγαλε αυτή την αναμνηστική φωτογραφία.

1.  Ο ​​μυστηριώδης θάνατος της Elisa Lam

10 μυστηριώδεις φωτογραφίες που μέχρι σήμερα παραμένουν ανεξήγητες

Τον Ιανουάριο του 2013 η 21χρονη Elisa Lam βρέθηκε νεκρή μέσα στη δεξαμενή νερού που βρισκόταν στην ταράτσα του ξενοδοχείου Cesil του Λος Άντζελες, στο οποίο διέμενε.

Σύμφωνα με τις αρχές που διεξήγαγαν τις έρευνες, το πτώμα της νεαρής γυναίκας βρίσκονταν μέσα στη δεξαμενή για δύο ολόκληρες εβδομάδες. Η ανατριχιαστική ανακάλυψη έγινε όταν οι κάτοικοι του ξενοδοχείου έκαναν παράπονα στην διεύθυνση ότι το νερό είχε μια πολύ άσχημη οσμή.

Με την πρώτη ματιά, αυτή η ιστορία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα τρομερό ατύχημα, ειδικά μετά από την αποκάλυψη ότι η Lam έπασχε από διπολική διαταραχή.  Ωστόσο, υπάρχουν πολλές εξαιρετικά περίεργες συμπτώσεις γύρω από το θάνατό της που προβληματίζουν μέχρι και σήμερα.

Το πρώτο κομμάτι των περίεργων αποδεικτικών στοιχείων είναι το βίντεο που κατέγραψε την νεαρή γυναίκα, να μπαίνει στο ασανσέρ και να πατάει πολλά κουμπιά ταυτόχρονα. Οι πόρτες του ασανσέρ όμως δεν κλείνουν και η Lam μοιάζει να προσπαθεί να κρυφτεί στην γωνία από κάποιον ή από κάτι.

Τα λεπτά περνούν και η παράξενη συμπεριφορά της συνεχίζεται. Λίγη ώρα μετά και ενώ στέκεται με το ένα πόδι στο ασανσέρ κάνει κάποιες παράξενες κινήσεις με τα χέρια της. Βγαίνει για λίγο έξω από το ασανσέρ, κοιτάζει γύρω της, μπαίνει ξανά μέσα, την ώρα που οι πόρτα του ασανσέρ παραμένει συνεχώς ανοιχτή.

Λίγο μετά η γυναίκα εξαφανίζεται από το πλάνο, οι πόρτες του ασανσέρ κλείνουν, ανοίγουν ξανά, ξανακλείνουν και το ασανσέρ ανεβαίνει στο επόμενο όροφο.

Στην τοξικολογική εξέταση που έγινε, δεν βρέθηκαν ίχνη ναρκωτικών ουσιών και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πως η Elisa Lam βρέθηκε στην ταράτσα του ξενοδοχείου. Η πόρτα η οποία οδηγούσε εκεί ήταν ασφαλείας ενώ υπήρχε και συναγερμός.

Αυτοί που δεν πιστεύουν ότι ο θάνατός της Lam ήταν ατύχημα, επισημαίνουν ότι δυο κατά συρροή δολοφόνοι έζησαν κατά το παρελθόν στο ξενοδοχείο Cecil, που αποκαλείται και «ξενοδοχείο των δολοφονιών» μια και έχουν γίνει σε αυτό μια δολοφονία αλλά και τρεις περίεργες αυτοκτονίες.

Το ακόμη πιο παράξενο.. έξι μήνες μετά το θάνατο της Lam κάποιος άρχισε να ενημερώνει το blog της χρησιμοποιώντας το όνομα της.

Αυτό είναι το βίντεο που κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας του ξενοδοχείου:

πηγή: www.dinfo.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διώχνει μακριά κάθε κακό: Αυτή είναι η πιο ισχυρή προσευχή του Άγιου Εφραίμ, να τη λες συνέχεια όπου και να’σαι – ΒΙΝΤΕΟ

Efi Nika

Το «ρούφηξε» η αντλία: Τραγωδία σε ξενοδοχείο, 8χρονη είχε μαρτυρικό τέλος στην πισίνα, σοκαρισμένοι οι γονείς – ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Efi Nika

Προωράκι που γεννήθηκε στις 27 εβδομάδες νίκησε τον θάνατο και πάει για 1η φορά σπίτι του!

Efi Nika