Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ

10 Λάθη στο Μακιγιάζ που μας κάνουν να δείχνουμε Μεγαλύτερες

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Το μακιγιάζ μας χαρίζει αυτοπεποίθηση, μας κάνει να φαινόμαστε περιποιημένες και τονίζουμε τα δυνατά μας χαρακτηριστικά.

Αλλά έχετε σκεφτεί ότι κάποιες συνήθειες που κάνουμε στο μακιγιάζ ότι μας μας προσθέτουν μερικά χρόνια;

Συγκεντρώσαμε 10 τέτοια χαρακτηριστικά παραδείγματα, που μας μεγαλώνουν.

1. Υπερβολικό μέικ απ προσώπου
1
Πολλές κοπέλες θέλοντας να πετύχουν ηλιοκαμένο ή ματ αποτέλεσμα, βάζουν υπερβολική κρέμα μπρονζέ ή επιλέγουν μέικ απ που είναι πιο σκούρο από τη κανονική τους απόχρωση δέρματος και εφαρμόζουν αρκετή ποσότητα. Αυτή η πρακτική όμως προσθέτει περιττά χρόνια στο πρόσωπό μας. Επιλέξτε απόχρωση μέικ απο κοντά στο δικό σας χρώμα, που είναι λεπτόρευστο, που θα κάνει το δέρμα να δείχνει φυσικό και υγιές, χωρίς να το βαραίνει.

2. Μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες
2
Μία ελαφριά στρώση μάσκαρας στις κάτω βλεφαρίδες θα τονίσει το βλέμμα σας, αλλά αν βάψετε έντονα, ειδικά με μια μάσκαρα που προσθέτει όγκο και μήκος, τότε μην εκπλαγείτε που οι τριγύρω σας μπορεί να προσέξουν όχι μόνο τα μάτια σας, αλλά και τις ρυτίδες γύρω από αυτά, μιας η έντονη μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες τονίζει αυτά τα σημεία.

3. Απόχρωση κραγιόν
3
Τα χείλια αξίζει να βάφονται και δε πρέπει να φοβάστε τα χρώματα της μόδας. Αλλά μη ξεχνάτε: αν έχετε λεπτά χείλη, τότε οι σκούρες αποχρώσεις θα τα κάνουν να φαίνονται ακόμα πιο λεπτά. Αν δεν είναι αρκετά σαρκώδη, τότε κάντε το περίγραμμα των χειλιών πιο ψηλά.

4. Σκούρες σκιές
4
Σκούρες σκιές που εφαρμόζονται σε όλο το άνω βλέφαρο, μπορούν οπτικά να σας μεγαλώσουν. Αν θέλετε να δείχνετε πιο νέα, εφαρμόστε σκούρα σκιά μόνο στην εξωτερική γωνία του ματιού.

5. Μαύρο μολύβι στο κάτω βλέφαρο
5
Κατά αυτόν τον τρόπο τα μάτια γίνονται πιο λεπτά. Ένα ανοιχτόχρωμα μολύβι θα σας βοηθήσει να κάνετε τα μάτια σας οπτικά πιο φαρδιά.

6. Ρουζ στα «μήλα»
6
Ξεχάστε τις σκούρες και τις έντονες αποχρώσεις ρουζ, και επιλέξτε τις ανοιχτόχρωμες, ροζ ή ροδακινί αποχρώσεις. Εφαρμόστε στην άνω περιοχή των ζυγωματικών και όχι στη μέση του μάγουλου ή κοντά στη μύτη. Μία φυσική απόχρωση θα σας χαρίσει μια ρομαντική και νεανική εμφάνιση και η εφαρμογή ρουζ στα ζυγωματικά θα δώσει την εντύπωση ενός μίνι λίφτινγκ.

7. Έντονα βαμμένα φρύδια

7
Τα έντονα βαμμένα φρύδια μπορούν να σας δώσουν μία μη περιποιημένη εμφάνιση και να σας προσθέσουν μερικά χρόνια. Τονίστε τα με μια απόχρωση ένα τόνο πιο ανοιχτά από το φυσικό χρώμα των φρυδιών σας.

8. Μαύροι κύκλοι ματιών
8
Πολλές γυναίκες έχουν μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια, και όσο μεγαλώνουμε γίνονται ορατά πιο έντονοι. Εφαρμόστε σε αυτή τη περιοχή concealer που θα τους καλύψει αποτελεσματικά, ενώ το απλό μέικ απ απλά θα τους τονίσει.

9. Ορατό περίγραμμα χειλιών
9
Το περίγραμμα των χειλιών με μολύβι σε πιο σκούρα απόχρωση του κραγιόν, ναι μεν μεγαλώνει το περίγραμμα των χειλιών, αλλά όχι μόνο δεν είναι ελκυστικό, αλλά και μας μεγαλώνει. Διαλέξτε απόχρωση στο ίδιο χρώμα με το κραγιόν σας ή εναλλακτικά αφού κάνετε το περίγραμμα, γεμίστε το εσωτερικό των χειλιών με το ίδιο μολύβι, και μη ξεφεύγετε πολύ παραπάνω από το κανονικό σας περίγραμμα.

10. Παχύ στρώμα πούδρας
10
Η πούδρα εφαρμόζεται για την απαλλαγή της λιπαρότητας στη Τ ζώνη του μετώπου και της μύτης. Αποφύγετε να πουδράρετε τη περιοχή των ματιών, αντιθέτως θα τονίσει τις ρυτίδες και το δέρμα θα φαίνεται ξηρό.

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πότε θα κάνετε 2ο παιδί;»: Η χειρότερη ερώτηση που μπορείς να κάνεις σε μια μαμά

Efi Nika

Εμμηνόπαυση: Ποια ραγδαία αλλαγή φέρνει στην καρδιά – Τι να κάνουν οι γυναίκες

Efi Nika

Γιατί είναι πιο δύσκολο για τις γυναίκες να χάσουν βάρος και τι να κάνουν γι’ αυτό

Efi Nika