Newsitamea.gr
ΓΥΝΑΙΚΑ

10 Κακές Συνήθειες που έχουμε ΟΛΕΣ οι Γυναίκες και μας Κάνουν να Γερνάμε γρηγορότερα! Δώστε Προσοχή στην 8η!!!-ΦΩΤΟ

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Μήπως δείχνετε παραπάνω από όσο πραγματικά είστε; Εκτός από την γενετική, υπάρχουν πολλοί άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο στην εξωτερική μας εικόνα. 

Μοιραζόμαστε μαζί σας 10 συνήθειες που θα πρέπει να σταματήσετε για να δείχνετε πιο νέοι, χωρίς μπότοξ ή αισθητικές επεμβάσεις. Θυμηθείτε ότι δεν είναι ποτέ αργά για να ξεκινήσετε, γι” αυτό αλλάξτε τη ζωή σας από σήμερα!

1. Δίαιτες χαμηλές σε λιπαρά

1

Για να προλάβετε την εμφάνιση ρυτίδων είναι σημαντικό να καταναλώνετε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που διατηρούν το δέρμα απαλό και λείο. Μια δίαιτα χαμηλή σε λιπαρά μας στερεί αυτά τα στοιχεία, προκαλώντας πρόωρη γήρανση του δέρματος.

2. Ρουφώντας από καλάμάκι

2

Όταν πίνουμε ποτά από καλαμάκι, πρέπει να ενώσουμε τα χείλη μας που προκαλούν γραμμές και ρυτίδες γύρω από το στόμα. Το ίδιο ισχύει και με το κάπνισμα. Δοκιμάστε να πίνετε απευθείας από το ποτήρι, και αν είστε καπνιστής προσπαθήστε να το κόψετε. Μπορεί να είναι μια μακρά και δύσκολη διαδικασία, αλλά τα οφέλη θα είναι σημαντικά.

3. Ύπνος στο πλευρό

3

Όταν κοιμάστε σε κάποια πλευρά, με το πρόσωπο χωμένο στο μαξιλάρι, δημιουργεί και αυξάνει ρυτίδες στα μάγουλα και το πηγούνι. Οι ειδικοί λένε ότι ο ύπνος ανάσκελα είναι η καλύτερη στάση για να παραμείνετε νέοι, φρέσκοι και ξεκούραστοι.

4. Κακή στάση σώματος

4

Η κακή στάση σώματος επιβαρύνει την σπονδυλική στήλη, και ως αποτέλεσμα οι μυς και τα οστά βρίσκονται σε ένταση. Αυτό δημιουργεί πόνο και κόπωση και μπορεί και να προκαλέσει μόνιμη παραμόρφωση.

5. Χρήση αντηλιακής προστασία μόνο σε διακοπές

5

Η υπερέκθεση σε υπεριώδεις ηλιακή ακτινοβολία είναι η βασική αιτία της πρόωρης γήρανσης. Για να προστατέψετε το δέρμα σας από τις επιβλαβείς ακτίνες του ήλιου είναι σημαντικό να φοράτε αντηλιακό, ακόμα και όταν ο ήλιος κρύβεται πίσω από σύννεφα, καθώς τα νέφη εμποδίζουν μόνο το 20% της υπεριώδους ακτινοβολίας.

6. Υπερβολική χρήση θέρμανσης

6

Η υπερβολική χρήση της θέρμανσης κατά τους χειμερινούς μήνες ξηραίνει τον αέρα, με αποτέλεσμα να ξηραίνεται το δέρμα και τα μαλλιά σας, και αποκτάτε περισσότερες ρυτίδες. Προσπαθήστε να κρατάτε τη θέρμανση σε πιο χαμηλά επίπεδα στο σπίτι σας.

7. Λέγοντας όχι στη ζάχαρη

7

Όλοι γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη μας κάνει κακό, αλλά το ίδιο κάνει και το άγχος, και μερικές φορές μπορούμε να υποκύψουμε στον πειρασμό για να νιώσουμε λίγο καλύτερα.

8. Βλέποντας πολλή τηλεόραση

8

Μια μελέτη ανακάλυψε ότι για κάθε ώρα που παρακολουθούμε τηλεόραση, το προσδόκιμο ζωής μειώνεται κατά 22 λεπτά. Οι ειδικοί συστήνουν να σηκώνεστε κάθε μισή ώρα για περπάτημα.

9. Έλλειψη ύπνου

9

Οι ενήλικες χρειάζονται τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Αν δεν κοιμάστε αρκετά, τότε θα δείχνετε κουρασμένοι, αλλά και μειώνει το προσδόκιμο ζωής. Οι ειδικοί συστήνουν να πηγαίνετε για ύπνο νωρίτερα, αν δεν έχετε ενέργεια, δεν αποδίδετε καλά πνευματικά ή αν έχετε πάρει βάρος.

10. Άγχος εξαιτίας έλλειψης οργάνωσης

10

Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι το χρόνιο άγχος προκαλεί σοβαρές βλάβες στα κύτταρα, που μπορεί να επιταχύνει τη διαδικασία γήρανσης. Μη σας παίρνει από κάτω, και δοκιμάστε να κάνετε τα πάντα στην ώρα τους, χωρίς να τα αναβάλλετε για άλλη μέρα.

 

 

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πότε θα κάνετε 2ο παιδί;»: Η χειρότερη ερώτηση που μπορείς να κάνεις σε μια μαμά

Efi Nika

Εμμηνόπαυση: Ποια ραγδαία αλλαγή φέρνει στην καρδιά – Τι να κάνουν οι γυναίκες

Efi Nika

Γιατί είναι πιο δύσκολο για τις γυναίκες να χάσουν βάρος και τι να κάνουν γι’ αυτό

Efi Nika