Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

10 φρούτα που απογειώνουν την υγεία μας

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

9634727206853127036

Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο καυτός ήλιος μας δημιουργούν την ανάγκη να τρώμε περισσότερα φρούτα και φρουτοσαλάτες. Ευτυχώς το καλοκαίρι έχουμε μία ποικιλία από φρούτα που μπορούμε να απολαύσουμε. Ποια 10 φρούτα κάνουν καλό στην υγεία μας και δεν το ξέραμε;

Αν είσαι φίλος των φρούτων και το καλοκαίρι σου αρέσουν οι φρουτοσαλάτες, στην παρακάτω λίστα μπορείς να βρεις 10 φρούτα που απογειώνουν το σώμα σου. Μπορείς να εκτελέσεις καινούριους συνδυασμούς και συνταγές. Ποια είναι τα 10 καλύτερα φρούτα για την υγεία μας;

Ροδάκινα και νεκταρίνια

10 φρούτα που απογειώνουν την υγεία μας

Όπως σημειώνουν οι ειδικοί τα ροδάκινα όπως και τα νεκταρίνια έχουν βασικά μεταλλικά στοιχεία που τονώνουν τα νεύρα και τους μύες μας. Οι επιδερμίδες τους είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και αδιάλυτες φυτικές ίνες, και για εκείνους που προσέχουν το βάρος τους τα ροδάκινα είναι μία καλή επιλογή για να γεύονται τη γλύκα που επιθυμούν χωρίς να παίρνουν κιλά.

Ανανάς

10 φρούτα που απογειώνουν την υγεία μας

Ψητός, αποξηραμένος ή φρέσκος αυτό το γλυκό και ταυτόχρονα πικάντικο τροπικό φρούτο μειώνει τον κίνδυνο των καρδιακών προσβολών και των εγκεφαλικών επεισοδίων ενώ αυξάνει τη γονιμότητα.

Σταφύλια

10 φρούτα που απογειώνουν την υγεία μας

Με άφθονες καλλιέργειες σταφυλιών σε όλον τον κόσμο, αυτά τα φρούτα αποκρούουν τις καρδιακές παθήσεις και την υψηλή χοληστερόλη. Κάθε μικρό σταφύλι είναι μία μεγάλη πηγή καλίου και σιδήρου. Τα σταφύλια μάχονται τις μυϊκές κράμπες και την αναιμία.

Ακτινίδια

10 φρούτα που απογειώνουν την υγεία μας

Τα ακτινίδια έχουν βιταμίνη C και E και έχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες που προστατεύουν από τον καρκίνο και προάγουν την υγεία των ματιών. Τα ακτινίδια είναι χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε φυτικές ίνες, καθιστώντας τα ιδανικά για την απώλεια βάρους.

Μάνγκο

10 φρούτα που απογειώνουν την υγεία μας

Αυτό το φρούτο προωθεί την ανάπτυξη των οστών και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα που προτείνουν οι διατροφολόγοι.

Μήλο

10 φρούτα που απογειώνουν την υγεία μας

“Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα”. Τρώγοντας μήλα είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουμε υψηλή πίεση του αίματος. Τα μήλα μπορούν να μειώσουν τη χοληστερόλη και προλαμβάνουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου. Προωθούν την υγεία των δοντιών, ενώ τρώγοντάς τα μαζί με την επιδερμίδα τους μειώνουν τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων.

Ρόδια

10 φρούτα που απογειώνουν την υγεία μας

Ο χυμός ροδιού έχει δύο έως τρεις φορές την αντιοξειδωτική ικανότητα του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού, και είναι επίσης μία μεγάλη πηγή καλίου. Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα η καθημερινή κατανάλωση ¼ της κούπας χυμό ρόδι μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη και να βοηθήσει στη στυτική δυσλειτουργία. Επιπλέον το ρόδι μπορούμε να το απολαύσουμε σε σαλάτες, πετυχαίνοντας ένα πιάτο γεμάτος βιταμίνες.

Γκρέιπφρουτ

10 φρούτα που απογειώνουν την υγεία μας

Αυτό το φρούτο είναι γεμάτο από βιταμίνες, C και Α, υψηλά επίπεδα φυτικών ινών και καλίου. Μπορεί να ανακουφίσει από τα συμπτώματα της αρθρίτιδας και μπορεί να καταπολεμήσει το κατεστραμμένο ή λιπαρό δέρμα και μαλλιά.

Μπανάνα

10 φρούτα που απογειώνουν την υγεία μας

Η μπανάνα είναι γεμάτη κάλιο και φυτικές ίνες. Μπορεί να μας δώσει ενέργεια όλη την ημέρα και είναι ένα από τα καλύτερα σνακ για να το έχουμε στη τσάντα μας.

Μύρτιλο

10 φρούτα που απογειώνουν την υγεία μας

Το μύρτιλο ή αλλιώς blueberries είναι ένα από τα superfoods που αξίζει να τρώμε. Έχουν αντιοξειδωτικά και βιταμίνη C, ενώ οι ειδικοί λένε πως μας κρατάν και πνευματικά δυνατούς

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα αντιφλεγμονώδη μπαχαρικά που δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή σου

Efi Nika

Πότε να ΜΗΝ τρως κουρκουμά … 5 παρενέργειες που όλοι πρέπει να γνωρίζουν

Γιώργος Newsitamea

Θα καλλιεργούμε σόγια με γεύση χοιρινού και αρακά με γεύση μοσχάρι

newsitamea