Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Οι 10 δημοφιλέστερες πρωτοχρονιάτικες αποφάσεις!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Οι 10 δημοφιλέστερες  πρωτοχρονιάτικες αποφάσεις

 Οι 10 δημοφιλέστερες πρωτοχρονιάτικες αποφάσεις!!!

 

Η νέα αρχή του έτους είναι μια ευκαιρία να μπουν κάποια πράγματα σε τάξη, κάποια άλλα να φύγουν τελείως από τη ζωή μας και να ξεκινήσουμε το νέο κύκλο διαπραγματεύσεων με τον εαυτό μας και τη ζωή που θέλουμε τελικά να κάνουμε.
Η περίοδος των γιορτών και του λίγου ελεύθερου χρόνου για να σκεφθούμε τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε είναι πάντα μια καλή ευκαιρία για να παίρνουμε τις αποφάσεις μας.

Ποιές είναι οι συνηθέστερες αποφάσεις για το νέο έτος και γιατί κάθε χρόνο κάνουμε τις ίδιες; Για το 2015, μην φτιάξετε νέα λίστα. Μελετήστε εκείνη του 2014, δείτε ποιες αποφάσεις υλοποιήθηκαν και ασχοληθείτε φέτος να πραγματοποιήσετε και τις υπόλοιπες.

Οι αλλαγές είναι πάντα επώδυνες και όσο πιο ομαλά γίνουν, στις περισσότερες περιπτώσεις έστω, τόσο το καλύτερο. Μη προσπαθείτε να τα αλλάξετε όλα μεμιάς, γιατί το μόνο που θα εισπράξετε είναι αποτυχία και απογοήτευση. Και κανείς δε θέλει να ξεκινήσει με τέτοια συναισθήματα το νέο έτος…

1. «Θα περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου»
Η ευχή να περνάμε περισσότερο χρόνο με τα αγαπημένα μας πρόσωπα είναι από τις δημοφιλέστερες και –δυστυχώς- λιγότερο υλοποιήσιμες ευχές κάθε πρωτοχρονιάς. Αυτή τη χρονιά προσπαθήστε λίγο περισσότερο και θα καταφέρετε να βάλετε στο πρόγραμμα σας, μια βραδιά, κάθε 15 μέρες, για να μάθετε τα νέα της οικογένειας και των αγαπημένων σας φίλων. Σίγουρα αξίζουν παραπάνω από μια βραδιά, αλλά ας εστιάσουμε στο εφικτό του στόχου και όχι στο ιδεατό.

 

Οι 10 δημοφιλέστερες  πρωτοχρονιάτικες αποφάσεις

2. «Θα κάνω περισσότερη γυμναστική»
Κάποιοι βάζουν στο πρόγραμμα για το νέο χρόνο «περισσότερη γυμναστική» και κάποιοι βάζουν, πιο συγκεκριμένα, στο πρόγραμμα για το νέο έτος «να κατεβαίνω τουλάχιστον τις σκάλες και να μην παίρνω το ασανσέρ». Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, προσπαθήστε να βάλετε τη γυμναστική στη ζωή σας, έστω και αν περιορίζεται… στις σκάλες. Η γυμναστική και η καλή φυσική κατάσταση συμβάλουν στην απώλεια των περιττών κιλών, στην καλή διάθεση, τη χαμηλή πίεση και πλήθος άλλως θετικών επιδράσεων στη συνολική υγεία του ατόμου.
Αν μη τι άλλο, αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία είναι πιθανότερο να υλοποιήσετε το στόχο σας, από το να εύχεστε το σώμα αρχαιοελληνικού κούρου, ενώ στην παρούσα φάση δε θυμίζετε τίποτα από αυτό.

3. «Θα χάσω κιλά»
Το υπόσχεστε στον εαυτό σας κάθε χρόνο και κάθε χρόνο από τον πρώτο κιόλας μήνα αθετείτε αυτή την υπόσχεση. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι θέτουν ανέφικτους στόχους και νιώθουν ήδη πιεσμένοι σε τόσα άλλα επίπεδα στη ζωή τους, ώστε να πιεστούν και στο θέμα της διατροφής. Αυτό που πρέπει φέτος να κάνει τη διαφορά είναι οι εφικτοί στόχοι και το πρώτο βήμα να είναι η συνειδητοποίηση του καλού που θα κάνετε στην υγεία σας αν χάσετε τα περιττά κιλά, γιατί είναι πρώτα θέμα υγείας και μετά θέμα εμφάνισης.

Οι 10 δημοφιλέστερες  πρωτοχρονιάτικες αποφάσεις

4. «Θα κόψω το κάπνισμα»
Εάν είστε χρόνια καπνιστής, είναι πολύ πιθανό να έχετε δοκιμάσει και στο παρελθόν να κόψετε το κάπνισμα. Δεδομένου ότι δεν είναι καθόλου εύκολο να πάψετε μια τόσο εθιστική συνήθεια, μην απογοητεύεστε από τις αποτυχημένες προσπάθειες του παρελθόντος και έχετε υπόψη σας πως ο μέσος καπνιστής, δοκιμάζει τουλάχιστον 4 φορές μέχρι να καταφέρει εν τέλει να κόψει το τσιγάρο. Δοκιμάστε πολλές από τις εναλλακτικές λύσεις, που προσφέρει το φαρμακείο και ίσως αυτή η φορά να είναι και η πετυχημένη σας προσπάθεια.

5. «Θα απολαμβάνω τη ζωή κάθε μέρα»
Το λέμε όλοι κάθε χρόνο, σε κάθε αντίστροφη μέτρηση, αλλά τα ποσοστά αυτών που εν τέλει το καταφέρνουν είναι απογοητευτικά μικρά. Οι τρελοί ρυθμοί με τους οποίους ζούμε τις ζωές μας, θέτουν σε δεύτερη μοίρα το να τις ζήσουμε πραγματικά και με τον τρόπο που μας αξίζει.
Ειδικά, ο στόχος, του να απολαμβάνετε τη ζωή περισσότερο θα πρέπει να είναι στις πρώτες τρεις θέσεις της λίστας σας και είτε με το να βρείτε ένα καινούριο χόμπι, είτε με το να αφιερώνετε περισσότερο χρόνο στον εαυτό σας, είτε κάνοντας κάτι που σας χαλαρώνει σε συχνότερη βάση, φροντίστε άμεσα να αρχίσετε να ζείτε τη ζωή σας με τον τρόπο που αρέσει σε εσάς πρώτα και μετά στους άλλους.

 

Οι 10 δημοφιλέστερες  πρωτοχρονιάτικες αποφάσεις

6. «Θα ελαττώσω το ποτό»
Για πολλούς το ποτό είναι ένας αποτελεσματικός και νόμιμος τρόπος χαλάρωσης από το καθημερινό στρες και την πίεση της δουλειάς, γι’ αυτό και πρωτοχρονιάτικες δηλώσεις τέτοιου τύπου, ποτέ δεν εφαρμόζονται, όταν περάσουν ειδικά οι γιορτές και επανέλθει η ρουτίνα.
Αν πραγματικά θέλετε να κόψετε το ποτό, δοκιμάστε αρχικά να το μετριάσετε και σιγά-σιγά και σταδιακά να το βγάλετε από τη ζωή σας, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικούς τρόπους χαλάρωσης και αποσυμφόρησης.

7. «Θα ξεχρεώσω»
Μπορεί το θέμα του «χρέους» να είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο και πολύ δυσκολότερο να λυθεί, από το απλά να ειπωθεί, αλλά τουλάχιστον μια πιο σωστή και μετρημένη διαχείριση των οικονομικών σίγουρα θα βοηθήσει και τη διάθεση σας απέναντι στις οικονομικές σας υποχρεώσεις και την καλύτερη διευθέτησή τους.

 

Οι 10 δημοφιλέστερες  πρωτοχρονιάτικες αποφάσεις

8. «Θα μάθω κάτι καινούριο»
Είτε επιθυμείτε μια στροφή στην καριέρα σας, είτε την επέκταση των γνώσεών σας σε αυτό που ήδη επαγγέλλεστε, είτε να μάθετε μια τέχνη για να περνάτε δημιουργικά τα απογεύματά σας φέτος προσπαθήστε ειλικρινά να το κάνετε και θα το πετύχετε.
Βάλτε την εκπαίδευση και την εξέλιξη της παιδείας σας, στις πρώτες θέσεις της λίστας σας και θα ανανεωθείτε συνολικά, πιο ολοκληρωμένα, καθώς θα επεκτείνετε τις γνώσεις και την αυτοπεποίθησή σας.

9. «Θα βοηθάω τους άλλους»
Πολλοί είναι εκείνοι που εξελίσσονται σαν προσωπικότητες και άτομα μέσα από τον εθελοντισμό και την ανιδιοτελή βοήθεια προς τους συνανθρώπους τους. Πολλές φορές μάλιστα δε χρειάζεται να πάτε μακριά, ούτε να γραφτείτε σε κάποια εθελοντική οργάνωση.
Βοηθήστε με τα ψώνια τη γειτόνισσα, κρατήστε το παιδί της φίλης σας όποτε εκείνη χρειάζεται λίγο ποιοτικό χρόνο με το σύντροφό της και δηλώστε στους γονείς σας την πρόθεσή σας να τους βοηθάτε τακτικότερα σε ό, τι έχουν ανάγκη. Ακόμα και η πρόθεση και δήλωση να το κάνετε θα είναι ένα μεγάλο βήμα.

 

Οι 10 δημοφιλέστερες  πρωτοχρονιάτικες αποφάσεις

10. «Θα οργανωθώ καλύτερα»
Η οργάνωση και ο καλύτερος προγραμματισμός είναι στόχος και ευχή των περισσοτέρων για το νέο έτος, είτε αφορά την προσωπική, είτε την επαγγελματική τους ζωή. Αν όμως κάθε φορά που βάζετε αυτό το στόχο καταλήγετε να μπλέκεστε για μια ακόμα φορά στον κυκεώνα των υποχρεώσεων, συμβουλευτείτε καλύτερα κάποιον ειδικό της οργάνωσης ή ζητήστε από κάποιο φίλο, που τα καταφέρνει καλύτερα, να σας οργανώσει.
Προσπαθήστε τουλάχιστον οι ίδιοι, να μην είναι μονίμως ακατάστατο το σπίτι σας και να είναι πάντα καθαρό από την αρνητική ενέργεια της αταξίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύνδρομο Down: Ποιοι είναι οι τρεις τύποι του; – Πώς ανιχνεύεται

Penni Syggrou

10 πράγματα που κάνουν τα ευτυχισμένα ζευγάρια πριν πάνε για ύπνο

Newsitamea@

Αναιμία: Αυτά είναι τα «ένοχα» σημάδια

newsitamea