Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ NEWS

10 + 1 Σούπερ Τροφές για να χάσετε βάρος

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

20140727_53d513b3633d4

10 + 1 Σούπερ Τροφές για να χάσετε βάρος

Θέλετε να χάσετε τα περιττά κιλά χωρίς κάποια στερητική δίαιτα; Τότε πρέπει να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας. Και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να από το να εντάξετε στο διαιτολόγιο σας τις παρακάτω τροφές. Ο μεταβολισμός μετατρέπει τις τροφές σε ενέργεια, ενώ ο μεταβολικός ρυθμός είναι ουσιαστικά η ταχύτητα με την οποία το σώμα μας «καίει» θερμίδες. Η διαδικασία αυτή επηρεάζει ολόκληρο τον οργανισμό και τα επίπεδα ενέργειας. Αν επιλέξετε τις λάθος τροφές, τότε είναι πιθανό να αποθηκεύετε λίπος στο σώμα σας και να μην «καίγονται» εύκολα οι θερμίδες που προσλαμβάνετε από την διατροφή. Αν, όμως, επιλέξετε τις κατάλληλές τροφές και τις συνδυάσετε και με λίγη άσκηση ο μεταβολισμός σας θα εκτοξευθεί στα ύψη.

1. Μήλα

Τα μήλα είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά και περιέχουν φυτικές ίνες που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του πεπτικού συστήματος, ενώ παράλληλά, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού και βοηθούν έτσι ώστε να νιώθετε χορτάτοι. Σύμφωνα με έρευνα από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Peen όσοι καταναλώνουν ένα μήλο πριν το φαγητό, καταναλώνουν 187 θερμίδες λιγότερες από το γεύμα τους, σε σχέση με τους υπόλοιπους.

2. Αμύγδαλα

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα αμύγδαλα αυξάνουν το μεταβολικό ρυθμό και προάγουν την απώλεια βάρους. Μην ξεχνάτε, όμως, ότι τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε θερμίδες, οπότε καλό είναι να μην το παρακάνετε.

3. Γαλοπούλα

Σας βοηθάει να «χτίσετε» ένα γερό μυϊκό σύστημα, ενισχύει το μεταβολισμό και σας κάνει να νιώθετε χορτάτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η γαλοπούλα είναι μια καλή εναλλακτική αν δεν σου αρέσει το κοτόπουλο καθώς έχει ελαφρώς λιγότερες θερμίδες και είναι πιο πλούσια σε υδατάνθρακες και θρεπτικά συστατικά, σύμφωνα με τους διαιτολόγους.

4. Αυγά

Είναι αρκετές οι έρευνες εκείνες που δείχνουν ότι η πρωτεΐνη που περιέχουν τα αυγά μας βοηθάει να διατηρήσουμε ένα υγιές και φυσιολογικό βάρος. Συγκεκριμένα, μάλιστα, μία μελέτη του πανεπιστημίου του Surrey έδειξε ότι όσοι καταναλώνουν αυγά για μεσημεριανό προσλαμβάνουν λιγότερες θερμίδες από τα γεύματα τους την υπόλοιπη ημέρα.

10 + 1 σούπερ τροφές για να χάσετε βάρος

5. Γκρέιπφρουτ

Οι έρευνες δείχνουν ότι τα συστατικά που περιέχει το συγκεκριμένο φρούτο μειώνουν τα επίπεδα της ινσουλίνης στον οργανισμό μας γεγονός που με τη σειρά του ενισχύει το μεταβολισμό του λίπους.

6. Όσπρια

Οι φακές και τα ρεβίθια είναι καλές πηγές ανθεκτικού αμύλου, ενός τύπου υδατανθράκων που βοηθάει το σώμα μας να «κάψει» περισσότερο λίπος. Τα φασόλια και γενικότερα τα όσπρια είναι επίσης καλές πηγές βιταμινών του συμπλέγματος Β που ενισχύουν το μεταβολισμό μας.

7. Πλιγούρι

Το πλιγούρι έχει και αυτό σημαντική ποσότητα αμύλου και βιταμινών Β που είναι απαραίτητες για τη μετατροπή της τροφής σε ενέργεια. Με το πλιγούρι μπορείτε μάλιστα να φτιάξετε μια δροσερή σαλάτα (π.χ. ταμπουλέ) για να κερδίσετε περισσότερα θρεπτικά συστατικά και φυτικές ίνες που θα σας χορτάσουν.

8. Πιπεριές

Οι πιπεριές είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C, ασβέστιο, βήτα καροτίνη και αντιοξειδωτικά συστατικά. Αν μάλιστα σας αρέσουν τα καυτερά δοκιμάστε καυτερές πιπεριές που περιέχουν καψαϊκίνη, ένα συστατικό που θεωρείται ότι αυξάνει τον μεταβολισμό.

9. Σολομός

Είναι πλούσιος σε ω-3 λιπαρά οξέα και πρωτεΐνη. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι τα ω-3 διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και για το λόγο αυτό καταπολεμούν τις αρνητικές συνέπειες που έχει για το μεταβολισμό το κοιλιακό λίπος.

10. Γιαούρτι

Είναι πλούσιο σε ασβέστιο, το οποίο έχει την ιδιότητα να επιβραδύνει την παραγωγή της ορμόνης του στρες, κορτιζόλης, η οποία συνδέεται με αυξημένα επίπεδα κοιλιακού λίπους.

11. Μπρόκολο

Αυτό το μικρό, πράσινο… δεντράκι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, βιταμίνη C, φυτικές ίνες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Επιπλέον είναι φτωχό σε θερμίδες. Δικαιολογημένα λοιπόν μπορεί να θεωρηθεί ως το σούπερ τρόφιμο της δίαιτας. Το μπρόκολο βοηθάει επίσης τον οργανισμό μας να απορροφήσει, και να αξιοποιήσει καλύτερα τα συστατικά που λαμβάνει από τις τροφές.

Μην ξεχνάτε…

Νερό: Γερμανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι μπορείς να αυξήσεις το μεταβολικό σου ρυθμό κατά 30% πίνοντας μισό λίτρο νερό. Για να «κάψετε» ακόμα περισσότερες θερμίδες προσθέστε σε αυτό παγάκια.

Καφές: Είναι γνωστό ότι ο καφές ενισχύει τη διαδικασία της θερμογένεσης στον οργανισμό αυξάνοντας έτσι τη θερμοκρασία του σώματος γεγονός που βοηθάει να κάψετε περισσότερες θερμίδες. Μην το παρακάνετε όμως.

Σνακ χωρίς ενοχές

Δεν χρειάζεται να αντισταθείτε στα σνακ αν έχειτε αυτά τα τρόφιμα στα χέρια σας….

ΑΛΛΑ… ΦΡΟΥΤΑ: Υπάρχουν πολλές ιδέες για γρήγορα σνακ που μπορείτε να φτιάξεις με φρούτα και λαχανικά (γιαούρτι με φρούτα, μπανάνα με μέλι, μήλο με κανέλα ή απίθανους χυμούς φρούτων και γιατί όχι λαχανικών).

ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΓΛΥΚΟ: Αν θέλετε κάτι γλυκό δοκιμάστε χουρμάδες. Είναι μια καλή εναλλακτική λύση, δεδομένου ότι έχουν σχετικά χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι απελευθερώνουν σάκχαρα με αργό ρυθμό και κρατούν τα επίπεδα ενέργειας σταθερά, παρά την έντονη γλυκύτητα τους.

ΣΤΙΚ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ: Αν θέλετε κάποιο αλμυρό σνακ προτιμήστε στικ λαχανικών αντί για τσιπς ή γαριδάκια. Έχουν λιγότερες θερμίδες, είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και σε χορταίνουν υγιεινά. Μπορείτε να κόψετε σε στικ αγγούρι ή καρότο και να τα απολαύσετε  με λίγο αλάτι χωρίς να έχετε ενοχές ότι καταστρέφετε τη δίαιτα σας.

ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΦΡΟΥΤΑ: Αποτελούν μια καλή και θρεπτική λύση, αν θέλετε ένα σνακ που δεν παχαίνει. Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά. Δοκιμάστε αποξηραμένα σύκα που περιέχουν υδατάνθρακες, οι οποίοι αποτελούν το καύσιμο του οργανισμού, και πρωτεΐνες. Οι φυτικές ίνες που περιέχει αποδεσμεύουν σταδιακά ενέργεια βοηθώντας μας να νιώθουμε ζωντάνια για περισσότερο.

Πηγή: www.pathfinder.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα εμβόλια έσωσαν τουλάχιστον 154 εκατομμύρια ζωές τα τελευταία 50 χρόνια

newsitamea

Αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα του παιδικού εμβολιασμού πάνω από 3 στους 10 Έλληνες

newsitamea

Με ποια νοσήματα συνδέονται τα εμβόλια της COVID-19 – Τι έδειξε μελέτη σε 99 εκατομμύρια άτομα για τις παρενέργειες

Γιώργος Newsitamea