Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

10 τρόποι για να αυξήσεις το μεταβολισμό σου χωρίς προσπάθεια!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
56fb09fae80251be0cecf16adb017791_M
Αν ψάχνεις ένα τρόπο για να χάνεις περισσότερες θερμίδες χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, είσαι στο σωστό μέρος για να μάθεις πώς μπορείς να το κάνεις.
 Σου έχουμε 10 απλούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να αλλάξεις το μεταβολισμό σου και να αρχίσεις να καις λίπος χωρίς μεγάλη προσπάθεια.1. Σνακ πριν τον ύπνοΔεν πρόκειται για αστείο. Το να φας κάτι πολύ ελαφρύ πριν πέσεις για ύπνο θα δώσει μία ώθηση στο μεταβολισμό σου. Το να φας ένα σκαν των 100 θερμίδων πριν πέσεις στο κρεβάτι όχι μόνο δε θα σε παχύνει αλλά θα σε βοηθήσει να καις θερμίδες κατά τη διάρκεια του ύπνου σου.

2. Ξε-αγχώσου

Το άγχος μπορεί να σου δημιουργήσει πολλά θέματα και ένα από αυτά είναι να μειώσει το μεταβολισμό σου. Πάρε μερικές βαθιές ανάσες ή κάνε λίγη γιόγκα για να μπορέσεις να χαλαρώσεις και να διατηρήσεις το μεταβολισμό σου σε υψηλά επίπεδα.

3. Κάνε αερόβιες ασκήσεις

Σε μία έρευνα που έγινε πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι ύστερα από μία σκληρή αερόβια προπόνηση 45 λεπτών ο οργανισμός συνέχιζε να καίει θερμίδες για 14 ώρες μετά το τέλος της γυμναστικής.

4. Μην παραλείπεις γεύματα

Μπορεί να σκέφτεσαι ότι αν παραλείψεις ένα γεύμα θα χάσεις κιλά εύκολα αλλά αυτό που θα συμβεί θα είναι το αντίθετο. Παραλείποντας γεύματα ξεγελάς το σώμα σου το οποίο σκέφτεται ότι δεν παίρνει αρκετό φαγητό και έτσι κρατάει θερμίδες από μόνο του για απόθεμα. Προσπάθησε να τρως 6 μικρά γεύματα την ημέρα για να μπορείς να κρατάς το σώμα σου συνεχώς απασχολημένο και να καίει συνεχώς θερμίδες.

5. Να έχεις πρόγραμμα στη γυμναστική σου

Προγραμμάτιζε τις εβδομαδιαίες προπονήσεις σου έτσι ώστε να μην της παραλείπεις. Το να γυμνάζεσαι συστηματικά είναι πολύ σημαντικό για το μεταβολισμό σου.

6. Να τρως πρωινό

Ύστερα από το βραδυνό ύπνο το σώμα χρειάζεται οπωσδήποτε καύσιμα για να πάρει μπρος. Το να παραλείπεις το πρωινό μπορεί να μειώσει την ικανότητα του σώματός σου να καίει λίπος. Τρώγε ένα καλό πρωινό μέσα σε μία ώρα από τη στιγμή που ξυπνάς και θα βελτιώσεις το μεταβολισμό σου.

7. Κάνε μία άσκηση

Το να κάνεις έστω και μία άσκηση γυμναστικής είναι πολύ καλύτερο από το να μην κάνεις τίποτα. Μία πρόσφατη έρευνε έχει δείξει ότι ακόμα και μία “προπόνηση” των 2,5 λεπτών μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις μέχρι και 200 θερμίδες στη διάρκεια της ημέρας καθώς θα δώσει ώθηση στον οργανισμό σου για κάψιμο λίπους.

8. Πρόσθεσε πιπέρι καγιέν στα φαγητά σου

Το πιπέρι καγιέν είναι γνωστό για την έντονη γεύση του και τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Το ότι είναι καυτερό μπορεί να δώσει ώθηση στο μεταβολισμό σου αυξάνοντας τη θερμοκρασία του σώματός σου. Μην το παρακάνεις βάζοντας μεγάλη ποσότητα στα φαγητά σου. Ακόμα και λίγο να βάλεις η δουλειά θα γίνει..

9. Φάε μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα αποτελεί ένα πολύ υγιεινό επιδόρπιο ενώ ταυτόχρονα αυξάνει το μεταβολισμό σου. Περιέχει δύο συστατικά που είναι γνωστά για την αύξηση του μεταβολισμού: την καφεϊνη και την κατεχίνη. Φάε ένα κομματάκι σοκολάτας την ημέρα και θα δεις άμεσα αποτελέσματα.

10. Πίνε περισσότερο νερό

Μία έρευνα που έγινε πρόσφατα έδειξε ότι όσοι έπιναν οχτώ με δώδεκα ποτήρια νερό την ημέρα έκαιγαν περισσότερο λίπος από αυτούς που έπιναν μόνο τέσσερα. Βάλε περισσότερο νερό στη διατροφή σου και αύξησε το μεταβολισμό σου χωρίς προσπάθεια.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σούπερ φρούτο που απογειώνει τις αθλητικές επιδόσεις – Ιδανικό για δρομείς

Efi Nika

5 μυστικά για νυχτερινό snacking χωρίς ενοχές

Efi Nika

«Σημασία έχει τι τρως, όχι κάθε πότε τρως»: Ένας καθηγητής εξηγεί τι να προσέχουμε στη διαλειμματική νηστεία

Efi Nika