Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

10 συμβουλές για ένα καλό πρωινό ξύπνημα!!!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
10 συμβουλές για ένα καλό πρωινό ξύπνημα

10 συμβουλές για ένα καλό πρωινό ξύπνημα!!!

 

Για όσους λοιπόν ανήκετε στην τελευταία κατηγορία, οι παρακάτω συμβουλές ίσως σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το θεριό που έχει τη μορφή του ξυπνητηριού κάθε πρωί και να ξεκινάτε τη μέρα σας χωρίς το άγχος του «κόκορα».

1. Τεντωθείτε

Μερικές απλές ασκήσεις γιόγκας και stretching βοηθούν το σώμα να ανακτήσει την ενέργειά του, ενώ την ίδια στιγμή βοηθούν και το μυαλό σας να συγκεντρωθεί και να ξεπεράσει τη σύγχυση του πρωινού ξυπνήματος.

2. Γυμναστείτε

Μόλις ξυπνήσετε, έστω μερικώς, δοκιμάστε να γυμναστείτε λίγο πιο ενεργά από τα τεντώματα και να ενεργοποιήσετε λίγο περισσότερο την κυκλοφορία του αίματος. Μερικοί κοιλιακοί, λιγο ποδήλατο ή τρέξιμο και μερικές κάμψεις θα κάνουν καλά τη δουλειά τους, αρκεί να θυμηθείτε να κάνετε ένα μικρό ζέσταμα πριν ξεκινήσετε με αυτά.

 

10 συμβουλές για ένα καλό πρωινό ξύπνημα

3. Μην το παρακάνετε με την καφεΐνη

Μπορεί ένας ζεστός καφές να είναι το πρώτο πράγμα που ζητάτε όταν σηκώνεστε με το ζόρι από το κρεβάτι, αλλά οι υπερβολές ούτε εδώ κάνουν καλό. Μείνετε στη μια κούπα καθώς είναι αρκετή και παραπάνω καφεΐνη θα σας «ρίξει» απότομα αργότερα.

4. Ενυδατωθείτε

Κατά τη διάρκεια του ύπνου το σώμα κάνει χρήση όλων των υγρών που έχει σε απόθεμα, γι’ αυτό και το επόμενο πρωί είναι μάλλον αφυδατωμένο. Με το που ξυπνάτε λοιπόν, πίνετε μερικά ποτήρια κρύο νερό που αναζωογονούν το σώμα σας και δραστηριοποιούν το νευρικό σας σύστημα, ετοιμάζοντας σας καλύτερα για την καινούρια ημέρα και τις υποχρεώσεις της.

 

10 συμβουλές για ένα καλό πρωινό ξύπνημα

5. Έχετε συνέπεια στον ύπνο σας

Στο σώμα αρέσει η τήρηση του προγράμματος γι’ αυτό προσπαθείτε όσο μπορείτε να κοιμάστε και να ξυπνάτε τις ίδιες ώρες κάθε μέρα. Το σώμα συνηθίζει στο πρόγραμμα και του είναι πιο εύκολο να ξυπνήσει την προκαθορισμένη ώρα.

6. Ξυπνάτε μελωδικά

Το πρωινό ξύπνημα είναι συχνά  βάναυσο, γιατί βάναυσος είναι ο ήχος του ξυπνητηριού, αφού ο απότομος ήχος μπορεί ακόμα να σας προκαλέσει και έμφραγμα, αν έχετε ήδη προβλήματα καρδιάς. Βοηθήστε λοιπόν σωστά τον οργανισμό σας να ξυπνήσει και μην χρησιμοποιείτε «βία» για να το αναγκάσετε να σηκωθεί από το κρεβάτι. Βάλτε στο κινητό σας το αγαπημένο σας τραγούδι και βάλτε αυτό για ξυπνητήρι ή χρησιμοποιήστε τα ξυπνητήρια – ραδιόφωνα που η ένταση του ήχου ανεβαίνει σταδιακά.

 

10 συμβουλές για ένα καλό πρωινό ξύπνημα

7. Αποσυνδεθείτε

Μια ώρα πριν πέσετε για ύπνο, κλείστε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές και χαλαρώστε με φυσικούς τρόπους όπως είναι η ανάγνωση ενός βιβλίου ή λίγη κουβέντα με ένα φίλο σας. Τα φώτα του υπολογιστή και το κινητού αποσπούν τον εγκέφαλο δυσκολεύοντάς τον έτσι να χαλαρώσει και να κοιμηθεί. Θυμηθείτε πώς όσο καλύτερα κοιμηθείτε το βράδυ τόσο πιο εύκολο θα είναι για εσάς να ξυπνήσετε το πρωί.

8. Κάντε ντους

Ένα πρωινό ντους είναι ένας καλός τρόπος να ενεργοποιήσετε το νευρικό σας σύστημα και να νιώσετε άμεσα αναζωογονημένοι και φρέσκοι.

 

10 συμβουλές για ένα καλό πρωινό ξύπνημα

9. Φάτε πρωινό

Το σώμα, χρειάζεται ενέργεια για να λειτουργήσει και η ανάγκη για ενέργεια πολλαπλασιάζεται το πρωί καθώς έχουν προηγηθεί 8 ώρες μηδενικού εφοδιασμού. Ξεκινήστε τη μέρα σας με πρωινό, ακόμα και αν θα είναι ένα φρούτο με λίγο γιαούρτι ή ένα τόστ.

10. Αναπνέετε σωστά

Για πολλούς το πρωινό ξύπνημα είναι κάτι μάλλον αγχωτικό και επειδή η καθημερινότητα μας έχει ήδη αρκετό στρες, δοκιμάστε να μην ξεκινήστε έτσι τη μέρα σας. Εαν ξυπνάτε με άγχος, δώστε λίγο χρόνο στον εαυτό σας να πάρει μερικές βαθιές ανάσες, να ηρεμήσει από το πρώιμο άγχος και να ξεκινήσετε τη μέρα σας σωστά.

clickatlife.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea