Πράσινες Πιπεριές – Αν και οι κόκκινες πιπεριές περιέχουν πολύ βιταμίνη C, οι πράσινες δεν υστερούν καθόλου, καθώς ένα φλιτζάνι ωμές πράσινες πιπεριές περιέχουν περίπου 120 χιλιοστόγραμμα – περισσότερο κι από ένα πορτοκάλι! Είναι επίσης πολύ καλή πηγή φυτικών ινών, βιταμίνης Α και καλίου, μεταξύ άλλων θρεπτικών συστατικών.
Λαχανάκια Βρυξελλών – Αξίζει να προστεθούν στη διατροφή σας, λόγω των ωμέγα-3 λιπαρών, των βιταμινών Α, Β6 και C και των φυτικών ινών που περιέχουν. Τα λαχανάκια Βρυξελλών έχουν σχετιστεί με την προστασία από τις καρδιακές παθήσεις και την υποτροπή του καρκίνου, καθώς και τη διατήρηση ενός υγιούς πεπτικού συστήματος.
Edamame – Οι πράσινοι καρποί της σόγιας είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Κ, φυτικές ίνες, σίδηρο και πρωτεΐνη. Περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Επιπλέον, η σόγια έχει προστατευτικές ιδιότητες.
Ακτινίδιο – Το ακτινίδιο έχει επίσης περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι. Είναι επίσης πλούσιο στα αντιοξειδωτικά λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, που είναι γνωστά για την προστασία των ματιών. Μια μελέτη το 2011 διαπίστωσε ότι η κατανάλωση τριών ακτινιδίων την ημέρα θα μπορούσε να μειώσει την αρτηριακή πίεση.
Βασιλικός – Ίνες, βιταμίνες Α, C, Κ και Β6, ασβέστιο, ψευδάργυρος, σίδηρος … δεν είναι λίγα για ένα απλό βότανο. Ο βασιλικός φαίνεται επίσης να έχει αγχολυτικές ιδιότητες, βοηθώντας στη μείωση της ορμόνης του στρες (κορτιζόλη). Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην καταπολέμηση της ακμής.
Θυμάρι – Ένα κουταλάκι του γλυκού δίνει το 7% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σιδήρου, καθώς και βιταμίνες Α, C, E και K. Υπάρχουν έρευνες που δείχνουν ότι βοηθά στην προστασία της μνήμης και την καταπολέμηση των βακτηρίων του στόματος.