Newsitamea.gr
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

1.000 Θέσεις εργασίας για Γυναίκες από την Vodafone

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Ένα νέο πρόγραμμα «ReConnect», που έχει στόχο να βοηθήσει ταλαντούχες γυναίκες, από 26 χώρες, να επανέλθουν στην αγορά εργασίας μετά από διακοπή της σταδιοδρομίας τους, ξεκινά ο Όμιλος Vodafone.

Το πρόγραμμα, με στόχο 1.000 προσλήψεις ReConnect μέσα σε τρία χρόνια, έχει σχεδιαστεί για να προσελκύσει ταλαντούχες γυναίκες, που έχουν εγκαταλείψει την αγορά εργασίας από 1 έως 5 χρόνια, στις περισσότερες περιπτώσεις, για να δημιουργήσουν οικογένεια, και οι οποίες θα ήθελαν να επιστρέψουν στην εργασία με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή σε ευέλικτη βάση και εντάσσεται πρωτοποριακή παγκόσμια πολιτική μητρότητας του Ομίλου, που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2015.

Συγκεκριμένα, η Vodafone, μέσω του ReConnect, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα προσφέρει:

-Προγράμματα κατάρτισης και εκπαίδευσης για την ανανέωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων, αλλά και την ενίσχυση των γυναικών στην προετοιμασία για την επάνοδό τους στην αγορά εργασίας.

-Συνθήκες απασχόλησης που έχουν σχεδιαστεί για την υποστήριξη και την ομαλή επανένταξή τους, όπως ευέλικτο ωράριο εργασίας.

-Εκπαίδευση διευθυντικών στελεχών σε θέματα προσλήψεων ή εξέλιξης, για την αντιμετώπιση υποσυνείδητων προκαταλήψεων που μπορεί να επηρεάζουν αποφάσεις.

Οι 26 χώρες όπου δραστηριοποιείται η Vodafone είναι οι εξής: Αλβανία, Αίγυπτος, Αυστραλία, Γερμανία, Γκάνα, Δημοκρατία της Τσεχίας, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ινδία, Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία, Κατάρ, Κένυα, Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, Λεσόθο, Μάλτα, Μοζαμβίκη, Νέα Ζηλανδία, Νότια Αφρική, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Τανζανία και Τουρκία.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Vodafone Vittorio Colao δήλωσε: «Έχουμε δεσμευτεί να διασφαλίσουμε ότι οι εργαζόμενοί μας προέρχονται από διαφορετικές κοινότητες και κοινωνίες. Η φιλοδοξία μας να είμαστε ένας από τους καλύτερους εργοδότες για τις γυναίκες στον κόσμο, βρίσκεται στο επίκεντρο της δέσμευσης αυτής. Οι εταιρείες συχνά δυσκολεύονται να προσλαμβάνουν και να διατηρούν γυναίκες σε διευθυντικές και ηγετικές θέσεις. Καινοτόμες πρωτοβουλίες του Ομίλου μας, όπως η παγκόσμια πολιτική μητρότητας και τώρα το νέο πρόγραμμα ReConnect, μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις γυναίκες που εργάζονται για εμάς σήμερα και που θα απασχοληθούν σε εμάς στο μέλλον».

Περισσότερες Λεπτομέρειες ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βγάλε δίπλωμα και τρέχα να προλάβεις: Μεγάλη ζήτηση για οδηγούς λεωφορείων στη Γερμανία με πολλά λεφτά και σύμβαση αορίστου

Efi Nika

Όποιος την έκανε πήρε καλύτερο μισθό: Ειδικοί απoκάλυψαν την ερώτηση-κλειδί στον εργοδότη σου για να εξασφαλίσεις την αύξηση

Efi Nika

Έρχονται 42.000 προσλήψεις στο δημόσιο: Τα “μυστικά” για μόνιμο διορισμό, σε ποιους τομείς θα γίνουν και πότε ξεκινούν – BINTEO

Efi Nika