Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

08:36 Πράσινο φως για εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας που διατηρείται εκτός ψύξης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
Ένα φθηνό εμβόλιο κατά της μηνιγγίτιδας Α που μπορεί να διατηρηθεί αρκετές ημέρες εκτός ψυγείου κρίθηκε ασφαλές και δραστικό……

από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κάτι που σηματοδοτεί μια σημαντική πρόοδο στο θέμα του εμβολιασμού, ανακοίνωσαν σήμερα ερευνητές σε συνέδριο στις ΗΠΑ.

Το εμβόλιο που ονομάζεται MenAfriVacts και παρασκευάζεται από την ινδική εταιρία Serum Institute of India Ltd. προορίζεται κυρίως για τη λεγόμενη «ζώνη της μηνιγγίτιδας» στην Αφρική, όπου επιδημίες εμφανίζονται περιοδικά κάθε επτά με 14 χρόνια σε 26 χώρες, από τη Σενεγάλη έως την Αιθιοπία, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή 450 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το MenAfriVacts, που κοστίζει μισό δολάριο, μπορεί να διατηρηθεί εκτός ψύξης και σε μέγιστη θερμοκρασία 40 βαθμών επί τέσσερις ημέρες.

Η πρόοδος αυτή αναμένεται να διευκολύνει τις εκστρατείες εμβολιασμού για να σώζονται περισσότερες ζωές, παράλληλα με την εξοικονόμηση των πόρων που δαπανώνται για τη διατήρηση στην ψύξη κατά την μεταφορά των εμβολίων σε απομακρυσμένες περιοχές.

«Τα εμβόλια σώζουν ζωές σε οποιοδήποτε μέρος κι αν χρησιμοποιούνται. Ωστόσο παραμένει δύσκολο να φθάνουν στις αγροτικές περιοχές στην Αφρική και να χορηγούνται σε εκατομμύρια παιδιά», τόνισε ο δρ Όριν Λέβιν, του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς που χρηματοδοτεί μέρος της πρωτοβουλίας αυτής.


zougla.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν λέμε «όχι» αλλά πεθαίνουμε για το «ναι»

Efi Nika

Θέλεις να έχεις για πολλά χρόνια γερή καρδιά; Υιοθέτησε τις 3 απλές αλλαγές

Γιώργος Newsitamea

Υψηλή χοληστερόλη: 9 συμπτώματα που δεν πρέπει να αγνοήσετε

Γιώργος Newsitamea