Newsitamea.gr
ΥΓΕΙΑ

ΟΙ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΟΙ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK
ΟΙ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

Στον αυτισμό παίζει μεγάλο ρολό η ηλικία κατά την όποια θα συμβεί το μεγάλο τραύμα στην ζωή του ανθρώπου, αν αυτό θα είναι κατά τον τοκετό, από……
τραυματισμό της μητέρας, ή προβλημάτων διατροφής όπως στις τρίτο κοσμικές χώρες, είτε από βιώματα άγχους, φόβου, πόνου, κατάστασης πολέμου.

Πολλές πρόσφατες γενεές στιγματιστήκαν από έναν πόλεμο, και ήδη έχουμε βιώσει 3-4 γενεές ανθρώπων, συνεχώς πολέμους. Οι παππούδες μας, οι γονείς μας, ή οι προπαππούδες μας. Ίσως και εμείς οι ίδιοι αφού ακόμη σε πολλές χώρες αυτή τη στιγμή ζουν κατάσταση πολέμου, φτωχιάς, κατοχής, επαναστατών, τρομοκρατών. Τι έγινε πριν 100 χρόνια (3-4 γενεές) που δεν γίνεται ακόμη σήμερα;

Είμαστε πια όλο και πιο πολύ παιδιά ΠΟΝΟΥ. Παιδιά ΦΟΒΟΥ και παιδιά ΑΓΧΟΥΣ!

Γεννιούνται τα παιδιά μας καθημερινά σε έναν κόσμο που όλο και πιο πολυ γεμίζει, πόνο, φόβο και άγχος. Συγχρόνως ξέρουμε ότι γεννιούνται όλο και πιο πολλοί αυτιστικοί. Από έναν στους 10.000 πριν από 40 άντε πες χρόνια, μέχρι σήμερα που έχει φτάσει στο 1 στα 88 παιδιά! Λοιπόν αν δεν ανοίξουμε τα μάτια μας ώστε να δούμε ότι ο αυτισμός είναι η πυξίδα, η μαγνητική βελόνα, ο δείκτης που δείχνει το ποσοστό ΠΟΝΟΥ, ΦΟΒΟΥ και ΑΓΧΟΥΣ στην παγκόσμια κοινωνία μας ως άνθρωποι τότε βαδίζουμε μόνοι μας με μάτια κλειστά στον γκρεμό και καταστρέφουμε γενεά με γενεά τα παιδιά μας, βλέποντας μέσα στο μυαλό μας όμως την εικόνα ότι έτσι μόνο θα τα κάνουμε καλυτέρα.

Ξεχνάμε όμως πως τα παιδιά γεννιούνται από την σοφία του θεού, της φύσης και της Αγάπης που τα περιβάλει όλα αυτά όπως το κέλυφος τα μύρια κύτταρα των οποίων η υπόσχεση υπάρχει μέσα στο κέλυφος ενός αυγού. Είτε κότας είτε στρουθοκαμήλου. Η ιδία σοφία που περιβάλει το γονιμοποιημένο κύτταρο του Ανθρώπου, μέσα στο ζωντανό αυτό μονοκύτταρο αλλά διπολικό ον, με το 50% της υπόσχεσης της μητέρας, και τα αλλά 50% της υπόσχεσης του πατερά. Οι ενωμένοι πόλοι των δυο που έγιναν ΕΝΑ (1).

Όλο το σύμπαν είναι δυο ως ένα, 2=1. Το αδύνατο θα λεγάτε στα μαθηματικά, αλλά όμως είναι αλήθεια. Και δυνατή και στα μαθηματικα, διότι το ενα επι ενα (1 στην 2η δυναμη, το τετραγωνο του ενα = 1. Σκεφτείτε 2 σφιχτά αγκαλιασμένους γυμνούς ανθρώπους, όπου μέσα στις δίπλες που κάνουν τα ενωμένα σώματα, δεν ξέρεις πια πιο κομμάτι είναι ποιου. Έχουν γίνει ΕΝΑ. Η έγκυος μητέρα είναι ένα 2=1. Αυτή και το έμβρυο είναι μια ενότητα. Το ζεύγος συζύγων είναι και αυτό 2=1. Η εννοια της Ενίτητας λοιπόν είναι το 2=1.

Η Ενότητα για να υπάρξει χρειάζεται ένα συνδετικό στοιχειό, την Αγάπη. Χωρίς αυτό η αρχική Ενότητα η δύναμη που τα “κόλλησε” μαζί, θα έρθει να μεταβληθεί σε ίση και αντίθετη κατεύθυνση που θα τα χωρίσει και πάλι. Το βλέπουμε γύρο μας ποσό μα ποσό ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΑΓΑΠΗ… Τόσο σαν το στομάχι μας να έχει γίνει μια τρύπα. Σαν να μας λειπει κατι, ενα κενό. Ναι,διότι εκεί είναι και το συναισθηματικό μας “στομάχι” το solar plexus, ο εσωτερικός μας ήλιος, το φως μας, η πηγή της ενεργείας μας, το Chi.

Η πείνα της Αγάπης δημιουργεί μια τρύπα στο solar plexus, ανάλογη όπως η τρύπα στο όζον της ατμόσφαιρας. Το Chi ή prāṇāḥ (existence of life, ύπαρξη ζωής) είναι το οξυγόνο της ψυχής μας. Πάρτε μια ΑΝΑΣΑ. Μια ανάσα ΑΓΑΠΗΣ.

Η Ανάσα της Αγάπης, η Πνοή του Θεού. Και ο Θεός είναι 2=1, Ανδρας+Γυναικα=Παιδι/ΑγιοΠνευμα.

Υλική τροφή έχουμε, την μαζεύουμε σε τεραστία σουπερ μάρκετ, την καταναλώνουμε καθημερινά, αλλά νοιώθουμε καθημερινά όλο και πιο πεινασμένοι, τόσο πεινασμένοι που χάσαμε πια την ελπίδα ότι ποτέ μα ποτέ θα ταϊστούμε. Μας λείπει τόσο η αγάπη, που πονάμε σαν ένα παρατημένο παιδί. Αλλά δεν είμαστε μωρά να κλαίμε ή να φωνάζουμε άσχετα αν όλοι μας το κάνουμε στα κρυφά ή μπροστά σε αυτούς που δεν φοβόμαστε, όπως τους γονείς ή τους συζύγους ή τα παιδιά μας. Φορτώνουμε εκεί τον πόνο μας, για να ξαλαφρώσουμε έστω για λίγο, να ξανασάνουμε. Άλλοι δεν μπορούν ούτε αυτό να το κάνουν, καταπίνουν τον πόνο τους σαν πικρό φάρμακο που τους το ταΐζει υπομονετικά μια (καλή ή κακιά δεν ξέρω) μητέρα, η ΖΩΗ.

Είμαστε πια παιδιά μια ψυχρής μητέρας που μας γεμίζει πόνο, φόβο μια και μοιράζεται τον δικό της άπλετα γύρο της, και το άγχος της που πάντα κρύβεται πίσω από κάποιο δάχτυλο της που το κουνάει απειλητικά σε “όχι” “μη” και “πρόσεχε!” μπορεί και “άκου”, “κοιτά” ή  “έλα άδω”. Λέξεις που ακούς καθημερινά γύρο και τώρα και τα δάχτυλα από  των άλλων γύρο σου, πάντα εκεί να σε κρίνουν, να δείξουν, να σε περιγελάσουν. Θυμώνουν με εμάς τους αυτιστικούς που δεν κοιτάμε, δεν δείχνουμε και δεν φοβόμαστε εύκολα. Χα, δεν ξέρουν ότι άμα τρως πόνο, φόβο και άγχος με το κουταλάκι από μικρός στην κούνια θα χάσεις την αναγκαία ως άνθρωπος ευαισθησία συναισθημάτων. Τα οπλίζεις, τα κλείνεις με ασπίδες, τα βάζεις σε θησαυροφυλάκια, τους βάζεις 500 φρουρούς. Τέρμα λες, άμα τα βγάζω έξω να τα δείξω, μου τα πληγώνετε και πατάτε, δεν τα βγάζω έξω άλλο, δεν τα δείχνω. Τα κρατάω κρυμμένα. Τέρμα. Άμα θες να τα δεις να ακολουθούσης τους σωστούς ακριβείς κανόνες των αληθινών ανθρώπων με πραγματική συναίσθηση. Στασου λίγο και σκέψου τι  κάνεις και τι αντίκτυπο θα μπορούσε να έχει. Αυτοί είναι οι άνθρωποι που ζουν με ανοιχτή την κάρδια ώστε να φέγγει από Αγάπη!!!

Βγείτε από τις σκοτεινες προστατευτικες σπηλιές σας, βαθιές και γερές από τον τόσο πόνο, και φόβο και άγχος και κατανοήστε τι έλεγε ο Πλάτωνας….. Ελευθερωθείτε και ελευθερώστε και τα παιδιά σας που τα κρατάτε δέσμια. Η Αγάπη είναι που μας κρατεί ως ΕΝΑ. Έχουμε χάσει την κολλά μας!!! Γίναμε ατομικιστές και εγωιστές και εγωκεντρικοί, χαμένοι στα κινητά μας, στα λαπτόπ μας χάσαμε την επ-ΑΦΗ μας με τους άλλους. Ακουμπάμε πλαστικά κουμπιά στο πληκτρολογίου μας και νομίζουμε ότι είμαστε σε “επαφή” με άλλους που ούτε καν τους ακουμπά το δέρμα μας.

Θέλω να κάνετε μια άσκηση. Θέλω κατά την διάρκεια κάποιου γεύματος με ένα άτομο που ξέρετε αρκετά και έχετε την ελευθερία, να του ή της  κρατήσετε για μίση ώρα το χέρι όσο τρώτε με το άλλο, έχετε 2 χέρια ελευθέρα, και μπορείτε να βοηθήσετε ο ένας τον άλλον.

Κάντε το στείλτε μου τα αποτελέσματα του πως νοιώσατε, τι κάνατε, τι έγινε, και τι σας έμεινε μετά που τέλειωσε η μίση ώρα.

Αφού μου στείλετε τις απαντήσεις θα σας εξηγήσω.                                                                                    


Από   Perla Messina

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπεραναλύεις τα πάντα; Τότε, χάνεις αυτές τις 4 χαρές στη ζωή

Efi Nika

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: 6 συμβουλές για να μην επηρεάζει τον ύπνο σου

Efi Nika

Άνοια: Το ασυνήθιστο σύμπτωμα στον λαιμό που θα μπορούσε να είναι σημάδι

Γιώργος Newsitamea