Newsitamea.gr
ΔΙΑΤΡΟΦΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ

01:05 Δίαιτα με γλυκά στο σπίτι; Κι όμως, γίνεται!

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και FACEBOOK

Πόσες φορές ξεκίνησες να ακολουθήσεις μια δίαιτα και την «παράτησες» στη μέση γιατί δεν είχες την συμπαράσταση της οικογένειάς σου; Ο μικρός αδερφός έχει την τάση να τρώει….
κυριολεκτικά τα πάντα και σε μεγάλες ποσότητες χωρίς να παίρνει ούτε γραμμάριο σε αντίθεση με εσένα που, ενώ ακολουθείς μια δίαιτα και στερείσαι τις αγαπημένες σου λιχουδιές, τα κιλά στη ζυγαριά δε λένε να πέσουν με τίποτε.

Η μητέρα σου από την πλευρά της, ενώ διαμαρτύρεται συνεχώς για τα περιττά κιλά σου και για το γεγονός ότι δεν κάνεις τίποτα για να απαλλαγείς από αυτά, δε δείχνει να συμβάλλει ιδιαίτερα σε αυτή την προσπάθειά σου, ειδικά τώρα που το έχεις πάρει απόφαση. Η συνεχής παρασκευή διαφόρων γλυκών, καθώς και η ύπαρξη πολλών έτοιμων γλυκισμάτων στο σπίτι αποτελούν για σένα μεγάλη πρόκληση με πολλές πιθανότητες διακοπής του προγράμματος σου. Παρόλα αυτά η μητέρα σου τα θεωρεί απαραίτητα στο σπίτι, για τυχόν απρόοπτες επισκέψεις. Μην ξεχνάμε και τον μικρό αδερφό, ο οποίος συχνά ζητάει γλυκά και η μαμά δε μπορεί να του χαλάσει χατίρι και να του τα στερήσει…

Τώρα θα μου πεις, εγώ τι πρέπει να κάνω στην περίπτωση αυτή; Να μετακομίσω; Ευτυχώς υπάρχουν και άλλες λύσεις, πιο λογικές , επισημαίνει η διαιτολόγος- διατροφολόγος, Αντιγόνη Γεωργού, έτσι ώστε να μπορεί να ακολουθεί κανείς μια δίαιτα ενώ υπάρχουν γλυκά στο σπίτι. Ξεκινώντας με την πιο απλή λύση, σαφώς και δε χάλασε ο κόσμος αν δοκιμάσουμε και λίγο από το γλυκό που έφτιαξε η μαμά, ένα μπισκότο ή έστω ένα κομμάτι σοκολάτα, αρκεί να μείνουμε σε αυτό και να μην καταναλώσουμε όλο το γλυκό ή όλο το κουτί με τα μπισκότα.

Από την άλλη, για να αποφύγεις πιθανές λιγούρες που προφανώς δε θα μπορέσεις να ελέγξεις καλό θα είναι να εφοδιαστείς με διάφορα νόστιμα και υγιεινά σνακ, όπως είναι οι μπάρες δημητριακών σε διάφορες γεύσεις, η σοκολάτα υγείας, το γιαούρτι με μέλι και καρύδια ή με σιρόπι από γλυκό του κουταλιού, το παστέλι, τα μπισκότα ολικής αλέσεως και καστανή ζάχαρη, τα γλυκά του κουταλιού κ.ά..

Ενημέρωσε τη μητέρα σου για τα γλυκά που υπάρχουν με λιγότερες θερμίδες, κορεσμένα λιπαρά και χοληστερίνη καθώς και για τον τρόπο παρασκευής που θα μπορούσε να ακολουθήσει ώστε να αποφύγει τα παραπάνω (αντί για γάλα πλήρες να χρησιμοποιεί με χαμηλά λιπαρά, αντί για βούτυρο μαργαρίνη, όπου αυτό είναι εφικτό, αντί για επεξεργασμένη ζάχαρη ακατέργαστη και αλεύρι ολικής αλέσεως) για το καλό όχι μόνο της δίαιτας αλλά και ολόκληρης της οικογένειας.

Τοποθέτησε αυτά τα υγιεινά σνακ σε εμφανή σημεία και αντικατέστησε τα «απαγορευμένα» με αυτά. Φρόντισε να μην έχεις πρόσβαση σε εκείνα που ξέρεις ότι θα σε «παρασύρουν» και ζήτησε από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σου να γνωρίζουν μόνο εκείνα τα σημεία που πιθανώς θα «κρύβουν» τα γλυκά, ώστε να μην έχεις εύκολη πρόσβαση εσύ σε αυτά.

Πηγή: diatrofi.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το πασίγνωστο αιθέριο έλαιο που καταπολεμά κατάθλιψη και άγχος – Απολαύστε το άρωμά του και ηρεμήστε στη στιγμή

Efi Nika

Τρώτε γρήγορα το φαγητό σας; Οι κίνδυνοι για την υγεία και πως να το σταματήσετε

Efi Nika

Το παγωτό δε βλάπτει, αλλά ωφελεί την υγεία σου, σύμφωνα με τους διατροφολόγους

Efi Nika